Sisi nyár 2022 programsorozat Gödöllőn!

Főoldal > Jön az augusztusi „Sisi nyár” – ez kihagyhatatlan!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Jön az augusztusi „Sisi nyár” – ez kihagyhatatlan!


2022/07/24
NA

Gödöllő idén nyáron nem fukarkodik a kultúrakedvelők szórakoztatásával, hisz sorra jönnek a jobbnál jobb előadások, fellépések, zenés esték. Még tart a Nyári Fesztivál, ahogy azt meg is írtuk, de már kitűzték a „Sisi nyár 2022” elnevezésű augusztusi, 7 eseményből álló programsorozatot, sokunk nagy örömére, a MATE díszudvarában. A fantasztikus környezetben 400 fő élvezheti a nyár utolsó hónapjában a műsorkészletet. 

A MATE díszudvarában lesz a programsorozat

A Sisi nyarat Paulina nyitja meg

 

Augusztus 8-án berobbantja a nyitás Paulina a koncertjével. Az énekes lányt az X-faktorban ismerhettük meg 2021-ben, ahol második helyezést ért el, és az ország legjobb női hangja lett. Paulina kiskorától kezdve foglalkozik a zenével, fülbemászó dalai mind slágerek, biztosan fantasztikus hangulatot fog teremteni.

 

 

Itt lesz Anti bácsi, Boborján, Margit és Zigóta


Augusztus 11-én a L’art Pour L’art Trió örvendeztet meg minket a Csirkebefőtt című vígjáték előadásával. 
A társulat tagjai - Dolák-Saly Róbert, Pethő Zsolt, Szászi Móni – elhozzák a színpadra a „zseniális” Besenyő Anti bácsit, Besenyőné Bényei Margitot és lányukat, az örökké kérdező Zigótát. 
A harsány Leopold majd piszkálja szokásához híven a közönséget, aztán „váratlanul” megjelenik Pandacsöki Boborján is.
Na, elég nagy cirkusz lesz, ugye? 

 

 

Sissi, a magyar királyné / Erzsébet/ - Huszka operett


A „Sisi nyár” elnevezésből nem maradhat ki a magyarok szeretett királynéja, Erzsébet és gróf Andrássy Gyula beteljesületlen, történelmileg sohasem igazolt szerelméről szóló operett, Huszka Jenő által szerezve.
A Monarchia Operett előadásában láthatjuk az érzelmes, nemzeti érzelmeket előhozó darabot gyönyörű dallamok, versek kíséretében, miközben remek jellemrajzokat kapunk a szereplőkről. Felhangzik többek között Petőfi megzenésített „Szeptember végén” klasszikusa, a közismert „Délibábos Hortobágyon” és a megrendítő „Szegény magyar nép” című dal is.


Muzsikálni fog nekünk a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar népzenei együttes


Fellép augusztus 16-án a Muzsika Együttes, akik 1973 óta működnek. Az ország egyik legismertebb népzenei formációja, akiknek elsőként sikerült elfogadtatni a világban önálló stílusként a magyar népzenét. Népzenei és világzenei eseményeken rendszeresen fellépnek, de nem áll tőlük távol a jazz, kelte vagy zsidó zene sem; ez fogják bemutatni nálunk, Gödöllőn is.


Sissi legendája – táncos formában


Az ExperiDance produkció bemutatja a legendák szerinti szerelmet Sissi és gróf Andrássy Gyula között megható és érzelmes táncos formában. A főszereplő Sissi és a gróf mellett feltűnik egy cigánylány is akik táncolva mesélik el nekünk a sohasem beteljesült szerelem történetét augusztus 18-án. 

 


A feleség negyvennél kezdődik – vígjáték a Fórum Színház előadásában


Pikali Gerda, Beleznay Endre, Magyar Attila, Németh Kristóf főszereplésével láthatjuk az igazán szórakoztató brit komédiát, fergeteges előadásban. 
Történet egy hosszú házasságról, válásról, keresetlen tanácsokról – mindezt úgy, hogy a hasunkat fogjuk a nevetéstől. 


A nyarat lezárja a Szegedi Kortárs Balett előadása


Augusztus 25-én „Sisi nyarát” lezárja a Szegedi Kortárs Balett a Carmina Burana egy felvonásos táncjátékkal. 


A koreográfus, Juronics Tamás így jellemezte az előadást:

 

„Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, amelynek tagjai félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a sors rájuk ró. A sors, ami néha jót, örömöt, szerelmet, máskor bánatot, halált hoz számukra. Egy lány, kinek eleve rövid élet adatott, egy pillanatra boldognak érezheti magát; a szerelem minden rosszat elfeledtető érzése elhiteti vele, hogy az élet más, szebb is lehet. De Fortuna csalfa és kegyetlen, nem törődik a pillanat szépségével. A csalódások, örömök, félelmek megélésével mindannyian egyre többet tudnak meg önmagukról, sorsukról, lehetőségeikről - emberi mivoltukról.”

 

Jegyek a programokra itt kaphatóak!


 
 


TurizmusHello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!