A Világbéke Gong nevű alkotás Indonézia ajándéka Gödöllő városának, ez a világon az ötödik, Európában az első és egyetlen ilyen emlékmű. Érdemes megtekinteni!

Világbéke Gong


A gödöllői Világbéke Gong Indonézia ajándéka

Gödöllő városában büszkén áll az Indonézia által ajándékozott Világbéke Gong, amely az ötödik ilyen jellegű emlékmű a világon és az első, valamint egyetlen Európában. Ez az alkotás a világbékét és a Föld népeinek testvériségét hirdeti, és kiemelkedő jelentőséggel bír.

 

A gödöllői Világbéke Gong hangját bárki megszólalhatja

A Világbéke Gong központi eleme egy kék földgolyó, amelyet körülvesznek a főbb világvallások szimbólumai és a Föld országainak zászlói. A gong megnyugtató hangját bárki megszólaltathatja, hogy kifejezze saját békevágyát és támogatását a világ egységéért.

 

A gödöllői Világbéke Gong 150 kilós alkotás

Ez az emlékmű az Indonéz Világbéke Bizottság válasza a Bali szigetén 2002-ben elkövetett robbantásos merénylet áldozatainak emlékére. Azóta több példányát állították fel a világ különböző pontjain, és ezek közül az egyiket Gödöllő központjában helyezték el. A gong egy 2 méter átmérőjű, 150 kilós alkotás, amelyet egy indonéz szobrászművész tervezett és készített.

 

Miért éppen Gödöllőn van a Világbéke Gong?


Európa első Világbéke Gongjának Gödöllőben történő felállítását Illés Mihály, Magyarország indonéziai nagykövete és Mangasi Sihonbing, Indonézia magyarországi nagykövete elkötelezett munkájának köszönhetjük. A Világbéke Bizottság választása Gödöllőre azért esett, mert a város aktív szerepet vállalt a 2004-es cunami utáni magyar mentő- és orvoscsoportok által nyújtott segítségben, amely jelentős segítséget nyújtott az indonéz népnek.

 

kép forrása: http://web.godollo.hu/


Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma:

Átlagos értékelés: 0.0