Október 1-jén Veresegyház vár mindenkit egy felejthetetlen Szüreti Vígasságra csodálatos programokkal és finom ételekkel, kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Veresegyházi Szüreti Vígasság: kihagyhatatlan őszi rendezvény Gödöllő szomszédságában

2023-09-22 16:37

Az őszi időszakban a vidéki közösségek szerte a világon megünneplik az aratást és a szüretet. Veresegyház sem kivétel ebből a hagyományból. Az október 1-jén megrendezendő Veresegyházi Szüreti Vígasságra valószínűleg még azok is vágyakoznak majd, akik Gödöllőn élnek, hiszen ez az esemény valódi gasztronómiai és kulturális csemege lesz.

 Szüreti Vígasság Veresegyház

Veresegyházi Szüreti Vígasság programok

Az esemény programja egész nap tart, és garantáltan minden korosztály számára tartogat izgalmas élményeket. A nap a Búcsú téről kiinduló szüreti lovas-hintós felvonulással indul, amelynek megállói a vasútállomás, a Fő tér, a Luther utcai Tájház és a Gombai Cukrászda előtti tér lesznek. Ez a felvonulás tökéletes alkalom arra, hogy az emberek összegyűljenek, és együtt élvezzék a közösségi élményt.


A szőlőpréselés és mustkóstolás délután 14 órakor kezdődik, ahol megismerhetjük a szüret folyamatát, és megkóstolhatjuk az idei év zamatos mustját. Ezt követi a Virágos Tiszta Porta díjátadó ünnepség, amely során elismerik a legszebb és legragyogóbb portákat, amelyek a szüreti időszakban virágba borulnak.

 

Veresegyházi Szüreti Vígasság: számos program várja a gyerekeket is

 

Az apróságok sem maradnak ki a mókából, hiszen 15 órakor indul a kölyök táncház, ahol a kicsik a lábaikra kapnak egy kis sebességet és elragadtatják a nézőket a vidám táncukkal.
A színpadon is rengeteg izgalmas fellépő várja a látogatókat. A Felvonulók köszöntése 15 órakor kezdődik, majd 16 órakor a Veresegyházi Hagyományőrző Népi Együttes és a Kéz a Kézben Óvoda szüreti műsora szórakoztatja a közönséget. A zenekarok rajongói sem fognak csalódni, hiszen 16:30-kor Blaskó Tamás harmonikaművész, majd 17 órakor a Veresegyházi Big Band szórakoztatja a közönséget.


A legkisebbek sem fognak unatkozni, mert 12 és 18 óra között kölyök játéktér várja őket. A Csupa-csoda Vándorjátszótér és a kézműves foglalkozások, mint az őszi színezők és az Ágas-bogas süni készítés, kihagyhatatlan élményeket kínálnak a gyerekeknek. Termésmandala, népi játékok, íjászat és szalmahempergő is szerepel a játékos foglalkozások között.

 

Veresegyházi Szüreti Vígasság: remek ételek, borok

 

Az érdeklődők egész nap bor és ínyencségek utcáját járhatják be, ahol a finomabbnál finomabb borok és kézműves termékek várják őket. A kézműves vásár pedig lehetőséget nyújt arra, hogy a látogatók egyedi ajándékokat és emlékeket szerezzenek.


A Veresegyházi Szüreti Vígasság tehát egy olyan rendezvény, amit semmiképpen sem szabad kihagyni. A jó hangulat, a kulturális élmények és a finom ételek és italok garantáltan feledhetetlenné teszik ezt az őszi napot. És ami még jobb, hogy a szomszéd városban, Gödöllőn élők is könnyen elérhetik Veresegyházat, hogy részesei lehessenek ennek a varázslatos szüreti ünnepségnek. 
 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...