A Gödöllői Református Líceum Gimnázium egy 1992-ben alapított iskola, amelyet a Gödöllői Református Egyházközség fenntart: az iskola épülete 1927 óta létezik.

Főoldal > Szakszótár > Gödöllői Református Líceum Gimnázium

Gödöllői Református Líceum Gimnázium


Gödöllői Református Líceum Gimnázium: oktatás magas fokon

A Gödöllői Református Líceum Gimnázium egy 1992-ben alapított iskola, amelyet a Gödöllői Református Egyházközség fenntart. Az iskola az 1927-ben épült református elemi iskola épületében működik, amelyet korábban államosítottak. Jelenleg hat- és négyosztályos képzést nyújtanak a 2022/23-as tanévben, és összesen 530 diák tanul a Líceumban.

 

A Gödöllői Református Líceum Gimnázium célja

Az iskola céljai között szerepel a magas színvonalú oktatás mellett hitvalló, erkölcsös és hazájukat szerető fiatalok nevelése tehetségük támogatásával.
Az iskola kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet és előkelő helyen szerepel a legjobb gimnáziumok rangsorában. Emellett a felsőfokú felvételi szempontjából is a 27. helyen állnak (2022-ben a 34. helyen voltak). Az iskola általános képzést folytat, és a hatosztályos képzésen belül a matematika a kiindulási tárgy.

 

Az emelt szintű képzést igény szerint minden tárgyból biztosítják. A magyar és a matematika tárgyakat 7-8. évfolyamon csoportbontásban tanítják, míg a kiemelkedő érdeklődésű tanulóknak 10. osztálytól külön csoportot szerveznek ezekből a tárgyakból.

 

A Gödöllői Református Líceum Gimnázium több programban is részt vesz

Az iskola magas színvonalon végzi a tehetséggondozást, és a Minősített Tehetség Műhely kitüntető címet is elnyerte az elmúlt évben.
Az iskola részt vesz a Honvédelmi Minisztérium kadétiskolai programjában. Diákjaik szakköri keretek között kipróbálhatják magukat, és választhatják közismereti érettségi tárgyként a honvédelmi ismereteket. A diákok részt vehetnek szakkörökön is a szakmai tantárgyak mellett. Az iskolában többek között énekkar, színjátszókör, rajzszakkör, sportlövészet és felolvasókör is működik.

 

Gödöllői Református Líceum Gimnázium szellemisége

Az iskola keresztyén szellemisége megjelenik abban, hogy minden reggel rövid áhítattal kezdik a tanítást, amelyet a templomban tartanak. Heti két hittanórára a diákok felekezeti bontásban járnak. A tanév során csendesnapokat tartanak a lelki közösség erősítésére. A hitbeli értékek mindennapjaikat is áthatják, és közös imádságok, bibliakörök, dicsőítések és evangelizációk is részei a tanév programjának. Emellett a tantárgyakon keresztül is világosan megjelenítik értékrendjüket.
A "Legyen világosság" (1Móz 1,3) jelmondat tükrözi az iskola küldetését, hogy Isten megvilágosító üzenetét közvetítsék diákjaik és a szélesebb közösség felé, és bíznak abban, hogy fáradozásaik Isten kegyelméből gyümölcsöt hoznak.

 

 

Kép: Wikipédia
 

Elemzések

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 77

Átlagos értékelés: 4.7
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2023.09.30-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Hello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!