Miró Eszter szobrászművész 1980-ban alkotott meg a gödöllői Szarvas-szobrot

Szarvas-szobor


A Gödöllői Királyi Kastély parkjában, a Forssa- és Laxenburg-sétány találkozásánál, bujkál egy elbűvölő bronzszobor: a Szarvas. Miró Eszter szobrászművész 1980-ban alkotott műve nem csupán egy kecses állatot ábrázol, de a park titokzatos hangulatát is magába foglalja.

 

A gödöllői Szarvas rejtélye

 

A szobor egy szarvast ábrázol, amint kecsesen ágaskodik, fejét büszkén felemelve. A bronzfigura kidolgozása rendkívül finom, a szarvas izmait, szőrét és aprólékosan kidolgozott agancsát is hűen ábrázolja. A szarvas tekintete magával ragadó, mintha a park mélyén rejlő titkokat őrizné.

 

Miró Eszter varázslata Gödöllőn

 

Miró Eszter neves magyar szobrászművész, aki a 20. század második felében alkotott. Szobrai gyakran ábrázolnak állatokat, melyeket finom humorral és egyedülálló stílussal tölt meg. A Gödöllői Szarvas-szobor is ezt a játékosságot tükrözi. A szarvas kecses póza és büszke tartása egyszerre sugároz eleganciát és dinamizmust.

 

A gödöllői park ékköve

 

A Szarvas-szobor a Gödöllői Királyi Kastély parkjának igazi ékköve. A park buja növényzete és a kastély impozáns épülete között a szarvas bronzszobra békés menedéket nyújt a látogatóknak. A szobor körül pihenve elmerülhetünk a park csendjében, és átadhatjuk magunkat a természet szépségének.

 

Érdekességek a szoborról

 

  • A Szarvas-szobor Miró Eszter egyik kedvenc alkotása volt.
  • A szobor elkészítéséhez a művész egy élő szarvasról mintázott.
  • A szobor talapzatán egy apró bronzkígyó is található, ami a művész humorát tükrözi.
  • A Szarvas-szobor a helyi legendák szerint szerencsét hoz a szerelmeseknek.


A Gödöllői Szarvas-szobor nem csupán egy gyönyörű műalkotás, de a park varázslatos hangulatának is szerves része. A szobor felfedezése igazi kaland, és örök emlék marad a Gödöllőre látogató turisták számára.


Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 139

Átlagos értékelés: 5.0