Csodás sportággal bővült a MATE GEAC!

Triatlon szakosztály indult Gödöllőn: megalakult a MATE GEAC új triatlon szakosztálya!

2023-01-17 17:30

Városunkban, Gödöllőn a sportélet meglehetősen aktívan zajlik, főleg, az uszoda 2021-es átadásának kezdete óta. A MATE GEAC új szakosztállyal bővült idén, mely várja a triatlon sportág szerelmeseit, korhatáros megkötés nélkül, Hadházi Máté vezetésével. 

Gödöllő triatlon

Mi az a triatlon?

A triatlon napjainkban már nem csak egy sportágként létezik, hanem hétköznapi, hobbisportként is, hiszen három olyan mozgásformát foglal magába, amit külön-külön is sokan űznek. Ez az úszásból, kerékpározásból és futásból álló sportág már az 1920-as éves óta létezik, a lényege, hogy a három szám között a versenyzők nem tarthatnak pihenőt, tehát közvetlen egymás után kell végrehajtaniuk a versenyszámokat, csupán egy úgynevezett depó idő (átöltözés) van, aminek ideje szintén beleszámít a teljesítésbe. Főszezonja nyáron van, de ősszel és tavasszal is rendeznek versenyeket. Elsősorban egyéni sport, de léteznek csapatversenyek is. 

 

 

Triatlon szakosztály Gödöllőn Hadházi Máté vezetésével 

A triatlon szakosztály vezetője Hadházi Máté korosztályos (25-29 évesek) Európa-bajnok címnek a büszke tulajdonosa mind duatlonban és aquatlonban egyaránt, 2022 nyarán pedig Szlovákiában, Somorján szerzett világbajnoki bronzérmet aquatlonban a 30-34 évesek korosztályában. 2022 szeptemberében pedig ő rendezte meg Veresegyházon a kicsit késői időpontú, ám annál sikeresebb Aquatlon OB-t. Bátran mondhatjuk: a triatlon szakosztály biztos kezek között lesz az ő irányításával. 

#GALERIA2-46#

 

Máté a következőket nyilatkozta a VVTV-nek:

 

Úgy éreztem sok lehetőséget tartogat számomra az impozáns város, Gödöllő és az uszoda, így megkerestem a MATE GEAC ügyvezetőjét, vele pedig megegyeztünk. Az egyetem vezetésétől is zöld utat kaptunk, így jöhetett létre az új szakosztály. 

 

A gödöllői triatlon szakosztály fő célja az utánpótlás: a jövő bajnokait szeretnék kinevelni

Máté jövőbeli céljait a triatlon szakosztállyal kapcsolatban a geac.hu-nak adott interjúban fogalmazta meg:

 

Cél, hogy hamarosan komoly utánpótlás és felnőtt bázisává váljon a triatlon itt Gödöllőn és ezzel az ország kiemelt klubjai között legyen számon tartva. Az egyetem, a közép- és általános iskolák közelsége a fiataloknak és a felnőtt sportolók számára tegye lehetővé a versenyzői szintű sportolást, a tanulás és a munka mellett. 

 

Ha úgy érzed, hogy meg szeretnéd mérettetni magad ebben a sportágban, akkor Máténál tudsz jelentkezni a hadhazi.mate@geac.hu email címen, vagy a (06-70) 319-3522 telefonszámon. Az úszás tudása fontos, és természetesen a kerékpározás és futás szeretete, korhatáros megkötés viszont nincs!
 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...