Hogyan lopták el a gödöllői otthonát egy Amerikában élő magyar házaspárnak?

Ellopták egy magyar házaspár gödöllői házát, miközben ők Amerikában tartózkodtak

2024-03-19 17:01

Egy évtizedek óta Amerikában élő magyar házaspár döbbenetes felfedezést tett: gödöllői házukat, ami régóta a családjuk tulajdonában volt, a tudtuk és beleegyezésük nélkül eladták. A csalók egy hamis meghatalmazás és adásvételi szerződés segítségével szerezték meg az ingatlant, majd 45 millió forintért továbbadták – írta meg a blikk.hu.

Gödöllői házat loptak el

A gödöllői házba egyszer csak új tulajok érkeztek

 

 

Krisztina és férje, akik Kaliforniában élnek, 2023 márciusában döbbenetes hírt kaptak a gödöllői szomszédjuktól. A szomszéd elmondta, hogy idegenek érkeztek a házukhoz, és új tulajdonosként mutatták be magukat. Krisztina először betörésre gondolt, el sem tudta képzelni, hogy a házuk, ami generációk óta a családjuk tulajdona volt, hogyan került hirtelen idegen kézre.

 

A család magyarországi rokonai a helyszínre sietve betört ablakokra és feltört zárakra bukkantak. A rendőrség érkezését bevárva a postaládában találtak egy földhivatali dokumentumot, melyből kiderült, hogy egy hónappal korábban egy ismeretlen nő nevére írták a házat.

 

"Így derült ki, hogy ellopták a házunkat" – nyilatkozta Krisztina a Blikknek. 

 

A gödöllői házat adathamisítással lopták el 

 

A csalók egy korrupt ügyvéd segítségével hamis meghatalmazást készítettek, amellyel egy személyt felhatalmaztak Krisztina nevében eljárni. A hamis iratokkal bementek a földhivatalba, és átíratták az ingatlan tulajdonjogát.
A házat ezután 45 millió forintért továbbadták gyorsított eljárásban. Krisztina és férje polgári peres úton próbálják visszaszerezni a házat.

 

A Blikk kiderítette, hogy Krisztináék házát ugyanaz a bűnözői csoport lopta el, amelyről februárban a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatót tartott. A csoport tagjai ingatlancsalásokból szereztek meg illegálisan több házat is. A nyomozás során kiderült, hogy a csoport 69 éves strómanját, aki papíron megvette a házat Krisztináéktól is, megfojtották, mert állítólag több pénzt követelt a társaitól. 

 

A gödöllői házat ellopó bűnözői csoportban nem csak civilek, de jogi szakemberek is érintettek. A nyomozás során kiderült, hogy ügyvédek és bírósági végrehajtók is segédkeztek a csalásban.

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
A Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt július 18-21. között jelentős forgalmirend-változások lesznek Gödöllőn...
Hírek
Az utóbbi időben egyre több negatív híradás érkezett a gödöllői HÉV-ről, különösen a Kerepes környéki szakaszról....