Veresegyház; veresegyházi medveotthon; medveotthon programok; medve ébresztő Veresegyházon; márciusi programok Vereswegyházon

Keltsük fel a macikat a téli álmukból! – medve ébresztő a veresegyházi Medveotthonban

2023-03-03 12:12

A Veresegyházi Medveotthon nemhogy hazánk, de Közép-Európa egyetlen medveotthona. A Gödöllő melletti, Pesttől 25 kilométerre lévő Veresegyházon 1998 óta létezik az otthon a macik számára, ami azóta egybeforrt a város nevével. Kicsiknek, nagyoknak, felnőtteknek egyaránt élmény, és tökéletes hétvégi program – főleg a március 19-én megrendezendő egész napos Medve Ébresztő mulatság.

veresegyházi Medveotthon

Március 19-én ébreszd fel te is a macikat Veresegyházon

Március 19-én, vasárnap egész napra extra programokkal készülünk azoknak, akik aznap ezt az élménydús és mókás szabadtéri programot választják a család aprajának-nagyjának a veresegyházi Medveotthonban. Nagyon meleg még biztos nem lesz aznap, de mi meleg szeretettel várunk titeket.
Emlékezetes, élménydús, bolondos órákat kívánunk mindenkinek, találkozzunk a helyszínen, Veresegyházon, a Medveotthonban! Aki pizsiben érkezik, ajándékot kap! – szól a Medveotthon Facebook oldalán a kedvcsináló poszt.

 

 

A medveotthon megalakulása Veresegyházon

Az Állatvédő Szervezet és Veresegyházi Önkormányzat összefogásával jött létre a medveotthon 1998-ban. Közel fél éves közös munka után sikerült Gödöllőről áttelepíteni az addig rossz körülmények között élő medvéket. 
A terület kialakításánál törekedtek arra, hogy minél inkább a látogatók testközelből láthassák a medvéket, de teljes biztonságban, az állatok megzavarása nélkül. 
A medvék beköltözése után folyamatosan érkeztek más állatfajok is az otthon területére, az ország minden részéről: magántartásokból, állatkertekből és cirkuszokból egyaránt. 
A veresegyházi Medveotthonnak azóta évi 200.000 látogatója van, az ország harmadik legkedveltebb állatkertje.

 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...