Jógázz a gödöllői Királyi Kastély parkjában!

Főoldal > Jógázz Magyarország legszebb kastélyánál!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Jógázz Magyarország legszebb kastélyánál!


2022/07/06
NA

Kőrösi Kitti Magyarország egyik legnagyobb és legszebb barokk kastélyánál, a gödöllői Királyi kastély parkjában tartja jóga óráit, nagy sikerrel. Mindenki számára ajánlott mozgásforma, hisz nem csak a testnek, a léleknek is fantasztikus feltöltődés, a környezetről nem is beszélve!

Gödöllői jóga a kastélynál

Kitti és a jóga találkozása

 

Kitti építésznek tanult és dolgozott is a szakmában néhány évig, majd 2017-ben merész dologra szánták el magukat a párjával közösen: felmondtak a munkahelyükön, és vettek egy egyirányú repülőjegyet Ázsiába. 
Ezen a 15 hónapig tartó hátizsákos utazáson ismerkedett meg Kitti a jógával; ahol tehette felkeresett egy-egy jógastúdiót, hogy gyakorolhassa ezt a sportot. Így jutott el Thailföldön, Balin vagy Kambodzsában is jógaórákra. 

 

„Az út alatt sokat változtam, átformált bennem dolgokat és sok mindent újraértékeltem az életemben.” – emlékszik vissza az útjára Kitti. 


Ezek után kitisztult benne a kép, hogy szeretne mélyebben a jógával foglalkozni, hisz olyan értékeket képvisel ez a sport, amivel könnyen tud azonosulni. Az utazás utolsó állomásaként, Indiába utazott, ahol elvégzett egy nagyon intenzív, több száz órás jógaoktató képzést, ahol négy fantasztikus indiai oktató kezei alatt fejlődhetett. 

 

 

Miért pont a gödöllői Királyi kastély?

 

A jógaoktató lány Gödöllőn él, így itt kezdett el keresni egy olyan helyszínt, ahol a szabadban oktathat, hisz imád ott lenni, kikapcsolja és boldoggá teszi a kinti környezet. 

 

„A Kastély parkba sokszor jártam sétálni, könyvet olvasni régebben. Azt gondolom, ennél gyönyörűbb és idillibb hely nem sok van a környéken.” – meséli Kitti, akinek végül egyik barátja segített a Kastély igazgatójával összekapcsolni a lányt, az igazgatóval pedig hamar meg tudtak egyezni az órákkal kapcsolatban.


A pandémia alatt kezdődtek az órái, így még inkább előnyben részesítették az emberek a kinti órákat a zárt, termivel szemben. 
Az idei a harmadi nyár, hogy a jógaórák a Kastély parkjában zajlódnak, nagy sikerrel. Természetesen rossz időben és télen is folyik az oktatás, akkor magában a Kastélyban bent történik a jógázás, de ameddig csak lehet, és az időjárás engedi, az órák kint vannak megtartva. 

 

Mit tud adni egy szabadban végztt jóga?

 

A jóga kinti gyakorlása stresszoldó hatású, testi és lelki egyensúlyt teremtő élmény. A természet közelsége, tapasztalata pozitív hatással van ránk, lelassulunk, tisztábbak lesznek a gondolataink, csendesülnek bennünk a dolgok, ami ebben a rohanó világban egy kincs. 

 

„Úgy gondolom, érdemes visszatalálnunk a környezetünkkel való kapcsolódáshoz, a harmóniához, ezáltal egy sokkal kiegyensúlyozottabb, tudatosabb és egészségesebb életet élhetünk.” – vélekedik a jógaoktató lány. 


 A gödöllői Kastély környezete a madárcsiripeléssel, a szökőkút csobogásával és a fák adta árnyékkal mind segítség, hogy az ember teljesen ki tudjon kapcsolni, és csak a mozgásra koncentráljon, a napi gondok teljes hátrahagyásával.


Ebben a rendhagyó környezetben mindenki számára maradandó élményt nyújthatnak Kitti órái, infókról a jógaoktatás oldalán tudtok érdeklődni vagy a Facebook oldalán illetbe bejelentkezni pedig itt tudtok!


Közösségi média marketingLegfrissebb cikkek


5 kisvasutas kirándulási lehetőség Magyarországon- a gyerekek imádni fogják!
Magyarország ezer csodát rejt magában, számtalan kirándulás lehetőséggel, melyeket bejárhatunk gyalog, biciklivel, autóval, de akár fel is ülhetünk egy erdei kisvasútra, megpihenve, csodálva a környezetet, és nem mellesleg a gyerekek is imádják. Válogatásukban bemutatunk 5 lehetőséget hazánkban, ami garantáltan élvezetes lesz. 
Fergeteges augusztusi parkmozi a Gárdonyi téren!
Augusztusban ismét itt a B32 Parkmozi, a Gárdonyi téren! Az idei téma „igaz történetek” néven fut, amik egyszerre lebilincselnek, magával ragadnak és a tudat, hogy megtörtént dolgot nézünk, még inkább izgalmassá teszi! Gyertek, szuper lesz, a popcornt a parkmozi biztosítja, ami benne van a jegy árában!
Ezek a legszuperebb Duna-parti éttermek – ki kell próbálnod!
Használjuk ki a nyár utolsó hónapját, és látogassunk el ezekre a helyekre, ha egy igazán szép környezetben akarunk finomakat enni, mindezt egy vízparton. Nincs is nyugtatóbb látvány, ahogy elfogyasztjuk az ebédünket vagy vacsoránkat egy kellemes teraszon, mellettünk pedig lassan hullámzik a Duna. Ez aztán az igazi „carpe diem” életérzés!     
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!