Kapcsolódj ki te is Gödöllő főterén: játszótér, cukrászda, szökőkút és még sok más egy helyen. Menj egyedül, gyerekekkel vagy a pároddal és kapcsolódj ki te is!

Főtér


Gödöllő főtér

Gödöllő főtere, a nagy kiterjedésű Szabadság tér a HÉV-től rövid sétával közelíthető meg. Nevezetességei a Dózsa György úttól jobb felé haladva: volt Községháza, ma Erzsébet Királyné Szálloda, Református templom (9. sz.), Városháza (7. sz.), Világbéke Gong (a Városházától jobbra), Hamvay kúria (5. sz.), Gödöllői Városi Múzeum (5. sz.), Városi piac, Pelikános kút (5. sz.)

 

Magyarország legszebb főtere a gödöllői 2012-ben

A Virágos Magyarországért verseny szervezőbizottsága és a Magyar Turizmus Zrt. 2012-ben Gödöllő főterét választotta "Magyarország legszebb főterének". A felújítás során a Szabadság tér zöldterületekkel és szecessziós elemekkel gazdagított, pihenésre alkalmas közösségi tér lett. A tér középpontjába a református templom került, amely előtt egyedi szökőkút áll, amelynek 13 db LED-es víz alatti lámpatest ad mesés hangulatot az esti órákban. Ezen kívül az interaktív szökőkút lehetőséget ad egy versenyre, amelyben az nyer, akinél magasabbra szökik a vízoszlop. A felújítás eredményeként a Szabadság tér fantasztikusan harmonizál a várost körülvevő zöldövezettel.

 

Játszótér Gödöllő főterén

A 2018-ban megszépült terület a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra. A játszótéren a XXI. századnak megfelelő játszóeszközök, többek között családi dombcsúszda, mászóhálók adnak lehetőségeket a gyerekeknek mozgásra, míg a terület másik oldalán függőhinták és -ágyak, padok, asztalok várják a kikapcsolódni vágyókat. A helyszínre telepített Voltee okostöltővel felszerelt oszlopok segítségével többek között telefonok, laptopok és egyéb mobil eszközök töltésére van lehetőség, de itt található olyan oszlop is, ami az UV szintet jelzi.

 


Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma:

Átlagos értékelés: 0.0