A Világbéke Gong nevű alkotás Indonézia ajándéka Gödöllő városának, ez a világon az ötödik, Európában az első és egyetlen ilyen emlékmű. Érdemes megtekinteni!

fooldal > Szakszótár > Gödöllői Világbéke Gong

Gödöllői Világbéke Gong


A gödöllői Világbéke Gong Indonézia ajándéka

Gödöllő városában büszkén áll az Indonézia által ajándékozott Világbéke Gong, amely az ötödik ilyen jellegű emlékmű a világon és az első, valamint egyetlen Európában. Ez az alkotás a világbékét és a Föld népeinek testvériségét hirdeti, és kiemelkedő jelentőséggel bír.

 

A gödöllői Világbéke Gong hangját bárki megszólalhatja

A Világbéke Gong központi eleme egy kék földgolyó, amelyet körülvesznek a főbb világvallások szimbólumai és a Föld országainak zászlói. A gong megnyugtató hangját bárki megszólaltathatja, hogy kifejezze saját békevágyát és támogatását a világ egységéért.

 

A gödöllői Világbéke Gong 150 kilós alkotás

Ez az emlékmű az Indonéz Világbéke Bizottság válasza a Bali szigetén 2002-ben elkövetett robbantásos merénylet áldozatainak emlékére. Azóta több példányát állították fel a világ különböző pontjain, és ezek közül az egyiket Gödöllő központjában helyezték el. A gong egy 2 méter átmérőjű, 150 kilós alkotás, amelyet egy indonéz szobrászművész tervezett és készített.

 

Miért éppen Gödöllőn van a Világbéke Gong?


Európa első Világbéke Gongjának Gödöllőben történő felállítását Illés Mihály, Magyarország indonéziai nagykövete és Mangasi Sihonbing, Indonézia magyarországi nagykövete elkötelezett munkájának köszönhetjük. A Világbéke Bizottság választása Gödöllőre azért esett, mert a város aktív szerepet vállalt a 2004-es cunami utáni magyar mentő- és orvoscsoportok által nyújtott segítségben, amely jelentős segítséget nyújtott az indonéz népnek.

 

kép forrása: https://web.godollo.hu/


Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 127

Átlagos értékelés: 4.9
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2023.09.30-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Hello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!