Nézd meg a BPCGP rendezvény helyszíneit!

XV. Budapest Classic Grand Prix egyik helyszíne Gödöllő

2022-06-25 12:09

A BPCGP egy olyan rendezvény, ahol összesen 80 oldtimer közösen elindulva, egy közel 100 km-es távot megtéve egy célba futnak be.
Idén, június 26-án indulnak a versenyzők, Budapest és környéke legszebb helyeire látogatva, ezeknek egyike Gödöllő.
 

Gödöllői helyszín a BPCGP rendezvényen

A rendezvény versenyzői igazi oldtimer gyönyörűségek

 

A rendezvény gazdája a jövőre 20 éves Mercedes-Benz Classic Magyarország klub. A klub tagjai nem csak rajongói és szakértői a márkának, de tulajdonosai is csodás, régi autóknak, melynek többsége 30 évnél idősebb.


Vasárnap nagyrészt ezeket az autókat fogjuk látni. Többek között felvonul az 1955-ös Mercedes-Benz 300 SL, ami az ő korában a leggyorsabb versenyautónak számított.
Felvonulnak a “Pagodák” illetve a Dallas sorozatból jól ismert W107-es coupe.
Természetesen más márkák is megjelennek, hisz márkafüggetlen a verseny. Összesen 25 márka autói fognak részt venni, sok-sok modelljével ezeknek. Nagyok sokan várják az 1934-es Bentleyt, az angol autók is itt lesznek az MG és Triumph képviseletében, az olasz rajongók gyönyörködhetnek az Alfa Romeoban, a BMW szerelmesei is több sportos modellt csodálhatnak meg.

 

#GALERIA2-30#

 

Különféle helyekszínek, melyek egyik megállója Gödöllő

 

A színhelyeken az oldtimerek elhaladnak vagy feladatot hajtanak végre. A rajt a Mercedes-Benz Hovány Budaörsi szalonjától indul. Áthajtanak a budai váron is ami igazi látványosság lesz abban a csodás környezetben.
Hagyományos helyszínek egyike a Groupama stadion, a Zwack régi épülete. A versenyzők ellátogatnak már sokadjára a mogyoródi Hungaroringre is, ami nem csoda, hisz ez Magyarország legjelentősebb autóverseny pályája.

Mogyoród után a veterán autók megérkeznek Gödöllőre. Itt a királyi várónál megvalósul a szimbolikus jelkép, mint a vasút és az autó találkozása. Az autókat a gödöllői uszoda parkolójában csodálhatjuk meg közelebbről.

A végcél Mátyásföldön, a színház előtt lesz, ahol a résztvevők beszámolnak a nap élményeiről, részleteiről.
A rendezvény a veterán autórajongó felnőttek, gyermekek számára tökéletes program, igazi látványosság, ahol a múlt egy szegmense újra megjelenik.
További információkért tájékozódjatok a BPCGP oldalán, jó szórakozást!

 

Aktuális híreink

Hírek
Május 13-án, hétfő este 19:00 órakor a Gödöllői Művészetek Háza Színháztermében különleges pszichológiai...
Hírek
Április minden csütörtökén a Gödöllői Királyi Kastély különleges lehetőséget kínál a történelem és a királyi...
Hírek
Lőrincz Ágnes gödöllői pszichológus, aki a gyermek- és ifjúsági pszichológia terén szerzett jelentős tapasztalatokkal...