Október 1-jén Veresegyház vár mindenkit egy felejthetetlen Szüreti Vígasságra csodálatos programokkal és finom ételekkel, kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Főoldal > Veresegyházi Szüreti Vígasság: kihagyhatatlan őszi rendezvény Gödöllő szomszédságában

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Veresegyházi Szüreti Vígasság: kihagyhatatlan őszi rendezvény Gödöllő szomszédságában


2023/09/24
NA

Az őszi időszakban a vidéki közösségek szerte a világon megünneplik az aratást és a szüretet. Veresegyház sem kivétel ebből a hagyományból. Az október 1-jén megrendezendő Veresegyházi Szüreti Vígasságra valószínűleg még azok is vágyakoznak majd, akik Gödöllőn élnek, hiszen ez az esemény valódi gasztronómiai és kulturális csemege lesz.

 Szüreti Vígasság Veresegyház

Veresegyházi Szüreti Vígasság programok

Az esemény programja egész nap tart, és garantáltan minden korosztály számára tartogat izgalmas élményeket. A nap a Búcsú téről kiinduló szüreti lovas-hintós felvonulással indul, amelynek megállói a vasútállomás, a Fő tér, a Luther utcai Tájház és a Gombai Cukrászda előtti tér lesznek. Ez a felvonulás tökéletes alkalom arra, hogy az emberek összegyűljenek, és együtt élvezzék a közösségi élményt.


A szőlőpréselés és mustkóstolás délután 14 órakor kezdődik, ahol megismerhetjük a szüret folyamatát, és megkóstolhatjuk az idei év zamatos mustját. Ezt követi a Virágos Tiszta Porta díjátadó ünnepség, amely során elismerik a legszebb és legragyogóbb portákat, amelyek a szüreti időszakban virágba borulnak.

 

Veresegyházi Szüreti Vígasság: számos program várja a gyerekeket is

 

Az apróságok sem maradnak ki a mókából, hiszen 15 órakor indul a kölyök táncház, ahol a kicsik a lábaikra kapnak egy kis sebességet és elragadtatják a nézőket a vidám táncukkal.
A színpadon is rengeteg izgalmas fellépő várja a látogatókat. A Felvonulók köszöntése 15 órakor kezdődik, majd 16 órakor a Veresegyházi Hagyományőrző Népi Együttes és a Kéz a Kézben Óvoda szüreti műsora szórakoztatja a közönséget. A zenekarok rajongói sem fognak csalódni, hiszen 16:30-kor Blaskó Tamás harmonikaművész, majd 17 órakor a Veresegyházi Big Band szórakoztatja a közönséget.


A legkisebbek sem fognak unatkozni, mert 12 és 18 óra között kölyök játéktér várja őket. A Csupa-csoda Vándorjátszótér és a kézműves foglalkozások, mint az őszi színezők és az Ágas-bogas süni készítés, kihagyhatatlan élményeket kínálnak a gyerekeknek. Termésmandala, népi játékok, íjászat és szalmahempergő is szerepel a játékos foglalkozások között.

 

Veresegyházi Szüreti Vígasság: remek ételek, borok

 

Az érdeklődők egész nap bor és ínyencségek utcáját járhatják be, ahol a finomabbnál finomabb borok és kézműves termékek várják őket. A kézműves vásár pedig lehetőséget nyújt arra, hogy a látogatók egyedi ajándékokat és emlékeket szerezzenek.


A Veresegyházi Szüreti Vígasság tehát egy olyan rendezvény, amit semmiképpen sem szabad kihagyni. A jó hangulat, a kulturális élmények és a finom ételek és italok garantáltan feledhetetlenné teszik ezt az őszi napot. És ami még jobb, hogy a szomszéd városban, Gödöllőn élők is könnyen elérhetik Veresegyházat, hogy részesei lehessenek ennek a varázslatos szüreti ünnepségnek. 
 


FelmérésekHello

Legfrissebb cikkek


Lenyűgöző karácsonyi traktoros felvonulás Veresegyházon december 3-án
Az idei év különlegességének ígérkezik Veresegyház, hiszen december 3-án, 17:00 órától először rendezik meg a város első téli karácsonyi traktoros felvonulását. Az eseményre minden traktorost és érdeklődőt szeretettel várnak, hogy együtt ünnepeljék az ünnep közeledtét és egyedi módon tegyenek emlékezetessé egy hideg téli estét!
Ingyenes Adventi Orgonakoncertek hozzák el a karácsonyt a Gödöllői Evangélikus Templomban
Gödöllő városa új zenei élményeket kínál az adventi időszakban, amikor a helyi orgonaművészek egy különleges programsorozattal készülnek az evangélikus templom új orgonájának felavatására. A rendkívüli zenei utazás minden pénteken, 18:00 órai kezdettel veszi kezdetét, meghívva az érdeklődőket egy ingyenes, hangulatos eseménysorozatra.
Varázslatos Adventi Kastélynapok Gödöllőn, amiket kár lenne kihagyni
Gödöllői Kastély, az adventi időszakban, mint egy varázslatos mesebeli kastély, várja látogatóit december 16-17. között az Adventi Kastélynapok alkalmával. Ez a hagyományos rendezvény már több mint két évtizede meghozza az ünnepi hangulatot a városba, és egyedi élményekkel ajándékozza meg a látogatókat.
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!