Montágh Imre Általános Iskola Gödöllő: müködése, információk, oktatás

Gödöllői Montágh Imre Általános Iskola


Mikor alakult a Gödöllői Montágh Imre Általános Iskola?

 

A Gödöllői Montágh Imre Általános Iskola nem csupán egy oktatási intézmény, hanem egy évtizedek alatt kialakult közösség, amely számos előnnyel rendelkezik. Az iskola története az 1960-as évekbe nyúlik vissza, amikor az Imre utcai általános iskolával közös összevont osztályokban kezdődött az értelmi fogyatékos gyermekek oktatása.

 

A 70-es évek közepén az iskola önállóan működő Kisegítő Iskolává alakult, és 1985-ben új helyre, Királytelepre költözött. Az intézmény az évek során megalapozta szakértelmét, és kibővítette tevékenységi körét, beleértve a logopédiai munkát és a Nevelési Tanácsadót.

 

A Gödöllői Montágh Imre Általános Iskola kisegítő osztályai

 

Az iskola nem csupán egy épület, hanem egy közösség, ahol 12 általános iskola és 26 kihelyezett kisegítő osztály is része a fejlesztő munkának. A modern szemlélet és a gyermekközpontú oktatási megközelítés mellett az iskola 2008-ban 4 típusú gyógypedagógiai intézményként határozta meg magát.

 

2010-től az iskola neve Montágh Imre Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény lett, tükrözve az intézmény sokoldalúságát és a tanulók sokféle igényének kielégítését. Az iskola kollégái nem csak az intézmény falain belül, hanem a város más oktatási intézményeiben is segítik a fejlesztő feladatokat, elősegítve az integrált oktatást és az egyéni szükségletekhez való alkalmazkodást.

 

Így a Gödöllői Montágh Imre Általános Iskola nem csupán egy hely, ahol tanulnak és oktatnak, hanem egy olyan közösség, ahol a gyerekek fejlődnek és kibontakoznak. Az iskola az évtizedek során kialakított előnyeivel és sokoldalúságával segíti a diákokat az útjukon, készítve fel őket a jövő kihívásaira.


Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 139

Átlagos értékelés: 5.0