Szomorú hírt jelentett be a Gödöllői Erdei Vasút: végleg megszűnik, ennek pedig az okát is megmagyarázták, amit a cikkben mi is elmagyarázunk részletesen.

Lesújtó hír: a Gödöllői Erdei Vasút végleg megszűnik

2023-09-26 15:56

Gödöllő környékén szomorúság és csalódás lengi be az emberek szívét, mivel a hosszú éveken át a térség egyik legkedveltebb turisztikai látványosságát, a Gödöllői Erdei Vasutat végleg bezárják. Az értesülés megrázta a helyi közösséget, hiszen az elmúlt években ez a kisvasút az életük szerves részévé vált. A hírt a Gödöllői Kisvasút jelentette be a hivatalos Facebook oldalukon. 

megszűnik a Gödöllői Erdei Vasút

Megszűnik a Gödöllői Erdei Vasút: mi az oka?

 

Az egyesület 2017-ben kezdte el a munkáját a Gödöllői Erdészeti Arborétummal együttműködve. Céljuk az volt, hogy megőrizzék és bemutassák a műszaki történeti emlékeket, amelyeket évek során összegyűjtöttek. Emellett a kisvasút fejlesztése a térség és az Arborétum turisztikai vonzerejének növelését is szolgálta, ami sikeresen megvalósult, ahogyan azt az éves látogatószám növekedése is bizonyítja.


Azonban az Arborétum területét kezelő szervezetváltás miatt az új kezelő más irányba tervezi a terület hasznosítását, ami nem fér bele a kisvasút fenntartásába és működtetésébe. Bár az egyesület tagjai nem értenek egyet ezzel a döntéssel, elfogadják a tulajdonosok határozatát, miszerint a vasút október 2-án Gödöllőn végleg megszűnik.

 

 

Megszűnik a Gödöllői Erdei Vasút, de keresik az új helyét

 

Az egyesület köszönetet mond minden támogatónak és adományozónak, akik hozzájárultak a kisvasút sikeréhez. Most az a céljuk, hogy megtalálják a projekt új otthonát és tovább folytassák azt. Az érdeklődő cégeket, önkormányzatokat, magánszemélyeket és olyan szervezeteket várják, akik rendelkeznek legalább 1 kilométer hosszú és 2,5 méter széles egybefüggő erdős területtel, és hisznek a turizmus fejlesztésének jövőjében. Az egyesület által végzett munka ugyanis hosszú távon is hozzájárulhat a térség és a helyi vállalkozások fejlődéséhez. Ajánlatokat pedig az alábbi email címre várják: godollokisvasut@gmail.com.

 

Megszűnik a Gödöllői Erdei Vasút: egy utolsó utazásra még van lehetőség

 

Aki még utoljára szeretné meglátogatni a Gödöllői Erdei Vasutat, erre most még van lehetőség. Az utolsó kisvasúti nap időpontja: szeptember 30. 


Ez az utolsó alkalom, amikor a régi kisvasúton utazhatnak azok, akik eddig még nem tették volna meg. Arra buzdítunk mindenkit, hogy a mostani hétvégén vegyen részt ezen a különleges utazáson, és búcsúzzon el a vasúttól, amely oly sok örömet hozott az itt élők és a turisták számára egyaránt.

 

Köszönjük a Gödöllői Erdei Vasútnak!

 

A Gödöllői Erdei Vasút emléke örökké él majd szívünkben, és reméljük, hogy a jövőben új lehetőségek nyílnak meg számukra. Köszönjük nekik a szeretetet és a remek pillanatokat, amiket a vasúton élhettünk át az egész város nevében, és reméljük, hogy találkozunk még egyszer az úton!

 

Kép forráa: Gödöllői Kisvasút

Aktuális híreink

Hírek
Május 13-án, hétfő este 19:00 órakor a Gödöllői Művészetek Háza Színháztermében különleges pszichológiai...
Hírek
Április minden csütörtökén a Gödöllői Királyi Kastély különleges lehetőséget kínál a történelem és a királyi...
Hírek
Lőrincz Ágnes gödöllői pszichológus, aki a gyermek- és ifjúsági pszichológia terén szerzett jelentős tapasztalatokkal...