Virágba borult Pécsi Ildikó kedvenc fája Gödöllőn

Ilyen gyönyörűen virágzik Pécsi Ildikó kedvenc fája Gödöllőn - Fotó!

2024-04-05 20:32

Ahogy a tavasz újra beköszönt, úgy ébred új életre minden, ami zöld – vagy éppen lilás színben pompázó. Gödöllőn, a Művészetek Háza előtt egy különösen bámulatos látvány tárul a szemünk elé: Pécsi Ildikó kedvenc fája, egy magnólia (vagy ahogy sokan ismerik, liliomfa) teljes virágzásban áll. A néhai színésznő, aki 2020 decemberében hagyta el e világot, szenvedélyesen szerette a növényeket és a fákat, kertje mindig is a szépség és a zöld oázis kis szigetének számított – írja a Bors.

Pécsi Ildikó fája

Pécsi Ildikó fája Gödöllőn mindenki elkápráztat


A Művészetek Háza környékén most virágzó magnólia különös történetet rejt. Eredetileg Pécsi Ildikó gyönyörű gödöllői kertjében állt, amely két kedvenc fája közül az egyiket, amit még a város adományozott neki a Kossuth-díja átvételekor, és a másikat, amit 70. születésnapjára kapott L. Péterfi Csabától, a néhai színésznő fogadott fiától. Mindkét fa 2021 novemberében, a színésznő halála után nem sokkal új otthonra talált Gödöllőn, a Művészetek Háza mellett, amelynek belső kertjét Ildikóról nevezték el.


A fák átültetését követően eltelt idő alatt sokan aggódtak, mi lesz velük. A természet azonban újfent bebizonyította: a szépség és az élet ellenálló képessége hihetetlen. A liliomfa, amelyet Ildikó a várostól kapott, most a legszebb állapotban virágzik, emlékeztetve mindannyiunkat a színésznő szeretetére, ami a növények és a természet iránt érzett.


Idén emléktábla is helyet kap a fánál Gödöllőn


Idén május 21-én, Ildikó születésnapján, egy emléktábla is helyet kap majd a fa mellett, örök tisztelegésül a színésznő emléke előtt. L. Péterfi Csaba szerint, aki gondoskodott a fák újraültetéséről, Ildikó bizonyára nagyon boldog lenne, ha láthatná, milyen gyönyörű állapotban van kedvenc magnóliája, és elérzékenyülne a látványtól. 


A KÉPET A FÁRÓL IDE KATTINTVA TUDOD MEGNÉZNI!


A színésznő további kedvenc növényeit Csaba saját kertjében ültette újra, így Ildikó szelleme és szeretete a természet iránt tovább él. A gödöllői Művészetek Házánál virágzó magnólia nem csupán a tavasz érkezését jelzi, hanem Pécsi Ildikó és az ő szeretett világának, valamint művészetének örök emlékét is őrzi.

Aktuális híreink

Hírek
A nyár beköszöntével újra megnyílnak a kapuk a Mézesvölgyi Nyár fesztiválra, amely immár nyolcadik alkalommal...
Hírek
Figyelem, sportkedvelők! Gödöllő hamarosan a vízisportok központjává válik, hiszen az Ötpróba Úszónapok következő...
Hírek
A Gödöllői Királyi Kastély egykoron a Habsburgok ragyogó ékköveként csillogott a magyar királyság koronáján....