5 gourmet étterem Budapesten túl: szépséges és ínycsiklandó ételekkel!
A gourmet francia szó jelentése ínyenc. A gourmet étkezés egy kulináris művészet, melynek lényege az esztétika, az ízélmény, az italok és telek megfelelő harmóniájú párosítása. Ilyen éttermekből mutatunk 5 lehetőséget, a fővároson túl!
Platán Gourmet Étterem – Tata
A Michelin-csillagos séf, Pesti István megálmodásai alapján mutatja be a Platán étterem a szebbnél-szebb ételkreációt, virágokkal színesítve őket. István 2015-ben vette át az étterem vezetését, hogy bemutassa, egy vidéki gourmet étterem is tud olyan színvonalat nyújtani, mint bármelyik budapesti. A séfről sokan gondolják, hogy Ő a legszebben tálaló magyar séf, ami nem csoda, hiszen tányérkompozíciói szemet gyönyörködtetőek.
Az étterem közvetlen a tó mellett található, a várároknál, mely mesebeli hangulatot ad a helynek. Lehet asztalt foglalni 10 és 12 fogásos menüsorra is lélegzetelállító ételekkel.
67Sigma Étterem – Székesfehérvár
Az étterem 2019-ben új lendületet kapott, családi vállalkozásként folyattatta tovább a tradíciók megőrzését új köntösben tálalva. Elsősorban magyar termelők termékeit használják fel, törekednek a friss, és minőségi alapanyagok beszerzésére.
Zseniális főételekkel, steakekkel és híresen finom túrógombócával várja a kedves vendégeit az étterem.
Káli Gourmet Bistro&Delicatesse – Köveskál
A Káli-medencében található étterem ötvözi a hagyományos ízvilágot, a fine dining fogásokat és a BBQ hangulatot, ezekkel adva egy igazán egyedi étlapkínálatot.
Az étlapon a főfogások között leginkább magyaros ízekkel találkozhatunk, melyen új köntösbe vannak bújtatva, a hely különlegessége pedig a delikát részleg, ahol helyi termelők magas minőségű portékáit vásárolhatjuk meg.
IKON Restaurant – Debrecen
A hagyományos ízek felturbózására helyezik a hangsúlyt, hisz úgy vélik, a magyar gasztronómia rengeteg lehetőséget rejt. A séf, Thür Ádám Angliában a szakmai ranglétra minden fokát bejárta, olyan előkelő személyeknek főzhetett, mint a jordániai herceg vagy II. Erzsébet lánya, Anna hercegnő.
Az Ikonban fontos, hogy ne legyen annyira túlgondolt az étel, hogy aszt el kelljen magyarázni a vendégnek, mégis adjon egy „ez valami más” élményt.
Alkimista Kulináris Műhely – Szeged
Igazán egyedi hely Szeged szívében, 7-9-11 fogásos degusztációs vacsorákkal, séf által vezetett esték és egy független szabadkonyha: ezt biztosan nem lehet sok helyen tapasztalni.
Az Alkimista roppant neves helyen van az ország legjobb vidéki éttermei között, sőt, a Dining Guide harmadik éve besorolja őket a TOP7 progresszív magyar konyha közé.
Az étterem heti három alkalommal várja kedves vendégeit, akik minden bizonnyal maradandó élménnyel fognak távozni: egész estét vacsora, kulináris történetmesélés, válogatott alapanyagok, minőségi borok és egyedi italok fogják őket rabul ejteni.