5 szuper vidéki gourmet étterem

5 gourmet étterem Budapesten túl: szépséges és ínycsiklandó ételekkel!

2022-08-28 21:20

A gourmet francia szó jelentése ínyenc. A gourmet étkezés egy kulináris művészet, melynek lényege az esztétika, az ízélmény, az italok és telek megfelelő harmóniájú párosítása. Ilyen éttermekből mutatunk 5 lehetőséget, a fővároson túl! 

Legjobb vidéki fine dining éttermek

Platán Gourmet Étterem – Tata

 

A Michelin-csillagos séf, Pesti István megálmodásai alapján mutatja be a Platán étterem a szebbnél-szebb ételkreációt, virágokkal színesítve őket. István 2015-ben vette át az étterem vezetését, hogy bemutassa, egy vidéki gourmet étterem is tud olyan színvonalat nyújtani, mint bármelyik budapesti. A séfről sokan gondolják, hogy Ő a legszebben tálaló magyar séf, ami nem csoda, hiszen tányérkompozíciói szemet gyönyörködtetőek. 
Az étterem közvetlen a tó mellett található, a várároknál, mely mesebeli hangulatot ad a helynek. Lehet asztalt foglalni 10 és 12 fogásos menüsorra is lélegzetelállító ételekkel. 

 

 

67Sigma Étterem – Székesfehérvár

 

Az étterem 2019-ben új lendületet kapott, családi vállalkozásként folyattatta tovább a tradíciók megőrzését új köntösben tálalva. Elsősorban magyar termelők termékeit használják fel, törekednek a friss, és minőségi alapanyagok beszerzésére. 

 

“Minőségre érzékeny, eredeti és kíváncsi – ez jellemzi fiatal csapatunkat.  Folyamatos fejlődni akarásuk eredményeként rendszeresen meg tudunk újulni, alapanyagok és konyhatechnológia eljárások tekintetében egyaránt.” – lehet olvasni a holnapjukon.”


Zseniális főételekkel, steakekkel és híresen finom túrógombócával várja a kedves vendégeit az étterem.

 

 

Káli Gourmet Bistro&Delicatesse – Köveskál

 

A Káli-medencében található étterem ötvözi a hagyományos ízvilágot, a fine dining fogásokat és a BBQ hangulatot, ezekkel adva egy igazán egyedi étlapkínálatot. 
Az étlapon a főfogások között leginkább magyaros ízekkel találkozhatunk, melyen új köntösbe vannak bújtatva, a hely különlegessége pedig a delikát részleg, ahol helyi termelők magas minőségű portékáit vásárolhatjuk meg.

 


IKON Restaurant – Debrecen

 

A hagyományos ízek felturbózására helyezik a hangsúlyt, hisz úgy vélik, a magyar gasztronómia rengeteg lehetőséget rejt. A séf, Thür Ádám Angliában a szakmai ranglétra minden fokát bejárta, olyan előkelő személyeknek főzhetett, mint a jordániai herceg vagy II. Erzsébet lánya, Anna hercegnő. 
Az Ikonban fontos, hogy ne legyen annyira túlgondolt az étel, hogy aszt el kelljen magyarázni a vendégnek, mégis adjon egy „ez valami más” élményt. 

 

 

Alkimista Kulináris Műhely – Szeged

 

Igazán egyedi hely Szeged szívében, 7-9-11 fogásos degusztációs vacsorákkal, séf által vezetett esték és egy független szabadkonyha: ezt biztosan nem lehet sok helyen tapasztalni. 
Az Alkimista roppant neves helyen van az ország legjobb vidéki éttermei között, sőt, a Dining Guide harmadik éve besorolja őket a TOP7 progresszív magyar konyha közé. 
Az étterem heti három alkalommal várja kedves vendégeit, akik minden bizonnyal maradandó élménnyel fognak távozni: egész estét vacsora, kulináris történetmesélés, válogatott alapanyagok, minőségi borok és egyedi italok fogják őket rabul ejteni. 


Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...