Gödöllői Damjanich János Általános Iskola: milyen a tanítás és milyenek a tanárok?

Damjanich János Általános Iskola


Hol található a Damjanich János Általános Iskola Gödöllőn?

 

A Damjanich János Általános Iskola Gödöllő északkeleti részén, a város kertvárosi környezetében található, ahol a nyugodt és inspiráló környezet segíti a diákok fejlődését. Az iskola pedagógiai alapelveit a "Mindenki tehetséges valamiben" jelmondat határozza meg, melyre a pedagógiai programjuk is épül.

 

Milyen tanárok tanítanak a gödöllői Damjanichban?

 

Az iskola széleskörű programkínálata lehetőséget biztosít a diákok tehetségeik kibontakoztatására. A nevelőtestület magas képzettséggel rendelkező, többségében többdiplomás pedagógusokból áll, akik nemcsak az általános iskolai nevelést és oktatást végzik, hanem különböző szakterületeken is jártasak, mint például drámatanítás, néptánc-pedagógia, szakedzői, keramikus, szövő, bőrműves és népijátszóház-vezetés.

 

Milyen a tanítás a gödöllői Damjanich Általános Iskolában?

 

Az iskola alapfokú nevelést-oktatást nyújt, és kiemelten fontosnak tartja a tanulók felkészítését a középiskolai továbbtanulásra. A pedagógiai programjukban különleges hangsúlyt fektetnek a személyre szabott fejlesztésre, a továbbtanulási arányok javítására és a hátrányos helyzet csökkentésére.

 

A Damjanich János Általános Iskola pedagógiai programjának sajátosságai közé tartozik a kézművesoktatás, amely komplex módon kezeli a vizuális kultúrát, kézművességet és életvitelt az 1-4. osztályokig terjedően. Emellett az iskolában órarendbe épített néptánc és drámaórák is szerepelnek, ezek pedig nemcsak a kulturális értékek közvetítését segítik, hanem hozzájárulnak a mozgás és testtartás fejlesztéséhez.

 

A 7-8. évfolyamon csoportbontásra kerül sor magyar nyelv és irodalom, valamint matematika tantárgyakból. Az idegen nyelv (angol, német) oktatása heti 5 órában zajlik, ezzel támogatva a diákok nyelvi kompetenciájának fejlődését.

 

Az iskola kiemelten fontosnak tartja, hogy minden diákban felfedezzék és kibontakoztassák a tehetségeket, és a személyre szóló fejlesztésen keresztül elősegítsék a sikeres továbbtanulást és az egyéni potenciál kiteljesítését.


Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 139

Átlagos értékelés: 4.9