Wittelsbach Erzsébet magyar királyné, azaz Sisi élete tele ma sem számít hétköznapinak, nem hogy a 19. században, amikor igazi lázadónak tartották a királynét!

Főoldal > Szakszótár > Wittelsbach Erzsébet magyar királyné

Wittelsbach Erzsébet magyar királyné


Wittelsbach Erzsébet magyar királyné: Sisi örökké

Wittelsbach Erzsébet, közismertebb nevén Sisi, a Habsburg-Lotaringiai dinasztia tagja volt, Ausztria császárnéja és magyar királynéja. Született 1837-ben Münchenben, és már fiatalon szépségével és eleganciájával tűnt ki. 1854-ben házasodott össze Ferenc József osztrák császárral, aki később magyar királlyá is koronáztatta magát, így Sisi is magyar királyné lett.

 

Wittelsbach Erzsébet magyar királyné, a nem mindennapi nő

Sisi hamarosan népszerű és ikonikus alak lett a 19. századi európai uralkodók között. Azonban a hivatalos udvari élet helyett ő inkább a szabadságot és az utazást részesítette előnyben. Élete jelentős részét nem udvari protokollban és kötelességekben töltötte, hanem utazásokon, különböző kirándulásokon és sporttevékenységekben.

 

Wittelsbach Erzsébet magyar királyné és Gödöllő kapcsolata

A Gödöllői Királyi Kastély a magyar udvari élet egyik jelentős színtere volt. Sisi és Ferenc József gyakran tartózkodott itt, különösen nyári hónapokban. A kastélyban rendezett ünnepségek és események is hozzájárultak Sisi és a magyar nép közötti kapcsolat megerősödéséhez - a királyné imádta Gödöllőt.

 

Wittelsbach Erzsébet magyar királyné élete nem volt egyszerű

Sisi híres volt hosszú hajáról, amit számos kép és fotó őriz róla. Ezen kívül sokan ihletettnek tartották stílusát és életmódját is. Azonban a császárné életében számos tragédia is történt, például fiatalon elhunyt fiától való elszakadás vagy a gyász a korai halálesetek miatt.

 

Wittelsbach Erzsébet magyar királyné élete tragikusan ért véget

Sisi élete tragikus véget ért, amikor 1898-ban Genfben merénylet áldozata lett. A császárné hirtelen halála sokkolta az akkori világot, és legendás alakká vált. Wittelsbach Erzsébet, Sisi, emléke és öröksége azóta is élő és fontos része az osztrák és magyar történelemnek, és a Gödöllői Királyi Kastély továbbra is emléket állít neki és az őt körülvevő korszaknak.

Elemzések

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 85

Átlagos értékelés: 4.7




Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2023.09.30-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Hello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!