Ezek az úszás előnyei!

Főoldal > Az úszás 7 fantasztikus előnye – ezért kezdj el úszni!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az úszás 7 fantasztikus előnye – ezért kezdj el úszni!


2022/09/27
NA

Talán hallottál már arról, hogy a szakértők azt javasolják, hogy a felnőttek hetente végezzenek 150 perc mérsékelt vagy 75 perc erőteljes testmozgást. Egy óra úszás majdnem annyi kalóriát éget el, mint futás, anélkül, hogy bármilyen rossz hatással lenne a csontokra és az ízületekre.
Emellett számos előnnyel járhat az, ha valaki rendszeresen úszik. Olvass tovább, hogy megtudd az úszás előnyeit, és azt hogy hogyan illeszd be az úszást a rutinodba. 

Az úszás előnyei

1.    Az úszás megdolgoztatja az egész testet

 

Az úszás egyik legnagyobb előnye, hogy valóban megdolgoztatja az egész testet, tetőtől talpig. Növeli a pulzusszámot anélkül, hogy megterhelné a szervezetet, tónusossá teszi az izmokat. Gödöllőn szerencsére lehetőségünk van egy fantasztikus, modern uszodában gyakorolni ezt a sportot, a MATE Gödöllői Uszodában.

 

 

2.    Az úszás megdolgoztat belül is

 

Miközben az izmaid jól megedződnek, a szív- és érrendszered is. Az úszás megerősíti a szívet és a tüdőt. Néhány tanulmány kimutatta, hogy az úszás csökkentheti a vérnyomást és szabályozhatja a vércukorszintet.

 

3.    Az úszással tovább élhetsz!

 

A tanulmányok azt mutatják, hogy a rendszeres testmozgás, beleértve az úszást is, meghosszabbíthatja élettartamát. A Swim England megbízásából készült 2017-es jelentés szerint az úszóknál 28 százalékkal alacsonyabb volt a korai halálozás, és 41 százalékkal alacsonyabb a szívbetegség és a stroke miatti halálozás kockázata azokhoz képest, akik nem úsznak.

 


4.    Csökkenti a stresszt és a szorongást!

 


Természetesen minden testmozgás hangulatjavító lehet. Egy 2003-ban a Journal of Psychology folyóiratban publikált tanulmány azonban azt fejtegette, hogy az úszás jobban javítja a hangulatot, mint egy aerob edzés.

 

 

„Az agyban boldogságot okozó vegyi anyagok, különösen az endorfin dopamin és szerotonin felszabadulásának köszönhetően a rendszeres úszás csökkenti a stresszt, csökkenti a szorongást és leküzdheti a depressziót.” – mondja a cikk.

 

 


5.    Könnyebben alszol el, ha úszol

 

Egy felmérés alapján a könnyű, mérsékelt vagy erőteljes testmozgást végzők 76-83 százaléka nagyon jó vagy meglehetősen jó alvásminőségről számolt be, szemben a nem sportolók 56 százalékával. A felmérésben az úszást az erőteljes aerob tevékenységek közé sorolták. 

 

6.    A gyerekek, akik úsznak aktív felnőttekké válnak

 

Az úszás fontos szerepet játszthat a gyermekkori elhízás elleni küzdelemben, és egyben szórakoztató tevékenység is a gyerkőcök számára. Az úszás a fizikai aktivitás mindhárom elemét tartalmazza a gyerekek egészségének megőrzése érdekében: az állóképességet, az erőt és a hajlékonyságot. Az úszás olyan eszközöket, készségeket és elhivatottságot biztosít a gyerekeknek, amelyekkel egészségesebb életet élhetnek felnőttként.

 

7.    Az úszás jót tesz az asztmának

 


Az úszás nagyszerű azoknak, akik krónikus tüdőbetegségben, például asztmában szenvednek. Az asztmában szenvedőknek, különösen a sport által kiváltott asztmában szenvedőknek a problémát  a hörgőcsövek hő- és nedvességvesztése miatti összehúzódás okozza. Ez akkor fordul elő, ha a levegő száraz és/vagy hideg kint. Az úszás a legjobb gyakorlat az asztmás betegek számára, mert a vízből származó nedvesség pótolja az erőteljes légzés során kilépő nedvességet.

 


Kimutatások Közösségi média marketing Online marketingHello

Legfrissebb cikkek


BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Bezárják a gödöllői gyárat, 800 embert küldenek el
Oldalunkon nem politizálunk, csupán Gödöllőt is érintő híreket osztunk meg, ezért nem szeretnénk semmilyen politika hangvételt ennek a cikknek sem. A tények: A Lear Corporation Hungary Kft. véglegesen bezárja a gödöllői gyáregységét, az autóipari multi 800 embert küld el emiatt.
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!