Gödöllő Arbo-park: a gödöllői Arbo-park bármely évszakban egy csodálatos élményt nyújthat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt

Arbo-park


Arbo-park Gödöllő

A gödöllői Arbo-park bármely évszakban egy csodálatos élményt nyújthat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, hisz ahogy telnek a hónapok, mindig egy új arcát mutatja nekünk. Babakocsival is könnyen bejárható az ösvényeken, melyeken át akár 5 km hosszú sétát is megtehetünk. A gyerekek számára modern játszótér és kisvasút is elérhető.

 

A gyermekek külön élvezik, hogy a különféle tisztások neveit táblával jelzik, melyeknek mind állatneve van, ilyen például a Bagoly-tisztás, ahol jobb időben a felnőttek lepihenhetnek a fából készült hullámpadokon, vagy a Mókus tisztás, ahol erdei fitneszeszközöket próbálhatunk ki. Az út menti táblákon a gyerkőcök találkozhatnak különféle játékos feladattal, kirakóval, amiken keresztül jobban megismerhetik az arborétum növény- és állatvilágát. A Süni tisztáson egy modern, erdő-vadászat tematikájú játszótér várja a gyerekeket.

 

A Gödöllői Kisvasút 2017-ben „látta meg a napvilágot”, melynek a Csemete rét-Játszótér (Süni tisztás) a két megállóhelye.  A kisvasút célja az erdő népszerűsítése és bányagazdálkodási vasútjaink emlékének megőrzése, életben tartása. 

 

Milyen fejlesztés várható még a gödöllői Arbo-parkban?

Elsődleges cél a Völgy híd és a Völgyszínpad felújítása. A park területére motorik parkot (motoros képességeket fejlesztő parkot) és 2,5 hektáros kutyafuttatót is terveznek, illetve készül majd egy kiállítás az erdő élőlényeinek kommunikációjáról, egy fogadóközpont a bejáratnál és szabadtéri könyvtár is.

 

Hol van a gödöllői Arbo-park?

Gödöllőn az Isaszegi út 164 alatt található az Arbo-park. Hétköznapokon a belépés díjtalan. Hétvégi és ünnepnapi árak:

 

Napijegyek:
Éves bérletek (vásárlástól számítva 365 napig érvényes):
Felnőtt napijegy ......................... 1000 Ft
Diák napijegy ................................ 500 Ft
(diákigazolvány felmutatásával)

Nyugdíjas napijegy ...................... 500 Ft
(65 éves kor felett)

Regisztrációs napijegy ................ 100 Ft
(0-tól 6 éves korig, diákcsoportot kísérő
pedagógusok és fogyatékkal élők, illetve
az őt kísérő személy részére)

Családi napijegy ......................... 2000 Ft
(2 felnőtt + maximum 3 gyermek)

Kedvezményes napijegy .............350 Ft
diák és nyugdíjas csoport részére, maximum 20 főtől

 

Kép forrása: Pilisi Parkerdő Zrt.


Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma:

Átlagos értékelés: 0.0