Sisi nyár 2022 programsorozat Gödöllőn!

Jön az augusztusi „Sisi nyár” – ez kihagyhatatlan!

2022-07-23 22:26

Gödöllő idén nyáron nem fukarkodik a kultúrakedvelők szórakoztatásával, hisz sorra jönnek a jobbnál jobb előadások, fellépések, zenés esték. Még tart a Nyári Fesztivál, ahogy azt meg is írtuk, de már kitűzték a „Sisi nyár 2022” elnevezésű augusztusi, 7 eseményből álló programsorozatot, sokunk nagy örömére, a MATE díszudvarában. A fantasztikus környezetben 400 fő élvezheti a nyár utolsó hónapjában a műsorkészletet. 

A MATE díszudvarában lesz a programsorozat

A Sisi nyarat Paulina nyitja meg

 

Augusztus 8-án berobbantja a nyitás Paulina a koncertjével. Az énekes lányt az X-faktorban ismerhettük meg 2021-ben, ahol második helyezést ért el, és az ország legjobb női hangja lett. Paulina kiskorától kezdve foglalkozik a zenével, fülbemászó dalai mind slágerek, biztosan fantasztikus hangulatot fog teremteni.

 

 

Itt lesz Anti bácsi, Boborján, Margit és Zigóta


Augusztus 11-én a L’art Pour L’art Trió örvendeztet meg minket a Csirkebefőtt című vígjáték előadásával. 
A társulat tagjai - Dolák-Saly Róbert, Pethő Zsolt, Szászi Móni – elhozzák a színpadra a „zseniális” Besenyő Anti bácsit, Besenyőné Bényei Margitot és lányukat, az örökké kérdező Zigótát. 
A harsány Leopold majd piszkálja szokásához híven a közönséget, aztán „váratlanul” megjelenik Pandacsöki Boborján is.
Na, elég nagy cirkusz lesz, ugye? 

 

 

Sissi, a magyar királyné / Erzsébet/ - Huszka operett


A „Sisi nyár” elnevezésből nem maradhat ki a magyarok szeretett királynéja, Erzsébet és gróf Andrássy Gyula beteljesületlen, történelmileg sohasem igazolt szerelméről szóló operett, Huszka Jenő által szerezve.
A Monarchia Operett előadásában láthatjuk az érzelmes, nemzeti érzelmeket előhozó darabot gyönyörű dallamok, versek kíséretében, miközben remek jellemrajzokat kapunk a szereplőkről. Felhangzik többek között Petőfi megzenésített „Szeptember végén” klasszikusa, a közismert „Délibábos Hortobágyon” és a megrendítő „Szegény magyar nép” című dal is.


Muzsikálni fog nekünk a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar népzenei együttes


Fellép augusztus 16-án a Muzsika Együttes, akik 1973 óta működnek. Az ország egyik legismertebb népzenei formációja, akiknek elsőként sikerült elfogadtatni a világban önálló stílusként a magyar népzenét. Népzenei és világzenei eseményeken rendszeresen fellépnek, de nem áll tőlük távol a jazz, kelte vagy zsidó zene sem; ez fogják bemutatni nálunk, Gödöllőn is.


Sissi legendája – táncos formában


Az ExperiDance produkció bemutatja a legendák szerinti szerelmet Sissi és gróf Andrássy Gyula között megható és érzelmes táncos formában. A főszereplő Sissi és a gróf mellett feltűnik egy cigánylány is akik táncolva mesélik el nekünk a sohasem beteljesült szerelem történetét augusztus 18-án. 

 


A feleség negyvennél kezdődik – vígjáték a Fórum Színház előadásában


Pikali Gerda, Beleznay Endre, Magyar Attila, Németh Kristóf főszereplésével láthatjuk az igazán szórakoztató brit komédiát, fergeteges előadásban. 
Történet egy hosszú házasságról, válásról, keresetlen tanácsokról – mindezt úgy, hogy a hasunkat fogjuk a nevetéstől. 


A nyarat lezárja a Szegedi Kortárs Balett előadása


Augusztus 25-én „Sisi nyarát” lezárja a Szegedi Kortárs Balett a Carmina Burana egy felvonásos táncjátékkal. 


A koreográfus, Juronics Tamás így jellemezte az előadást:

 

„Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, amelynek tagjai félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a sors rájuk ró. A sors, ami néha jót, örömöt, szerelmet, máskor bánatot, halált hoz számukra. Egy lány, kinek eleve rövid élet adatott, egy pillanatra boldognak érezheti magát; a szerelem minden rosszat elfeledtető érzése elhiteti vele, hogy az élet más, szebb is lehet. De Fortuna csalfa és kegyetlen, nem törődik a pillanat szépségével. A csalódások, örömök, félelmek megélésével mindannyian egyre többet tudnak meg önmagukról, sorsukról, lehetőségeikről - emberi mivoltukról.”

 

Jegyek a programokra itt kaphatóak!


 
 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...