Zenés programok a Királyi Kastélyban Gödöllőn

Zenél a Kastély – ingyenes koncertekkel!

2022-07-16 13:29

A gödöllői királyi Kastélyban megrendezésre kerül augusztus 15-22-ig a „Zenél a Kastély” elnevezésű zenei fesztivál ingyenes koncertekkel, mesterkurzusokkal. Klasszikus zenerajongóknak szuper lehetőség!

Zenél a Kastély


A klasszikus zene tökéletes helyszíne, a gödöllői Királyi Kastély

 

Magyarország legnagyobb, illetve Versailles után a világ második legnagyobb (!) barokk kastélya, a fantasztikus történelemmel rendelkező gödöllői Királyi Kastély ad otthon a zenés fesztiválnak, immáron második alkalommal. 
Rengeteg kulturális rendezvény zajlott már a kastélyban, Sissi királyné szeretett otthonában. Itt olvashatsz arról, Sissi mennyire imádta Gödöllőt és a kastélyt!

 

 

A fesztivál fellépői


Az első napon a díszteremben fellép Congyu Wang nemzetközileg elismert zongorista, aki szólistaként, kisérőként és kamarazenészként is elismerést vívott ki magának. 
Másik fellépőként pedig Mariza Anastasiadest szoprán operaénekesnőt tekinthetjük meg, Ciprus ünnepelt sztárját, aki tehetségével, elkötelezettségével és szenvedélyével az opera iránt az egész világon ismertté árt az operarajongók körében. 

 


Kedden a Duna Szimfonikus Zenekar előadását élvezhetjük a Strauss koncert keretein belül. Az együttes 1961-es megalakulása óta töretlen sikerrel koncertezik, a barokk zenétől egészen a kortárs kompozíciókig terjed a repertoárjuk.
Utánuk a barokk szalonban a barokk kosztümös zenekart, a Marquise együttest láthatjuk és hallhatjuk, Frauke Jürgensen vendégművésszel, akik garantáltan elröpítenek minket a rejtelmes és fenséges barokk korba. 

 


A további napokban fellépők között lesz még a teljesség igénye nélkül a reneszánsz és barokk zenei stílusú Excanto együttes, a parkban a La Contessa vonósnégyes, illetve a világhírű furulyaművész, Erik Bosgraaf is. 

 


Rengeteg kurzus és további fellépők színesítik a fesztivált, a programokról itt tudtok tájékozódni! 

Aktuális híreink

Hírek
Gödöllőn jelentős esemény zajlott le 2024. február 22-én, amikor a helyi közösség tagjai összegyűltek a Bezsilla-villában,...
Hírek
Március 1-től jelentős változások lépnek életbe Gödöllő helyi közlekedési rendszerében, amelyek célja a városi...
Hírek
Visszakerült Lotz Károly "Ménes" című festménye a Gödöllői Királyi Kastély lovardájába, írja az...