Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola címe, elérhetősége, vélemények

Erkel Ferenc Általános Iskola


A gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola ének-zene oktatátásról ismert

 

Gödöllőn található az Erkel Ferenc Általános Iskola, amely 1953-ban kezdte meg tevékenységét Állami Általános Leányiskola néven. Az iskola kiváló hírnévvel rendelkezik emelt szintű ének-zene oktatásában, és ezt az elismerést 1981. május 26-án pecsételte meg, amikor hivatalosan is elnevezte magát Erkel Ferenc zeneszerző tiszteletére, ahogy a Wikipédián olvashatjuk. 

 

 

Gödöllőn az Erkel Ferenc Általános Iskola otthon ad a zene szeretetének


Az Erkel Ferenc Általános Iskola Gödöllő egy olyan intézmény, amely kiemelt figyelmet fordít az ének-zene oktatásra és a kórusművészet fejlesztésére. Az iskola évente egy osztályban folytat magas színvonalú ének-zenei oktatást, ahol a diákok heti négy órát szentelnek a zenei alapismeretek elsajátítására. Ezen túlmenően, az osztály tagjai részt vesznek az iskolai kórusban, amely nemcsak a zenei készségek fejlesztésére, hanem a közösségépítésre és az együttműködésre is ösztönzi a diákokat.

 

A tanév során számos alkalommal van lehetőségük a diákoknak bemutatni hangszeres tudásukat, például az iskolai tanévzáró hangversenyen. A kórus aktívan részt vesz különböző eseményeken, mint például karácsonyi koncertek és megyei Éneklő Ifjúság versenyek, ahol a diákok nemcsak fejlődnek zenei téren, de színpadi tapasztalatokat is szereznek.

 

Az iskola elkötelezett abban, hogy a diákok ne csak helyi, hanem nemzetközi szinten is megmutassák tehetségüket. A kórus már többször részt vett különböző nemzetközi versenyeken és városi kulturális eseményeken, mint például Tulln, Laxenburg, Brandys nad Laben-Stara Boleslaw, Zywiec és Olomouc. Az elért eredmények, beleértve a háromszorosan elnyert ezüst minősítést a Budapesti Nemzetközi Kórusfesztiválon, és az arany minősítést a Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen, igazolják a diákok magas szintű elkötelezettségét és tehetségüket.

 

Az Erkel Ferenc Általános Iskola Gödöllő büszke arra, hogy nemcsak az iskolai közösség számára nyújt kiváló oktatást, hanem zenei művészete és kulturális tevékenységei révén is értéket ad a városnak.


Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 104

Átlagos értékelés: 5.0