Szomorú hírt jelentett be a Gödöllői Erdei Vasút: végleg megszűnik, ennek pedig az okát is megmagyarázták, amit a cikkben mi is elmagyarázunk részletesen.

Főoldal > Lesújtó hír: a Gödöllői Erdei Vasút végleg megszűnik

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Lesújtó hír: a Gödöllői Erdei Vasút végleg megszűnik


2023/09/26
NA

Gödöllő környékén szomorúság és csalódás lengi be az emberek szívét, mivel a hosszú éveken át a térség egyik legkedveltebb turisztikai látványosságát, a Gödöllői Erdei Vasutat végleg bezárják. Az értesülés megrázta a helyi közösséget, hiszen az elmúlt években ez a kisvasút az életük szerves részévé vált. A hírt a Gödöllői Kisvasút jelentette be a hivatalos Facebook oldalukon. 

megszűnik a Gödöllői Erdei Vasút

Megszűnik a Gödöllői Erdei Vasút: mi az oka?

 

Az egyesület 2017-ben kezdte el a munkáját a Gödöllői Erdészeti Arborétummal együttműködve. Céljuk az volt, hogy megőrizzék és bemutassák a műszaki történeti emlékeket, amelyeket évek során összegyűjtöttek. Emellett a kisvasút fejlesztése a térség és az Arborétum turisztikai vonzerejének növelését is szolgálta, ami sikeresen megvalósult, ahogyan azt az éves látogatószám növekedése is bizonyítja.


Azonban az Arborétum területét kezelő szervezetváltás miatt az új kezelő más irányba tervezi a terület hasznosítását, ami nem fér bele a kisvasút fenntartásába és működtetésébe. Bár az egyesület tagjai nem értenek egyet ezzel a döntéssel, elfogadják a tulajdonosok határozatát, miszerint a vasút október 2-án Gödöllőn végleg megszűnik.

 

 

Megszűnik a Gödöllői Erdei Vasút, de keresik az új helyét

 

Az egyesület köszönetet mond minden támogatónak és adományozónak, akik hozzájárultak a kisvasút sikeréhez. Most az a céljuk, hogy megtalálják a projekt új otthonát és tovább folytassák azt. Az érdeklődő cégeket, önkormányzatokat, magánszemélyeket és olyan szervezeteket várják, akik rendelkeznek legalább 1 kilométer hosszú és 2,5 méter széles egybefüggő erdős területtel, és hisznek a turizmus fejlesztésének jövőjében. Az egyesület által végzett munka ugyanis hosszú távon is hozzájárulhat a térség és a helyi vállalkozások fejlődéséhez. Ajánlatokat pedig az alábbi email címre várják: godollokisvasut@gmail.com.

 

Megszűnik a Gödöllői Erdei Vasút: egy utolsó utazásra még van lehetőség

 

Aki még utoljára szeretné meglátogatni a Gödöllői Erdei Vasutat, erre most még van lehetőség. Az utolsó kisvasúti nap időpontja: szeptember 30. 


Ez az utolsó alkalom, amikor a régi kisvasúton utazhatnak azok, akik eddig még nem tették volna meg. Arra buzdítunk mindenkit, hogy a mostani hétvégén vegyen részt ezen a különleges utazáson, és búcsúzzon el a vasúttól, amely oly sok örömet hozott az itt élők és a turisták számára egyaránt.

 

Köszönjük a Gödöllői Erdei Vasútnak!

 

A Gödöllői Erdei Vasút emléke örökké él majd szívünkben, és reméljük, hogy a jövőben új lehetőségek nyílnak meg számukra. Köszönjük nekik a szeretetet és a remek pillanatokat, amiket a vasúton élhettünk át az egész város nevében, és reméljük, hogy találkozunk még egyszer az úton!

 

Kép forráa: Gödöllői Kisvasút


ElemzésekHello

Legfrissebb cikkek


Lenyűgöző karácsonyi traktoros felvonulás Veresegyházon december 3-án
Az idei év különlegességének ígérkezik Veresegyház, hiszen december 3-án, 17:00 órától először rendezik meg a város első téli karácsonyi traktoros felvonulását. Az eseményre minden traktorost és érdeklődőt szeretettel várnak, hogy együtt ünnepeljék az ünnep közeledtét és egyedi módon tegyenek emlékezetessé egy hideg téli estét!
Ingyenes Adventi Orgonakoncertek hozzák el a karácsonyt a Gödöllői Evangélikus Templomban
Gödöllő városa új zenei élményeket kínál az adventi időszakban, amikor a helyi orgonaművészek egy különleges programsorozattal készülnek az evangélikus templom új orgonájának felavatására. A rendkívüli zenei utazás minden pénteken, 18:00 órai kezdettel veszi kezdetét, meghívva az érdeklődőket egy ingyenes, hangulatos eseménysorozatra.
Varázslatos Adventi Kastélynapok Gödöllőn, amiket kár lenne kihagyni
Gödöllői Kastély, az adventi időszakban, mint egy varázslatos mesebeli kastély, várja látogatóit december 16-17. között az Adventi Kastélynapok alkalmával. Ez a hagyományos rendezvény már több mint két évtizede meghozza az ünnepi hangulatot a városba, és egyedi élményekkel ajándékozza meg a látogatókat.
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!