Gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium története, milyen a tanítás és milyen az iskola?

Gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium


Milyen iskola a Gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium?

 

A Gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium egy olyan katolikus iskola, ahol a keresztény szellemiség és a premontrei szerzetesi közösség szoros együttműködésével építik fel az oktatási rendszert. Az iskola jelmondata, "Virtute vinces! (Erénnyel győzni fogsz!)" már 1924 óta iránytűként szolgál a diákoknak az erények és hit útján.

 

 

Mi a Gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium célja?

 

Az iskola fő célja, hogy a premontrei értékeken alapulva kinevelje a következő keresztény értelmiségi generációt, amelyet a katolikus hit, emberi hitelesség, szakmai kiválóság és közösség ereje vezet. Az egyedi mentorprogram, amely során a diákok folyamatos konzultációban lehetnek mentortanárukkal, segít nekik a problémamegoldásban, a szakterületükön való eligazodásban és a célok eléréséhez szükséges tervek kidolgozásában.

 

Milyen a tanulás a Gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnáziumban?

 

A kilencedik évfolyamon a tehetségsávok közül választási lehetőség nyílik a diákok számára, és az iskola különféle differenciált, kis létszámú csoportokban történő tanulási lehetőségeket kínál. A művészeti nevelés kiemelkedő szerepet játszik az oktatásban, ahol a zene, tánc, képzőművészet és drámajáték nem csupán az esztétikai érzék fejlesztését, hanem a gyermekközpontú komplex intelligencia és személyiségfejlesztést is elősegíti.

 

Milyen a közösségi élet a Gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnáziumban?

 

Az iskola közösségi élete gazdag és változatos, különböző eseményekkel, táborokkal, kirándulásokkal és témanapokkal színesítve. A gólyatábor és gólyabál segíti az új tanulók beilleszkedését, míg a sportnapok, vetélkedők és tudományos előadások széles skáláját kínálják a diákoknak. Az iskola területén található modern sportlétesítmények, például a fedett tornacsarnok és a szabadtéri pályák, ideális környezetet teremtenek a diákok sportolásához és kikapcsolódásához.


Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 87

Átlagos értékelés: 5.0