Jelentkezz az Aquatlon OB-re!

Úszd át Pest megye egyik legszebb tavát és fusd körbe a gyönyörű Fenyvest!

2022-09-04 18:34

Idén Veresegyházon kerül megrendezésre a 2022-es Aquatlon OB szeptember 17-én reggel 10:00 órai kezdéssel, ami igazán szuper lehetőség a sportolók számára megmérettetni magukat, és Veresegyház is megmutathatja csodálatos tavait(itt írtunk róluk bővebben), ez esetben a Pamut-tavat és a mellette levő Fenyvest. A verseny szervezőjével Hadházi Mátéval beszélgettünk, aki elmesélte a verseny lényegét és tippeket is adott a felkészülésre. 

Aquatlon OB a Pamut-tónál Veresegyházon

A sport szerelmese – pár szóban a szervezőről

 

Máté 12 éve találkozott először a triatlonnal, mint sporttal; szerelem volt első látásra. Több klubnak is a tagja volt ezek az évek alatt, majd megalapította a sajátját, a Három Mozgás VSE-t, melynek edzője is lett.  Külön kiemelendő, hogy az idén rendezett Aquatlon Világbajnokságon Máté a dobogóra felkerült, bronzérmet vihetett haza. 
Lassan egy éve Máté edzéseket is tart a Gödöllői uszodában, heti 2 alkalommal. 

 

 

Mindent a versenyről és a helyszínről

 

Veresegyházon a korábbi években már kétszer is megrendezésre került ez az esemény, így kézenfekvő volt, hogy idén is megtartanák itt, hisz a Pamut-tó és környezete kifejezetten ideális. 

 

„A verseny nyíltvízi úszásból és az ezt követő futásból áll, ezek között pedig szerepel a depózás. Ez lényegében abból áll, ki veszi fel gyorsabban a cipőjét és rajtszámát.” – meséli Máté. 


A versenyen igazolt sportólók vehetnek részt; akik vagy a Magyar Triatlon Szövetség tagszervezetei egyikébe tartoznak vagy egyéni licenszet váltanak ki, melynek feltétele az érvényes sportolói igazolás. 

 

 

Gyerekek, felnőttek jelentkezését is egyaránt várják a versenyre

 

A korosztályt tekintve az újoncoktól kezdve a felnőtt sportolókon át a veteránokig mindenkit szeretettel várnak az Aquatlon OB-re. 
A felkészülést tekintve Máté azt javasolja, hogy először is egy uszodában letesztelve nézzük meg, a felkészültségünk megengedi-e a versenyen való részételt. Ha az úszással végeztünk, utána egyből próbáljunk meg 10-15 percet futni. Ezzel kialakulhat bennünk egy kép, mikre is számíthatunk az Aquatlon versenyen.

 


„A reggeli a sportoló legfontosabb étkezése” – ezt edd a versenyt megelőző estén és annak reggelén!

 

Máté tanácsa, hogy a versenyt megelőző estén gyorsan felszívódó szénhidrátot fogyasszunk, legyen az tésztaétel vagy akár pizza, melyeknek magas a szénhidráttartalma de nem üli meg a gyomrunkat, a csípős ételeket az érzékenyek kerüljék ilyenkor.

 

„A reggeli a sportoló legfontosabb étkezése, pláne verseny előtt!” – vélekedik a szervező.


Próbáljunk meg reggelire olyan ételt választani, amiben megtalálható fehérje és szénhidrát is. Ilyen például egy tojásos reggeli, kenyérrel esetleg virslivel, ki mit szeret, fontos, hogy ne legyen megterhelő, de energiánk is legyen tőle, hiszen nagyon is szükségünk lesz rá. 
Az izgulás sem árt, hiszen az fokozza az adrenalint, ezáltal jobban is teljesíthetünk! 

 

 

A versenyre jelentkezni itt tudtok, mindenképpen érdemes, hiszen egy szuper lehetőség a megmérettetésre, ráadásul a csodás Veresegyházon! 
 

Aktuális híreink

Hírek
Május 13-án, hétfő este 19:00 órakor a Gödöllői Művészetek Háza Színháztermében különleges pszichológiai...
Hírek
Április minden csütörtökén a Gödöllői Királyi Kastély különleges lehetőséget kínál a történelem és a királyi...
Hírek
Lőrincz Ágnes gödöllői pszichológus, aki a gyermek- és ifjúsági pszichológia terén szerzett jelentős tapasztalatokkal...