Ezt a virslistekercset ki kell próbálnod!

Vendégváró virslistekercsek: puha és foszlós tésztában!

2022-08-28 21:49

Az édes vagy sós vendégváró süteményekben azt szeretjük, hogy gyorsan megvannak és mégis lehet villantani velük: ez a recept pont ilyen! Nincs kelesztés órákig, csak pihentetjük kicsit, nagyon hamar megvan, és eteti magát!

Gyors virslistekercs recept!

Hozzávalók


Tésztához


•    250ml tej 
•    1tk cukor 
•    25g élesztő 
•    600g liszt 
•    50ml olaj 
•    100-120ml víz 
•    2tk só 
•    1 tojás


Egyéb


•    10 db virsli 
•    150g vaj 
•    tojás 
•    szezámmag

 

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Tálba bekészítjük a többi hozzávalót, és kidolgozzuk a tésztát. Elosztjuk 4 részre, gömbölyítjük, és letakarva hagyjuk kicsit pihenni (10-20p). Ezután egyesével kinyújtjuk, olvasztott vajjal lekenjük, és egymásra helyezzük őket. A legfelsőt már nem ecseteljük, nyújtjuk, és ízlés szerint mustárral lekenjük. Sávokra vágjuk, virslit betekerjük. Lekenjük tojással, szezámmal megszórjuk, és egy kis vajjal meglocsoljuk. 10 percig pihen, addig a sütő felmelegszik 180 fokra, és 15-20p alatt készre sütjük. 

 

Tipp: 


•    több gombóc több réteg
•    lehet tölteni fetás/pizzás/pestos/kolbászos variációkkal
•    víz mennyisége liszt függő, szép rugalmas tésztát kapj
•    víz helyette lehet tej/ tejföl is
•    sajttal megszórva sem rossz

 

Egészségetekre!

Paulinát itt és tudjátok követni!
 

Aktuális híreink

Hírek
Május 13-án, hétfő este 19:00 órakor a Gödöllői Művészetek Háza Színháztermében különleges pszichológiai...
Hírek
Április minden csütörtökén a Gödöllői Királyi Kastély különleges lehetőséget kínál a történelem és a királyi...
Hírek
Lőrincz Ágnes gödöllői pszichológus, aki a gyermek- és ifjúsági pszichológia terén szerzett jelentős tapasztalatokkal...