Jelentkezz az Aquatlon OB-re!

Főoldal > Úszd át Pest megye egyik legszebb tavát és fusd körbe a gyönyörű Fenyvest!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Úszd át Pest megye egyik legszebb tavát és fusd körbe a gyönyörű Fenyvest!


2022/09/04
NA

Idén Veresegyházon kerül megrendezésre a 2022-es Aquatlon OB szeptember 17-én reggel 10:00 órai kezdéssel, ami igazán szuper lehetőség a sportolók számára megmérettetni magukat, és Veresegyház is megmutathatja csodálatos tavait(itt írtunk róluk bővebben), ez esetben a Pamut-tavat és a mellette levő Fenyvest. A verseny szervezőjével Hadházi Mátéval beszélgettünk, aki elmesélte a verseny lényegét és tippeket is adott a felkészülésre. 

Aquatlon OB a Pamut-tónál Veresegyházon

A sport szerelmese – pár szóban a szervezőről

 

Máté 12 éve találkozott először a triatlonnal, mint sporttal; szerelem volt első látásra. Több klubnak is a tagja volt ezek az évek alatt, majd megalapította a sajátját, a Három Mozgás VSE-t, melynek edzője is lett.  Külön kiemelendő, hogy az idén rendezett Aquatlon Világbajnokságon Máté a dobogóra felkerült, bronzérmet vihetett haza. 
Lassan egy éve Máté edzéseket is tart a Gödöllői uszodában, heti 2 alkalommal. 

 

 

Mindent a versenyről és a helyszínről

 

Veresegyházon a korábbi években már kétszer is megrendezésre került ez az esemény, így kézenfekvő volt, hogy idén is megtartanák itt, hisz a Pamut-tó és környezete kifejezetten ideális. 

 

„A verseny nyíltvízi úszásból és az ezt követő futásból áll, ezek között pedig szerepel a depózás. Ez lényegében abból áll, ki veszi fel gyorsabban a cipőjét és rajtszámát.” – meséli Máté. 


A versenyen igazolt sportólók vehetnek részt; akik vagy a Magyar Triatlon Szövetség tagszervezetei egyikébe tartoznak vagy egyéni licenszet váltanak ki, melynek feltétele az érvényes sportolói igazolás. 

 

 

Gyerekek, felnőttek jelentkezését is egyaránt várják a versenyre

 

A korosztályt tekintve az újoncoktól kezdve a felnőtt sportolókon át a veteránokig mindenkit szeretettel várnak az Aquatlon OB-re. 
A felkészülést tekintve Máté azt javasolja, hogy először is egy uszodában letesztelve nézzük meg, a felkészültségünk megengedi-e a versenyen való részételt. Ha az úszással végeztünk, utána egyből próbáljunk meg 10-15 percet futni. Ezzel kialakulhat bennünk egy kép, mikre is számíthatunk az Aquatlon versenyen.

 


„A reggeli a sportoló legfontosabb étkezése” – ezt edd a versenyt megelőző estén és annak reggelén!

 

Máté tanácsa, hogy a versenyt megelőző estén gyorsan felszívódó szénhidrátot fogyasszunk, legyen az tésztaétel vagy akár pizza, melyeknek magas a szénhidráttartalma de nem üli meg a gyomrunkat, a csípős ételeket az érzékenyek kerüljék ilyenkor.

 

„A reggeli a sportoló legfontosabb étkezése, pláne verseny előtt!” – vélekedik a szervező.


Próbáljunk meg reggelire olyan ételt választani, amiben megtalálható fehérje és szénhidrát is. Ilyen például egy tojásos reggeli, kenyérrel esetleg virslivel, ki mit szeret, fontos, hogy ne legyen megterhelő, de energiánk is legyen tőle, hiszen nagyon is szükségünk lesz rá. 
Az izgulás sem árt, hiszen az fokozza az adrenalint, ezáltal jobban is teljesíthetünk! 

 

 

A versenyre jelentkezni itt tudtok, mindenképpen érdemes, hiszen egy szuper lehetőség a megmérettetésre, ráadásul a csodás Veresegyházon! 
 

Hello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!