Úrréti-tó Gödöllő - Az Úrréti-tó egy bájos kis horgásztó Gödöllő közelében, Szada irányába található: a tó Gödöllő Blaha városrészén helyezkedik el, közel az autópálya felhajtóhoz.

Lexikon

Úrréti-tó Gödöllő


Úrréti-tó Gödöllő: könnyen megközelíthető helyen található

Az Úrréti-tó egy bájos kis horgásztó Gödöllő közelében, Szada irányába található. A tó Gödöllő Blaha városrészén helyezkedik el, közel az autópálya felhajtóhoz, így könnyen megközelíthető a környező területekről.
Ez a hangulatos tó kisebb, mint 1 hektár, és egy sűrűn növő sás övezi körbe. A tó alsó harmadát egy vasúti töltés szeli át, amely különleges látványt ad az amúgy is természeti környezetnek. Az Úrréti-tóból ered a Fiók-rákos patak, így része a környék vízrendszerének. Az Úrréti-tó különlegességét az adja, hogy nem szárad ki a környék talajvíz háztartásának köszönhetően. A természetes lefolyását betonátereszek segítik, amelyek biztosítják a tó vízszintjének stabilizálását.

 

Úrréti-tó Gödöllő: természetkedvelők kedvelt helye

Ezen a helyen élnek védett állat- és növényfajok, ami miatt a tó és környéke különösen fontos és értékes ökológiai terület. A természetkedvelőknek és madármegfigyelőknek is érdekes célpont lehet az Úrréti-tó.A horgászat szerelmesei örömmel fedezik fel ezt a kellemes tavat. Szabadon horgászhatnak itt, és számos halfajt lehet megfogni, például kárászt, pontyot, csukát, paducot, bodorkát, vörösszárnyú keszeget, szilvaorrú keszeget és csapó sügért.

 

Úrréti-tó Gödöllő: csodás növény-és állatvilággal 

Az Úrréti-tó nyugodt környezetével, gazdag halállományával és védett növény- és állatvilágával remek célpont a pihenésre és a természet közelségében való feltöltődésre vágyóknak, kikapcsolódásra vágyó családoknak és baráti társaságoknak egyaránt.

 

Kép: https://tiszafoto.blogspot.com/
 


Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma:

Átlagos értékelés: 0.0