Sétálj Gödöllő legszebb parkjában, a Kastélyparkban mely maga Sisi királyné kedvenc helye volt: csodáld meg a természet közelségét és szépségét ebben a milliőben!

Kastélypark Gödöllő


Kastélypark Gödöllő

A 26 hektáros parkban számos botanikai érdekesség található. Emellett Erzsébet királyné kilovaglásainak helyszíne is volt. Az angol tájképi park friss felújítása után a gyönyörűen elrendezett évelőágyások, kiépített sétányok és a szökőkút festői szépséget nyújtanak a pihenni vágyóknak. A parknak van egy természetvédelmi hátsóparkja is, ami ideális helyszín grillpartikhoz, lovasbemutatókhoz, valamint színpad és sátorállítási lehetőséggel rendelkezik, így alkalmas több száz fős kerti rendezvények megrendezésére is.

 

Az egyik különlegesség a parkban a Királydombi Pavilon, amely romantikus vacsoráknak, kis létszámú családi eseményeknek ideális történelmi helyszín. A kastélyparkba a kastély jegy megváltása nélkül is bemehetünk.

 

Kastélypark Gödöllő: több százéves fák sokasága

A Felső parkban található építészeti értékek közé tartozik egy romos állapotban lévő kerti pavilon és szökőkút, valamint az eredeti pompájában felújított pálmaház, amelyek a múlt században épültek. A park kialakítása kultúrtörténeti szempontból is értékes, mivel a XVIII. század végén Grassalkovich Antal által kezdődően a XX. század elejéig tartó időszakban a különböző park építési "divatok" nyomai megfigyelhetők a kert struktúrájában és növényzetének összetételében. A park kiemelkedő történeti értéket képvisel, mint pihenő és tartózkodási hely, ahol számos jelentős személyiség fordult meg, mint például Mária Terézia, Kossuth Lajos, Ferenc József, Erzsébet királyné vagy Horthy Miklós.

 

A telepített növényzet közül fontos értéket képviselnek a száz éves vagy annál idősebb fák, mint az óriás mamutfenyő, erdei fenyő, páfrányfenyő, japán akác, nyugati platán egyedek, valamint a 80 (eredetileg 120) fából álló kettős fehér vadgesztenye fasor. Az eredeti, értékes erdőtársulások (kislevelű hársas-tölgyes, gyöngyvirágos-tölgyes) növényzetének képviselői, mint például a kocsányos tölgy, szintén jelen vannak a parkban.

 

Kastélypark nyitvatartása

 

hétfő    10:00–18:00
kedd    10:00–18:00
szerda    10:00–18:00
csütörtök    10:00–18:00
péntek    10:00–18:00
szombat    10:00–18:00
vasárnap    10:00–18:00
 


Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma:

Átlagos értékelés: 0.0