A Gödöllőn és környékén élő, elismert iparművészekből álló GIM, azaz Gödöllői Iparművészeti Műhely, 1998-ban jött létre és mai napig számos kiállítás helyszíne.

Iparművészeti Műhely és Alkotóház


A Gödöllői Iparművészeti Műhely létrejötte

A Gödöllőn és környékén élő, elismert iparművészekből álló GIM, azaz Gödöllői Iparművészeti Műhely, 1998-ban jött létre. A műhely alapvető célja az európai hírű, századfordulón létrejött gödöllői művésztelep szellemiségének és művészeti hagyományainak továbbéltetése és megismertetése a kortárs művészet, a kultúra, az oktatás és a nemzetközi kapcsolatok terén. A Gödöllői Új Művészet Közalapítvány biztosítja a műhely anyagi alapjait, amelyben a GIM működik.

 

A Gödöllői Iparművészeti Műhely vezetői

A GIM művészeti vezetője 1998 és 2017 között Katona Szabó Erzsébet, akit Ferenczy Noémi-díjas textilművészként ismerünk, és a Gödöllői Új Művészet Közalapítvány elnökeként is tevékenykedett. 2018-tól pedig Hidasi Zsófia textiltervező művész tölti be a GIM művészeti vezetői pozícióját.

 

A Gödöllői Iparművészeti Műhely számos programnak, kiállításnak ad otthont

A kiállítóterem és a gyönyörű festői kert, amely arany, kék és vörös színekre van komponálva, nyáron tematikus összművészeti rendezvények otthona. Itt szervezünk szabadtéri animációs filmvetítéseket, divatbemutatókat, költői és zenei esteket, amelyekkel várjuk az érdeklődőket. Az alkotóházban hagyományokra épülő művészeti oktatás valósul meg, ahol olyan technikákat tanítunk, mint gobelinszövés, textiltechnikák, kerámia, rajz és festészet. Az oktatás során kiemelkedő figyelmet fordítunk a növendékek személyes fejlődésére, magas szintű mesterségbeli tudásra való nevelésre, és professzionális művészeti környezetben zajlik. Az oktatási program részeként rendszeresen szervezünk nyári művészeti táborokat is. A műhely működéséhez a Gödöllői Új Művészet Közalapítvány biztosítja az anyagi alapokat.

 


kép forrása: https://gimhaz.hu/
 


Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma:

Átlagos értékelés: 0.0