Márciustól már elektromos roller is szelhetjük az utakat Gödöllőn!

Főoldal > Érkeznek az elektromos rollerek Gödöllőre: hasznos vagy haszontalan?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Érkeznek az elektromos rollerek Gödöllőre: hasznos vagy haszontalan?


2022/12/28
NA

Ha a tervek szerint alakulnak a dolgok, 2023 márciusától Gödöllőn is elérhetőek lesznek az elektromos közösségi rollerek, melyeket egy budapesti székhelyű üzemeltető cég biztosít a város számára, három hónapos próbaidővel. A cég és az önkormányzat között létrejövő szerződés szerint a rollerek használata biztonságos lesz, környezetkímélő érvek is szólnak mellette, illetve elvileg a lakosságot sem fogja bosszantani. Járjuk körbe a kérdést!

Elektromos rollerek Gödöllőn

Az elektromos rollerek használata Gödöllőn

Egészen konkrét információkat még nem lehet olvasni, hogyan is fog működni a közösségi elektromos rollerek használata Gödöllőn, de alapvető dolgokat ismerünk, hiszen Budapesten és a városunkhoz közel lévő Fóton és Dunakeszin már alkalmazzák ezeket a közlekedési eszközöket. 
A terv szerint Gödöllőn 100 helyen lesz mikromobilitási pont, a rollerek pedig GPS-szel lesznek felszerelve és applikáció segítségével tudjuk majd használni őket. 20 km/óra sebeséggel közlekedhetünk majd a rollerekkel, viszont a belvárosi részeken, ahol a gyalogos forgalom jelentősebb, ott csak 5 km/óra lesz engedélyezett. 
Az árak nagy valószínűséggel a budapesti díjak szerint fognak alakulni, ami két díj szerint tevődik össze: egy 295 forintos feloldási díjból, illetve az 59 forintos percdíj alapján. 

 

- Azzal lehet számolni, hogy egy átlagos utazás, ami 8-10 perc körül van, mintegy 800 forintba kerül – nyilatkozta az üzemeltető cégnek a regionális city menedzsere, Lendvai Tímea a godolloihirek.hu-nak. 

 


Sok előnnyel járhat az elektromos rollerezés Gödöllőn

-    A sétánál meglehetősen gyorsabb tempóban közlekedhetünk, illetve egy városnézéshez is sokkal ideálisabb tud lenni, mint a gyaloglás.
-    A dugót elkerülhetjük vele, ami valljuk be, Gödöllőn egy létező jelenség, főleg a kora reggeli és délutáni órákban.
-    Az egészségünkért is teszünk vele: igaz, nem egy megerőltető testmozgás, hisz valójában csak állunk a rolleren, azonban sokkal jobb, mint az autóban vagy a buszon ülni, illetve mindezt a szabad levegőn tehetjük.
-    Az egyik legnagyobb előnye az elektromos rollerezésnek az, hogy a környezetünket kíméljük a használatával, hiszen nincsen károsanyag-kibocsátása. 

 

Vannak hátrányai is a gödöllői elektromos rollerezésnek

 -    Ha nem használjuk körültekintően az elektromos rollereket, akár balesetveszélyesek is lehetnek. Mindenképpen óvatosan, a szabályokat betartva kell alkalmazni a járgányokat, magunkat és másokat is óvva ezzel.
-    Nagy távok megtételére nem alkalmas, gyorsasága pedig függ az utas súlyától. 
-    Az időjárás közbeszólhat a rollerezésbe, hiszen rossz, esős időben nem fogjuk tudni használni.
-    Zavaróak lehetnek a városban elhagyott rollerek: a közösségi rollereket a mobilitási pontokon lehet lerakni majd, de ügyeljünk arra, hogy ez ne rontsa a város képét és ne zavarja a lakosságot sem. Ne hagyjuk igénytelenül, ledobva a földre a járműveket, autó mögé vagy közelébe támasztva, gépkocsi parkólóban, kapuban vagy bejártban, a járda közepén vagy bokros, füves területeken sem.


Közösségi média marketing Online marketing Turizmus Turizmusmarketing UtazásHello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!