Sétálj Gödöllő legszebb parkjában, a Kastélyparkban mely maga Sisi királyné kedvenc helye volt: csodáld meg a természet közelségét és szépségét ebben a milliőben!

fooldal > Szakszótár > Kastélypark Gödöllő

Kastélypark Gödöllő


Kastélypark Gödöllő

A 26 hektáros parkban számos botanikai érdekesség található. Emellett Erzsébet királyné kilovaglásainak helyszíne is volt. Az angol tájképi park friss felújítása után a gyönyörűen elrendezett évelőágyások, kiépített sétányok és a szökőkút festői szépséget nyújtanak a pihenni vágyóknak. A parknak van egy természetvédelmi hátsóparkja is, ami ideális helyszín grillpartikhoz, lovasbemutatókhoz, valamint színpad és sátorállítási lehetőséggel rendelkezik, így alkalmas több száz fős kerti rendezvények megrendezésére is.

 

Az egyik különlegesség a parkban a Királydombi Pavilon, amely romantikus vacsoráknak, kis létszámú családi eseményeknek ideális történelmi helyszín. A kastélyparkba a kastély jegy megváltása nélkül is bemehetünk.

 

Kastélypark Gödöllő: több százéves fák sokasága

A Felső parkban található építészeti értékek közé tartozik egy romos állapotban lévő kerti pavilon és szökőkút, valamint az eredeti pompájában felújított pálmaház, amelyek a múlt században épültek. A park kialakítása kultúrtörténeti szempontból is értékes, mivel a XVIII. század végén Grassalkovich Antal által kezdődően a XX. század elejéig tartó időszakban a különböző park építési "divatok" nyomai megfigyelhetők a kert struktúrájában és növényzetének összetételében. A park kiemelkedő történeti értéket képvisel, mint pihenő és tartózkodási hely, ahol számos jelentős személyiség fordult meg, mint például Mária Terézia, Kossuth Lajos, Ferenc József, Erzsébet királyné vagy Horthy Miklós.

 

A telepített növényzet közül fontos értéket képviselnek a száz éves vagy annál idősebb fák, mint az óriás mamutfenyő, erdei fenyő, páfrányfenyő, japán akác, nyugati platán egyedek, valamint a 80 (eredetileg 120) fából álló kettős fehér vadgesztenye fasor. Az eredeti, értékes erdőtársulások (kislevelű hársas-tölgyes, gyöngyvirágos-tölgyes) növényzetének képviselői, mint például a kocsányos tölgy, szintén jelen vannak a parkban.

 

Kastélypark nyitvatartása

 

hétfő    10:00–18:00
kedd    10:00–18:00
szerda    10:00–18:00
csütörtök    10:00–18:00
péntek    10:00–18:00
szombat    10:00–18:00
vasárnap    10:00–18:00
 

Felmérések

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 125

Átlagos értékelés: 5.0
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2023.09.30-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Hello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!