A lélegzetelállító Gödöllő városa számos látnivalóval rendelkezik, ilyen a minden évszakban más arcát mutató Erzsébet-park is!

Erzsébet-park


Erzsébet-park Gödöllő: a története

Erzsébet királyné tragikus halálát követően, 1898-ban létesítették Gödöllőn az Erzsébet-parkot, ezzel is tisztelegve a magyarok által imádott Erzsébet királyné előtt. Gödöllő az elsők között volt azon városok között akik valamilyen formában emléket állítottak Sissi tiszteletére. 
A hársakkal övezett sétány végén található az impozáns, 2 és fél méter magas Erzsébet-szobor, amely mögött sziklacsoport húzódik. A szobor építését 1988-ban kezdték meg, érdekesség, hogy az Erzsébet-szobor tervezője Zala György szobrászművész volt, aki a Hősök terén lévő szobrokat is alkotta. Sissi híresen szeretett Gödöllőn sétálni, a parkokban naphosszat bolyongani, így ennél szebb megemlékezés a királyné előtt nem igen található az országban. 

Mikor érdemes ellátogatni a gödöllői Erzsébet-parkba?

Szó szerint bármely évszakban. Télen a jobb esetben havas táj titokzatos hangulatával varázsol el minket, ősszel a lehulló vöröses-sárgás leveleket között sétálhatunk, a tavasz illata itt mindig nagyon intenzív és magával ragadó, nyáron pedig egy jó gödöllői fagyi kiséretében érdemes megtenni a kirándulásunkat.

 


Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma:

Átlagos értékelés: 0.0