Zenés programok a Királyi Kastélyban Gödöllőn

Főoldal > Zenél a Kastély – ingyenes koncertekkel!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Zenél a Kastély – ingyenes koncertekkel!


2022/07/16
NA

A gödöllői királyi Kastélyban megrendezésre kerül augusztus 15-22-ig a „Zenél a Kastély” elnevezésű zenei fesztivál ingyenes koncertekkel, mesterkurzusokkal. Klasszikus zenerajongóknak szuper lehetőség!

Zenél a Kastély


A klasszikus zene tökéletes helyszíne, a gödöllői Királyi Kastély

 

Magyarország legnagyobb, illetve Versailles után a világ második legnagyobb (!) barokk kastélya, a fantasztikus történelemmel rendelkező gödöllői Királyi Kastély ad otthon a zenés fesztiválnak, immáron második alkalommal. 
Rengeteg kulturális rendezvény zajlott már a kastélyban, Sissi királyné szeretett otthonában. Itt olvashatsz arról, Sissi mennyire imádta Gödöllőt és a kastélyt!

 

 

A fesztivál fellépői


Az első napon a díszteremben fellép Congyu Wang nemzetközileg elismert zongorista, aki szólistaként, kisérőként és kamarazenészként is elismerést vívott ki magának. 
Másik fellépőként pedig Mariza Anastasiadest szoprán operaénekesnőt tekinthetjük meg, Ciprus ünnepelt sztárját, aki tehetségével, elkötelezettségével és szenvedélyével az opera iránt az egész világon ismertté árt az operarajongók körében. 

 


Kedden a Duna Szimfonikus Zenekar előadását élvezhetjük a Strauss koncert keretein belül. Az együttes 1961-es megalakulása óta töretlen sikerrel koncertezik, a barokk zenétől egészen a kortárs kompozíciókig terjed a repertoárjuk.
Utánuk a barokk szalonban a barokk kosztümös zenekart, a Marquise együttest láthatjuk és hallhatjuk, Frauke Jürgensen vendégművésszel, akik garantáltan elröpítenek minket a rejtelmes és fenséges barokk korba. 

 


A további napokban fellépők között lesz még a teljesség igénye nélkül a reneszánsz és barokk zenei stílusú Excanto együttes, a parkban a La Contessa vonósnégyes, illetve a világhírű furulyaművész, Erik Bosgraaf is. 

 


Rengeteg kurzus és további fellépők színesítik a fesztivált, a programokról itt tudtok tájékozódni! 


Közösségi média marketingHello

Legfrissebb cikkek


Fuss Gödöllő! – futás a Mikulással az idősotthon mikrobuszáért
Az idősotthon lakóinak az orvoshoz való utaztatásában, kórházi kezelésekre, kirándulásokra szállításában hatalmas segítség lenne egy mikrobusz. Ennek érdekében a Rotary Club Gödöllő Mikulásfutást szervez 2002.december 3-án, 10 órakor a Gödöllői Alsópark Futókörnél, melyben felnőttek és gyerekek egyaránt részt vehetnek. 
Megváltozik Gödöllő térség buszmenetrendje december 11-től
A MÁV-Volán-csoport új, 2022/2023-as vasúti és autóbusz-menetrendje december 11-én, vasárnap lép hatályba. Az Aszód, Bag és Gödöllő felől Budapestig, illetve Budapesttől az M3-as autópályán át közlekedő járatok új menetrend szerint közlekednek. Míg a vasúttól eltérő területet elérve a Stadion autóbusz-pályaudvar helyett Újpest-Városkapu végállomással közlekednek, csatlakozást biztosítva az M3-as metróhoz. Ezzel egyidejűleg a Budapest, Stadionhoz az M3-as autópályán át közlekedő járatok megszűnnek.
Nem lesz benzin Gödöllőn - itt a hivatalos bejelentés a MOL-tól
Ezen a héten felfüggesztette a MOL az üzemanyag szállítását több mint kétszáz település esetében. Az ok többek közt az, hogy a Dunai Finomító mindössze 60 százalékos kapacitással működik, miután meghibásodott az egyik üzemanyag-egység. A Független Benzinkutak Szövetsége összeállította a legfrissebb listát azokról a településekről, amelyeket érintenek az aggasztó hírek, a listán pedig Gödöllő is szerepel.
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!