Befejezték a gödöllői Török Ignác Gimnázium felújítását

Véget ért a gödöllői Török Ignác Gimnázium felújítása

2024-04-03 15:38

A Gödöllői Török Ignác Gimnázium, a város egyik meghatározó oktatási intézménye, nemrégiben zárta le azon jelentős felújítási projektjét, amelynek köszönhetően az iskolaépület teljesen megújult. A projekt 2021 júliusában vette kezdetét, amikor a kormány döntött egy majdnem egymilliárd forintos forrás biztosításáról az intézmény számára. Ez az összeg később további támogatásokkal bővült, így a teljes keret megközelítette az 1,1 milliárd forintot – írja a godolloihirek.hu.

Török Ignác Gimnázium

A Török Ignác Gimnázium felújítása 


A felújítás során a gimnázium minden szeglete átalakult. A beruházás egyik legfontosabb célja az volt, hogy a diákok és a pedagógusok számára egyaránt modern és kényelmes körülményeket teremtsen. Az energetikai korszerűsítés mellett az épület számos más jelentős fejlesztésen is átesett, beleértve a külső homlokzat és a tető hőszigetelését, valamint az ablakok cseréjét. Az iskola belső tereiben az energiahatékonyság jegyében LED világítás került beépítésre, a kazánokat modern kondenzációs rendszerek váltották fel, és a tornacsarnokban is új légkezelő rendszer gondoskodik a kellemes hőmérsékletről.


Márciusban ünnepelték a gimnázium felújításának lezárását


A felújítás ünnepélyes lezárását márciusban tartották, ahol a diákok, tanárok és szülők mellett több prominens vendég is tiszteletét tette, köztük a választókerület kormánypárti országgyűlési képviselője, valamint a belügyminisztérium és a Dunakeszi Tankerületi Központ képviselői is. Az esemény nemcsak az intézmény, hanem a közösség számára is kiemelkedő jelentőségű volt, hiszen a felújított gimnázium nem csak egy modern oktatási intézményt, hanem a város egyik büszkeségét is jelenti mostantól.
 

Aktuális híreink

Hírek
Május 13-án, hétfő este 19:00 órakor a Gödöllői Művészetek Háza Színháztermében különleges pszichológiai...
Hírek
Április minden csütörtökén a Gödöllői Királyi Kastély különleges lehetőséget kínál a történelem és a királyi...
Hírek
Lőrincz Ágnes gödöllői pszichológus, aki a gyermek- és ifjúsági pszichológia terén szerzett jelentős tapasztalatokkal...