Így változik meg a parkolási rend Gödöllőn!

Jó, ha tudod: a gödöllői Kossuth Lajos utcai SPAR parkoló fizetőssé válik

2023-01-05 15:53

Múltkor az idén márciusban Gödöllőre is bevezetésre kerülő elektromos rollerekről írtunk, most pedig a szintén ettől a hónaptól megváltozó parkolási információkról ejtünk pár szót. Sok gödöllői lakos nem örül a hírnek, mások pedig támogatják: mutatjuk a változások okait. 

Gödöllői parkolás

A legjelentősebb parkolási rend változás a SPAR parkolóban lesz

 

Több ponton is módosította a parkolási rendeletet a képviselő-testület. 
A legjelentősebb változás, hogy a Kossuth Lajos utca 46-48 sz. alatti SPAR áruház parkolóját– amely a közforgalom számára megnyitott magánterület – bevonták a fizetős parkolók sorába. 
A terület fizetőssé tételét az üzlet tulajdonosa kezdeményezte, mivel megelégelte, hogy a vásárlók számára kialakított parkolót fizetőssokan ingyenes parkolóként használják, a gépjárművek pedig gyakran napokig nem mozdulnak. Mivel az üzletbe érkező vásárlók nem találnak parkolóhelyet, így nem térnek be vásárolni. Az üzlet tulajdonosa lemondott a terület használati jogáról, így az kialakított 49 db parkolóhelyből most új fizetős parkolózóna jött létre, ami „20 forintos zóna”-ként fog üzemelni.
Emellett a rendeletben – segítve annak értelmezését és alkalmazását – több kifejezést módosítottak: így a parkolókra vonatkozóan a „kijelölt” szót a „fizető” váltja fel, valamint beemelték a rendeletbe a „fióktelep” kifejezést. Az előterjesztést a testület egyhangú szavazással fogadta el. – olvashattuk a Gödöllő város hivatalos Facebook oldalán. 

 

Három helyi rendelet módosításra került

 

-    Módosították a város tisztántartásával kapcsolatos törvényt, a következő mondattal: a közút mellett fekvő ingatlantulajdonosa köteles gondoskodni arról, hogy az ingatlanáról a közútra, közterületre föld, iszap, kő, vagy egyéb anyag ne kerülhessen, illetve, amennyiben ez megtörténik, köteles onnan azonnal eltávolítani.
-    A várakozási területek kijelölése, rendje és díjazásával kapcsolatban a következő lett módosítva: a díjfizető zónán belül a díjfizetési kötelezettség minden olyan parkolóhelyen fennáll, ahol a többi várakozó gépjármű megközelítésének vagy elindulásának akadályozása nélkül várakozni lehet. Ez a módosítás az olyan parkolóhelyek használata – pl.: Petőfi Sándor utca, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca - miatt lett kiegészítése a rendeletnek, ahol nincs felfestve a várakozási hely.
-    A Gödöllőn fióktelepként számontartott bankok dolgozói kedvezményes parkolóbérlethez juthatnak: egy gépjárműre a kedvezményes éves bérlet díja a kedvezmény nélküli éves bérlet árának 10 százaléka, további – legfeljebb – három gépjármű esetében a kedvezmény nélküli éves bérlet árának 40 százaléka.

 

Kép forrása: Gödöllő város hivatalos Facebook oldala
Szöveg forrása: godolloihirek.hu

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...