Gödöllő kávé: 6 belvárosi különböző helyen jártam Gödöllőn, ahol finom kávékat lehet kapni, és megérdeklődtem, a gödöllőiek milyen kávét isznak szívesen, hol és mennyiért.

Főoldal > Hol a legolcsóbb a kávé Gödöllő belvárosában? - utánajártunk 6 különböző helyen

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hol a legolcsóbb a kávé Gödöllő belvárosában? - utánajártunk 6 különböző helyen


2023/09/30
NA

Gödöllő belvárosa mindig is a helyiek és a városba látogatók találkozási pontja volt. A kellemes séták, a parkok és a történelmi látnivalók mellett a kávézók is fontos szerepet játszanak az itt élők és ide látogatók életében. De vajon hol találhatjuk a legolcsóbb kávét ezen a gyönyörű helyen és milyen kávét isznak általában a gödöllőiek? Utánajártunk a helyi kávézók kínálatának, és megosztjuk tapasztalatainkat.

Gödöllő kávé

Gödöllő kávé: Cafe Frei 

 

Az első hely, amit felkerestünk, a Cafe Frei volt. Ez a népszerű kávézó a város szívében található és számos különleges kávéfajtát kínál. A választék lenyűgöző, természetesen azért is, mert ez a hely kifejezetten a kávéra orientálódik, illetve egy franchise-ról beszélünk. 


Itt sok közkedvelt kávé található, illetve vannak időszakosan kaphatóak is, így mondhatni minden évszaknak megvan a kedvenc itala, de a dohánykávé az, amit szinte mindig kérnek és szeretnek a vendégek, így ez mondható a top kedvencnek, jelenlegi ára 890-990 Ft mérettől függően.


A gödöllői Cafe Frei figyel a növényi tejital kínálatára is, amire van igény, a lassan 5 évvel ezelőtti nyitásnál a mostani növényi tej rendelésnek csak a fele fogyott el, ennél nagyobb bizonyíték pedig nem is kell ahhoz, hogy mennyit nőtt az évek során a növényi tejitalok iránti kereslet. 


Sokan választják a beülős lehetőséget, többen dolgoznak is laptoppal, hiszen a hely egy kellemes, csöndes környezettel szolgál ehhez. A szokásos hétvégi forgalmasok napok mellett a hétköznapokon délután 3-5-ig szokott nagyobb tömeg lenni, ilyenkor egymás kezébe adják a kilincset a vendégek, amit nem csodálunk, hiszen a városunkban ezen a helyen kapható a legnagyobb kávékínálat. 


A sokak által kedvelt capuccino jelenleg itt 870 Ft, a latte (ami rengeteg ízben megtalálható) pedig 1150 Ft

 

 

Gödöllő kávé: Tóth Pékség 

 

A következő hely, amit megvizsgáltunk, a viszonylag újonnan megnyílt Tóth Pékség volt. Bár a fő profiljuk a péktermékek, itt is lehet kávét kérni és szoktak is sokan. 
Az árak barátságosnak mondhatók, a hely fiatalos és a friss péksüteményekkel párosítva igazi kávézóhangulatot teremthetünk magunknak – iskola után több fiatal szeret itt időzni és kávézgatni hétköznap, illetve a ráérős vasárnapokon szinte mindig tele van a hely.


 A kiülős hely kevesebb, de sokan élnek a lehetőséggel, persze a helyhiány miatt többen fordulnak az elvitelhez. A latte (990 Ft) és a cappuccino (890 Ft) itt is nagy kedvencek a gödöllőiek körében, illetve egyre többen vannak bátrak, akik kacsingatnak a matcha (1350 Ft) vagy chai latte-val (1190 Ft), és mindig pozitív visszajelzést szoktad adni róluk.

A növényi tejek itt is már szinte elvártnak bizonyulnak, nincs olyan nap, hogy ne kérnének növényi tejjel valamilyen kávét. Kiemelném, hogy itt kapható a nem túl gyakori borsó tejital is, így, ha valaki kifejezetten ezt a növényi tejet preferálja, akkor meleg szívvel ajánljuk a Tóth Pékséget. 

 

Gödöllő kávé: Jókenyér Pékség 

 

A Jókenyér Pékség szintén egy helyi kedvenc, és jó hír, hogy itt is megkóstolhatjuk a kedvenc kávéinkat. Az árak itt is versenyképesek, és a kenyerekkel és péksüteményekkel együtt igazi élvezet a kávézás. A latte (740 Ft) és a cappuccino (680 Ft) itt is nagyszerűek és egyértelműen kedvencek.
A növényi tejitalok utáni igény itt is nagy, és mindig sokan kérik a nem olyan régen felújított Jókenyérben. Sokan kérik a kávét elvitelre, főleg reggel az iskolába, munkába rohanás előtt, de a délutáni, zárás közeli órákban is jellemző a kávéfogyasztás itt, ekkor már szívesebben leülnek a vendégek. 


A Jókenyér Pékség kínálata nem csupán a kávéra korlátozódik. Az ínycsiklandó kenyerek és péksütemények mellett itt számos reggelire és uzsonnára alkalmas finomságot is találhatunk. A frissen sütött pékáruk mindig vonzzák a vásárlókat - legyen szó reggeliről, kávészünetről vagy egy baráti beszélgetésről, a Jókenyér mindig jó választás.
 

 

A CIKK NEM ÉRT VÉGET, LAPOZZ, HOGY A TOVÁBBI 3 GÖDÖLLŐI HELYET IS MEGISMERD!


ÉttermekHello

Legfrissebb cikkek


Lenyűgöző karácsonyi traktoros felvonulás Veresegyházon december 3-án
Az idei év különlegességének ígérkezik Veresegyház, hiszen december 3-án, 17:00 órától először rendezik meg a város első téli karácsonyi traktoros felvonulását. Az eseményre minden traktorost és érdeklődőt szeretettel várnak, hogy együtt ünnepeljék az ünnep közeledtét és egyedi módon tegyenek emlékezetessé egy hideg téli estét!
Ingyenes Adventi Orgonakoncertek hozzák el a karácsonyt a Gödöllői Evangélikus Templomban
Gödöllő városa új zenei élményeket kínál az adventi időszakban, amikor a helyi orgonaművészek egy különleges programsorozattal készülnek az evangélikus templom új orgonájának felavatására. A rendkívüli zenei utazás minden pénteken, 18:00 órai kezdettel veszi kezdetét, meghívva az érdeklődőket egy ingyenes, hangulatos eseménysorozatra.
Varázslatos Adventi Kastélynapok Gödöllőn, amiket kár lenne kihagyni
Gödöllői Kastély, az adventi időszakban, mint egy varázslatos mesebeli kastély, várja látogatóit december 16-17. között az Adventi Kastélynapok alkalmával. Ez a hagyományos rendezvény már több mint két évtizede meghozza az ünnepi hangulatot a városba, és egyedi élményekkel ajándékozza meg a látogatókat.
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!