Jógázz a gödöllői Királyi Kastély parkjában!

Jógázz Magyarország legszebb kastélyánál!

2022-07-05 22:33

Kőrösi Kitti Magyarország egyik legnagyobb és legszebb barokk kastélyánál, a gödöllői Királyi kastély parkjában tartja jóga óráit, nagy sikerrel. Mindenki számára ajánlott mozgásforma, hisz nem csak a testnek, a léleknek is fantasztikus feltöltődés, a környezetről nem is beszélve!

Gödöllői jóga a kastélynál

Kitti és a jóga találkozása

 

Kitti építésznek tanult és dolgozott is a szakmában néhány évig, majd 2017-ben merész dologra szánták el magukat a párjával közösen: felmondtak a munkahelyükön, és vettek egy egyirányú repülőjegyet Ázsiába. 
Ezen a 15 hónapig tartó hátizsákos utazáson ismerkedett meg Kitti a jógával; ahol tehette felkeresett egy-egy jógastúdiót, hogy gyakorolhassa ezt a sportot. Így jutott el Thailföldön, Balin vagy Kambodzsában is jógaórákra. 

 

„Az út alatt sokat változtam, átformált bennem dolgokat és sok mindent újraértékeltem az életemben.” – emlékszik vissza az útjára Kitti. 


Ezek után kitisztult benne a kép, hogy szeretne mélyebben a jógával foglalkozni, hisz olyan értékeket képvisel ez a sport, amivel könnyen tud azonosulni. Az utazás utolsó állomásaként, Indiába utazott, ahol elvégzett egy nagyon intenzív, több száz órás jógaoktató képzést, ahol négy fantasztikus indiai oktató kezei alatt fejlődhetett. 

 

#GALERIA2-37#

 

Miért pont a gödöllői Királyi kastély?

 

A jógaoktató lány Gödöllőn él, így itt kezdett el keresni egy olyan helyszínt, ahol a szabadban oktathat, hisz imád ott lenni, kikapcsolja és boldoggá teszi a kinti környezet. 

 

„A Kastély parkba sokszor jártam sétálni, könyvet olvasni régebben. Azt gondolom, ennél gyönyörűbb és idillibb hely nem sok van a környéken.” – meséli Kitti, akinek végül egyik barátja segített a Kastély igazgatójával összekapcsolni a lányt, az igazgatóval pedig hamar meg tudtak egyezni az órákkal kapcsolatban.


A pandémia alatt kezdődtek az órái, így még inkább előnyben részesítették az emberek a kinti órákat a zárt, termivel szemben. 
Az idei a harmadi nyár, hogy a jógaórák a Kastély parkjában zajlódnak, nagy sikerrel. Természetesen rossz időben és télen is folyik az oktatás, akkor magában a Kastélyban bent történik a jógázás, de ameddig csak lehet, és az időjárás engedi, az órák kint vannak megtartva. 

 

Mit tud adni egy szabadban végztt jóga?

 

A jóga kinti gyakorlása stresszoldó hatású, testi és lelki egyensúlyt teremtő élmény. A természet közelsége, tapasztalata pozitív hatással van ránk, lelassulunk, tisztábbak lesznek a gondolataink, csendesülnek bennünk a dolgok, ami ebben a rohanó világban egy kincs. 

 

„Úgy gondolom, érdemes visszatalálnunk a környezetünkkel való kapcsolódáshoz, a harmóniához, ezáltal egy sokkal kiegyensúlyozottabb, tudatosabb és egészségesebb életet élhetünk.” – vélekedik a jógaoktató lány. 


 A gödöllői Kastély környezete a madárcsiripeléssel, a szökőkút csobogásával és a fák adta árnyékkal mind segítség, hogy az ember teljesen ki tudjon kapcsolni, és csak a mozgásra koncentráljon, a napi gondok teljes hátrahagyásával.


Ebben a rendhagyó környezetben mindenki számára maradandó élményt nyújthatnak Kitti órái, infókról a jógaoktatás oldalán tudtok érdeklődni vagy a Facebook oldalán illetbe bejelentkezni pedig itt tudtok!

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...