Így változik meg a parkolási rend Gödöllőn!

Főoldal > Jó, ha tudod: a gödöllői Kossuth Lajos utcai SPAR parkoló fizetőssé válik

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Jó, ha tudod: a gödöllői Kossuth Lajos utcai SPAR parkoló fizetőssé válik


2023/01/05
NA

Múltkor az idén márciusban Gödöllőre is bevezetésre kerülő elektromos rollerekről írtunk, most pedig a szintén ettől a hónaptól megváltozó parkolási információkról ejtünk pár szót. Sok gödöllői lakos nem örül a hírnek, mások pedig támogatják: mutatjuk a változások okait. 

Gödöllői parkolás

A legjelentősebb parkolási rend változás a SPAR parkolóban lesz

 

Több ponton is módosította a parkolási rendeletet a képviselő-testület. 
A legjelentősebb változás, hogy a Kossuth Lajos utca 46-48 sz. alatti SPAR áruház parkolóját– amely a közforgalom számára megnyitott magánterület – bevonták a fizetős parkolók sorába. 
A terület fizetőssé tételét az üzlet tulajdonosa kezdeményezte, mivel megelégelte, hogy a vásárlók számára kialakított parkolót fizetőssokan ingyenes parkolóként használják, a gépjárművek pedig gyakran napokig nem mozdulnak. Mivel az üzletbe érkező vásárlók nem találnak parkolóhelyet, így nem térnek be vásárolni. Az üzlet tulajdonosa lemondott a terület használati jogáról, így az kialakított 49 db parkolóhelyből most új fizetős parkolózóna jött létre, ami „20 forintos zóna”-ként fog üzemelni.
Emellett a rendeletben – segítve annak értelmezését és alkalmazását – több kifejezést módosítottak: így a parkolókra vonatkozóan a „kijelölt” szót a „fizető” váltja fel, valamint beemelték a rendeletbe a „fióktelep” kifejezést. Az előterjesztést a testület egyhangú szavazással fogadta el. – olvashattuk a Gödöllő város hivatalos Facebook oldalán. 

 

Három helyi rendelet módosításra került

 

-    Módosították a város tisztántartásával kapcsolatos törvényt, a következő mondattal: a közút mellett fekvő ingatlantulajdonosa köteles gondoskodni arról, hogy az ingatlanáról a közútra, közterületre föld, iszap, kő, vagy egyéb anyag ne kerülhessen, illetve, amennyiben ez megtörténik, köteles onnan azonnal eltávolítani.
-    A várakozási területek kijelölése, rendje és díjazásával kapcsolatban a következő lett módosítva: a díjfizető zónán belül a díjfizetési kötelezettség minden olyan parkolóhelyen fennáll, ahol a többi várakozó gépjármű megközelítésének vagy elindulásának akadályozása nélkül várakozni lehet. Ez a módosítás az olyan parkolóhelyek használata – pl.: Petőfi Sándor utca, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca - miatt lett kiegészítése a rendeletnek, ahol nincs felfestve a várakozási hely.
-    A Gödöllőn fióktelepként számontartott bankok dolgozói kedvezményes parkolóbérlethez juthatnak: egy gépjárműre a kedvezményes éves bérlet díja a kedvezmény nélküli éves bérlet árának 10 százaléka, további – legfeljebb – három gépjármű esetében a kedvezmény nélküli éves bérlet árának 40 százaléka.

 

Kép forrása: Gödöllő város hivatalos Facebook oldala
Szöveg forrása: godolloihirek.hu


ElemzésekHello

Legfrissebb cikkek


Legendák találkozása Gödöllőn: az ország legszebb barokk kastélyában rock és operett is megszólal
Végre itt a nyáron, jöhetnek a gödöllői nyári programok! A nyáron ismét felhangzik a zene az ország egyik legimpozánsabb barokk épületében, a Gödöllői Királyi Kastélyban. A híres palota, amely réges-régen Sisi egyik kedvenc lakhelyeként ismert volt, izgalmas könnyűzenei eseményeknek ad otthont júliusban, méghozzá szabadtérben.
Bonnie Tyler is fellép a veresegyházi nyári szabadtéri színház fesztiválján
A veresegyházi Mézesvölgyi Nyár fesztivál idén már hetedik alkalommal nyitja meg kapuit Veresegyházon. A rendezvény június 23-tól augusztus 31-ig tart, és izgalmas színházi és zenei produkciókkal várja az érdeklődőket. Fantasztikus programsorozattal kedveznek idén is nézőknek; előadások a Veres1 Színház által, csodás együttesek, vendégelőadások, sőt, még egy nemzetközi sztár is fellép, aki nem más, mint Bonnie Tyler.   
Egész napos programok a családnak május 28-án Gödöllőn az Erzsébet-parkban
A 3. ENC-EDURACE Családi Terepfutó Nap alkalmából a futóverseny mellett az egész napos családi programok izgalmas és színes eseményt kínálnak mindenki számára május 28-án a gödöllői Erzsébet-parkban. Ez a vasárnapi rendezvény nemcsak a futás szerelmeseinek nyújt kiváló lehetőséget a megmérettetésen, hanem a családoknak is remek alkalom arra, hogy együtt töltsenek egy aktív és szórakoztató napot. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!