VSzC Madách Imre Szakképző Iskola Gödöllőn: a régi 202-es

Váci SzC Madách Imre Technikum és Szakképző Iskola


A gödöllői Madách Imre Szakképző Iskola a régi 202-es volt

 

A Váci SzC Madách Imre Technikum és Szakképző Iskola, ismertebb nevén a 202-es iskola, a kistérség legnagyobb középfokú szakképző intézménye, és büszkén ünnepli idei 70. évfordulóját. Az iskola közel ezer diákja, mind nappali, mind felnőtt hallgatók részéről, szakmai és érettségi képzésben vesz részt.

 

Milyen az oktatás a gödöllői 202-esben?

 

Az oktatás színvonalát 50 pedagógus és 25 technikai dolgozó biztosítja. Az intézmény elkötelezte magát a széleskörű szakmai paletta kínálatában, ahol a hagyományos gépészeti szakok mellett a munkaerőpiacon keresett szépészeti, rendészeti, vendéglátós, kereskedelmi, villanyszerelő, műszerész, asztalos szakmák is elsajátíthatók.

 

A Madách Imre Technikum és Szakképző Iskola a komprehenzív befogadó iskolatípust képviseli, azaz "mindenki iskolája". Célja, hogy minden tanuló számára biztosítsa az érdeklődési körének és jövőbeli terveinek megfelelő képzést, anélkül, hogy azoknak le kellene cserélniük az intézményüket. Ezen megközelítés révén az iskola lehetővé teszi minden tanuló számára, hogy saját egyéniségét és képességeit fejlessze, és garantálja az átjárhatóság lehetőségét.

 

Hol található Gödöllőn a Váci Madách Imre Szakképző Iskola?

 

Az iskola épületegyüttese Gödöllő bevezető szakaszán, 4 hektáros, parkosított területen található, kiváló elhelyezkedéssel (3-as főút, M3, M31 autópályák és HÉV közelsége), így könnyen megközelíthető a főváros felől és a környező kistelepülésekről is. A távolabbi helyekről érkező diákoknak az iskola 80 férőhelyes kollégiumot biztosít.

 

A Madách Imre Technikum és Szakképző Iskola különösen büszke fémipari, elektronika és vendéglátós szakmáiban alkalmazott saját tanműhelyeire és modern technikai felszereltségére. Az intézmény elkötelezett a duális szakképzés mellett, amely valós körülmények között biztosít szakmai gyakorlatot a diákok számára. Ennek érdekében a gyakorlati képzés során tanulószerződés keretében a diákok regionális és országos piacvezető cégeknél szereznek tapasztalatot.


Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 72

Átlagos értékelés: 5.0