Gödöllő kávé: 6 belvárosi különböző helyen jártam Gödöllőn, ahol finom kávékat lehet kapni, és megérdeklődtem, a gödöllőiek milyen kávét isznak szívesen, hol és mennyiért.

Hol a legolcsóbb a kávé Gödöllő belvárosában? - utánajártunk 6 különböző helyen

2023-09-29 16:30

Gödöllő belvárosa mindig is a helyiek és a városba látogatók találkozási pontja volt. A kellemes séták, a parkok és a történelmi látnivalók mellett a kávézók is fontos szerepet játszanak az itt élők és ide látogatók életében. De vajon hol találhatjuk a legolcsóbb kávét ezen a gyönyörű helyen és milyen kávét isznak általában a gödöllőiek? Utánajártunk a helyi kávézók kínálatának, és megosztjuk tapasztalatainkat.

Gödöllő kávé

Gödöllő kávé: Cafe Frei 

 

Az első hely, amit felkerestünk, a Cafe Frei volt. Ez a népszerű kávézó a város szívében található és számos különleges kávéfajtát kínál. A választék lenyűgöző, természetesen azért is, mert ez a hely kifejezetten a kávéra orientálódik, illetve egy franchise-ról beszélünk. 


Itt sok közkedvelt kávé található, illetve vannak időszakosan kaphatóak is, így mondhatni minden évszaknak megvan a kedvenc itala, de a dohánykávé az, amit szinte mindig kérnek és szeretnek a vendégek, így ez mondható a top kedvencnek, jelenlegi ára 890-990 Ft mérettől függően.


A gödöllői Cafe Frei figyel a növényi tejital kínálatára is, amire van igény, a lassan 5 évvel ezelőtti nyitásnál a mostani növényi tej rendelésnek csak a fele fogyott el, ennél nagyobb bizonyíték pedig nem is kell ahhoz, hogy mennyit nőtt az évek során a növényi tejitalok iránti kereslet. 


Sokan választják a beülős lehetőséget, többen dolgoznak is laptoppal, hiszen a hely egy kellemes, csöndes környezettel szolgál ehhez. A szokásos hétvégi forgalmasok napok mellett a hétköznapokon délután 3-5-ig szokott nagyobb tömeg lenni, ilyenkor egymás kezébe adják a kilincset a vendégek, amit nem csodálunk, hiszen a városunkban ezen a helyen kapható a legnagyobb kávékínálat. 


A sokak által kedvelt capuccino jelenleg itt 870 Ft, a latte (ami rengeteg ízben megtalálható) pedig 1150 Ft

 

 

Gödöllő kávé: Tóth Pékség 

 

A következő hely, amit megvizsgáltunk, a viszonylag újonnan megnyílt Tóth Pékség volt. Bár a fő profiljuk a péktermékek, itt is lehet kávét kérni és szoktak is sokan. 
Az árak barátságosnak mondhatók, a hely fiatalos és a friss péksüteményekkel párosítva igazi kávézóhangulatot teremthetünk magunknak – iskola után több fiatal szeret itt időzni és kávézgatni hétköznap, illetve a ráérős vasárnapokon szinte mindig tele van a hely.


 A kiülős hely kevesebb, de sokan élnek a lehetőséggel, persze a helyhiány miatt többen fordulnak az elvitelhez. A latte (990 Ft) és a cappuccino (890 Ft) itt is nagy kedvencek a gödöllőiek körében, illetve egyre többen vannak bátrak, akik kacsingatnak a matcha (1350 Ft) vagy chai latte-val (1190 Ft), és mindig pozitív visszajelzést szoktad adni róluk.

A növényi tejek itt is már szinte elvártnak bizonyulnak, nincs olyan nap, hogy ne kérnének növényi tejjel valamilyen kávét. Kiemelném, hogy itt kapható a nem túl gyakori borsó tejital is, így, ha valaki kifejezetten ezt a növényi tejet preferálja, akkor meleg szívvel ajánljuk a Tóth Pékséget. 

 

Gödöllő kávé: Jókenyér Pékség 

 

A Jókenyér Pékség szintén egy helyi kedvenc, és jó hír, hogy itt is megkóstolhatjuk a kedvenc kávéinkat. Az árak itt is versenyképesek, és a kenyerekkel és péksüteményekkel együtt igazi élvezet a kávézás. A latte (740 Ft) és a cappuccino (680 Ft) itt is nagyszerűek és egyértelműen kedvencek.
A növényi tejitalok utáni igény itt is nagy, és mindig sokan kérik a nem olyan régen felújított Jókenyérben. Sokan kérik a kávét elvitelre, főleg reggel az iskolába, munkába rohanás előtt, de a délutáni, zárás közeli órákban is jellemző a kávéfogyasztás itt, ekkor már szívesebben leülnek a vendégek. 


A Jókenyér Pékség kínálata nem csupán a kávéra korlátozódik. Az ínycsiklandó kenyerek és péksütemények mellett itt számos reggelire és uzsonnára alkalmas finomságot is találhatunk. A frissen sütött pékáruk mindig vonzzák a vásárlókat - legyen szó reggeliről, kávészünetről vagy egy baráti beszélgetésről, a Jókenyér mindig jó választás.
 

 

A CIKK NEM ÉRT VÉGET, LAPOZZ, HOGY A TOVÁBBI 3 GÖDÖLLŐI HELYET IS MEGISMERD!

Aktuális híreink

Hírek
Május 13-án, hétfő este 19:00 órakor a Gödöllői Művészetek Háza Színháztermében különleges pszichológiai...
Hírek
Április minden csütörtökén a Gödöllői Királyi Kastély különleges lehetőséget kínál a történelem és a királyi...
Hírek
Lőrincz Ágnes gödöllői pszichológus, aki a gyermek- és ifjúsági pszichológia terén szerzett jelentős tapasztalatokkal...