Ezt a virslistekercset ki kell próbálnod!

Vendégváró virslistekercsek: puha és foszlós tésztában!

2022-08-28 21:49

Az édes vagy sós vendégváró süteményekben azt szeretjük, hogy gyorsan megvannak és mégis lehet villantani velük: ez a recept pont ilyen! Nincs kelesztés órákig, csak pihentetjük kicsit, nagyon hamar megvan, és eteti magát!

Gyors virslistekercs recept!

Hozzávalók


Tésztához


•    250ml tej 
•    1tk cukor 
•    25g élesztő 
•    600g liszt 
•    50ml olaj 
•    100-120ml víz 
•    2tk só 
•    1 tojás


Egyéb


•    10 db virsli 
•    150g vaj 
•    tojás 
•    szezámmag

 

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Tálba bekészítjük a többi hozzávalót, és kidolgozzuk a tésztát. Elosztjuk 4 részre, gömbölyítjük, és letakarva hagyjuk kicsit pihenni (10-20p). Ezután egyesével kinyújtjuk, olvasztott vajjal lekenjük, és egymásra helyezzük őket. A legfelsőt már nem ecseteljük, nyújtjuk, és ízlés szerint mustárral lekenjük. Sávokra vágjuk, virslit betekerjük. Lekenjük tojással, szezámmal megszórjuk, és egy kis vajjal meglocsoljuk. 10 percig pihen, addig a sütő felmelegszik 180 fokra, és 15-20p alatt készre sütjük. 

 

Tipp: 


•    több gombóc több réteg
•    lehet tölteni fetás/pizzás/pestos/kolbászos variációkkal
•    víz mennyisége liszt függő, szép rugalmas tésztát kapj
•    víz helyette lehet tej/ tejföl is
•    sajttal megszórva sem rossz

 

Egészségetekre!

Paulinát itt és tudjátok követni!
 

Aktuális híreink

Hírek
Május 1-jén lezárult a jelölés, a szavazás pedig már elindult: hat kiváló művészre és sportolóra érkezett...
Hírek
Egy nap, három külön baleset, és nem ez volt az egyetlen figyelmeztetés mostanában. Itt az ideje, hogy megálljunk...
Hírek
Május végén különleges esemény színesítette Gödöllő diákéletét: lezajlott az első, közös városi Diákönkormányzati...