Gödöllői Szent Imre Katolikus Általános Iskola és a vallás, szentmise, történet

Gödöllői Szent Imre Katolikus Általános Iskola


Mikor alapult a gödöllői Szent Imre Katolikus Általános Iskola?


A gödöllői Szent Imre Katolikus Általános Iskola méltán büszkélkedhet hosszú és gazdag történelmével, amely 1769-ben kezdődött, amikor még csak egy osztállyal működött elemi iskolaként. Az iskola azóta folyamatos fejlődésen ment keresztül, és ma egy modern intézményként áll a gyerekek rendelkezésére, az alapfokú oktatásban való kiemelkedő teljesítményével.

 

Mi a gödöllői Szent Imre Katolikus Általános Iskola célja?

 

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola alapvető célja a gyermek keresztény szellemben történő oktatása és nevelése. Az intézmény a hitoktatásnak is kiemelt figyelmet szentel, ahol az emelt szintű hitoktatás heti két órában részesíti a diákokat. Ez a gyakorlat segíti a gyerekeket abban, hogy mélyebb megértést szerezzenek a keresztény értékekről és hagyományokról.

 

Az iskola két tagozaton, A és B tagozaton keresztül nyújtja a képzéseket az elsőtől a nyolcadik osztályig. Ez biztosítja, hogy a diákok széleskörű tudásra tegyenek szert, miközben a személyre szabott oktatási módszerek és támogatás segítik a fejlődésüket.

 

A gödöllői Szent Imre Katolikus Általános Iskola szentmiséket tart

 

Az intézmény rendkívül fontosnak tartja a lelki fejlődést is. Ezért minden szerda reggel az órarend szerinti 0. órában az iskola lelki vezetője szentmisét tart az intézmény ebédlőjében. Ez a közös liturgikus élmény nemcsak a vallásos közösségépítésre szolgál, hanem erősíti a diákok lelki egészségét és egyensúlyát is.

Az iskola hagyományait és értékeit továbbörökítve az évek során, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola olyan intézmény, amely nemcsak tudást ad át, hanem értékrenddel is megerősíti a diákokat, készítve fel őket az élet kihívásaira és felelősségeire.


Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 108

Átlagos értékelés: 4.8