Úrréti-tó Gödöllő - Az Úrréti-tó egy bájos kis horgásztó Gödöllő közelében, Szada irányába található: a tó Gödöllő Blaha városrészén helyezkedik el, közel az autópálya felhajtóhoz.

fooldal > Szakszótár > Úrréti-tó Gödöllő

Úrréti-tó Gödöllő


Úrréti-tó Gödöllő: könnyen megközelíthető helyen található

Az Úrréti-tó egy bájos kis horgásztó Gödöllő közelében, Szada irányába található. A tó Gödöllő Blaha városrészén helyezkedik el, közel az autópálya felhajtóhoz, így könnyen megközelíthető a környező területekről.
Ez a hangulatos tó kisebb, mint 1 hektár, és egy sűrűn növő sás övezi körbe. A tó alsó harmadát egy vasúti töltés szeli át, amely különleges látványt ad az amúgy is természeti környezetnek. Az Úrréti-tóból ered a Fiók-rákos patak, így része a környék vízrendszerének. Az Úrréti-tó különlegességét az adja, hogy nem szárad ki a környék talajvíz háztartásának köszönhetően. A természetes lefolyását betonátereszek segítik, amelyek biztosítják a tó vízszintjének stabilizálását.

 

Úrréti-tó Gödöllő: természetkedvelők kedvelt helye

Ezen a helyen élnek védett állat- és növényfajok, ami miatt a tó és környéke különösen fontos és értékes ökológiai terület. A természetkedvelőknek és madármegfigyelőknek is érdekes célpont lehet az Úrréti-tó.A horgászat szerelmesei örömmel fedezik fel ezt a kellemes tavat. Szabadon horgászhatnak itt, és számos halfajt lehet megfogni, például kárászt, pontyot, csukát, paducot, bodorkát, vörösszárnyú keszeget, szilvaorrú keszeget és csapó sügért.

 

Úrréti-tó Gödöllő: csodás növény-és állatvilággal 

Az Úrréti-tó nyugodt környezetével, gazdag halállományával és védett növény- és állatvilágával remek célpont a pihenésre és a természet közelségében való feltöltődésre vágyóknak, kikapcsolódásra vágyó családoknak és baráti társaságoknak egyaránt.

 

Kép: https://tiszafoto.blogspot.com/
 


Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 144

Átlagos értékelés: 4.8
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2023.09.30-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Hello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!