Anyát és két gyermekét ütötték el Veresegyházon | Tűztoronyház

Tragédia Veresegyházon: anyát és két gyermekét ütött el egy autó

2024-07-02 12:37

Kedd délelőtt Veresegyházon egy tragikus baleset rázta meg a közösséget, amikor egy kanyarodó autó elütött egy nőt és két gyermekét. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság jelentése szerint az egyik gyermeket mentőhelikopter szállította kórházba.

veeresegyház baleset

Veresegyházi baleset részletei

 

Az anya kilenc- és kétéves gyerekével éppen a zebrán haladt át, amikor a baleset történt. A kilencéves gyermek súlyos fejsérülést szenvedett, az anyát súlyos csípősérüléssel, míg a kétéves gyermeket könnyebb sérülésekkel vitték kórházba a mentők. A sofőr ellen eljárás indult – írja a telex.hu.


A Veresegyháziak Veresegyházól Facebook csoportban több szemtanú is beszámolt a balesetről, megerősítve, hogy a gyalogosoknak zöld lámpájuk volt. Az egyik hozzászóló szerint:


"A kisfiú a zöld lámpán ment át anyukájával, amikor a kanyarodó autó elütötte őket. Nagyon jó lenne Veresegyházon egy mentőállomás, hogy ne kelljen hosszú perceket várni ilyen esetben. Mentőhelikopter elvitte a kisfiút, nagyon remélem, hogy minden rendben lesz vele."


Másik szemtanúk így nyilatkoztak a Facebookon:


"A lányom látta, hogy egy nagy GAMESZOS platós autó fékezés nélkül ütötte el a kisfiút. Zebrán a kanyarodó autóval szemben a gyalogosnak van elsőbbsége, és a gyalogosoknak zöld volt a lámpa!"

"A sofőr is ott volt, aggódott ő is. A kisfiú magánál volt, beszélt, tiszta volt a tudata. A végtagjait érzékelte, nagyon kis szófogadó, nyugton maradt. Büszke vagyok rá! Ami a konklúzió, hogy ilyenkor a sérült az első, ne a megijedt gyerek felett kezdjük el emberek a vétkest számon kérni, vitatkozni. Anyát nyugtattuk, mert volt vele még egy pici karon ülő kislány. A picinek nem esett nagyobb baja, anya is inkább könnyebb sérülés, de a kisfiúra fókuszáltunk. Több mindenki hívta a mentőt, segítségre siettek."

 

 

Így közlekedjünk biztonságosan a zebrán autósként

 

A baleset komoly figyelmeztetés mindannyiunk számára, hogy fokozottan figyeljünk a közlekedésben résztvevőkre, különösen a gyalogosokra. A helyi közösség most egy emberként drukkol a balesetben érintett család gyors felépüléséért, és reméli, hogy a jövőben sikerül elkerülni hasonló tragédiákat!


1. Közeledjünk lassan a zebrákhoz


Amikor zebrához közelítünk, mindig lassítsunk, és legyünk készen arra, hogy megálljunk. A sebesség csökkentése lehetőséget ad arra, hogy időben észrevegyük a gyalogosokat.


2. Figyeljünk az előjelekre és a jelzésekre


Mindig figyeljük a közlekedési táblákat és jelzőlámpákat, amelyek a gyalogátkelőhelyeket jelzik. Ezek a jelzések előre figyelmeztetnek, hogy fokozott figyelemmel közlekedjünk.


3. Adjuk meg az elsőbbséget a gyalogosoknak


A zebránál a gyalogosoknak mindig elsőbbségük van. Ha gyalogosokat látunk átkelni, vagy éppen készülnek átkelni, álljunk meg, és várjuk meg, amíg biztonságosan átérnek.


4. Tartsunk megfelelő követési távolságot


Ha a zebra előtt más jármű áll meg, mindig tartsunk megfelelő követési távolságot, és álljunk meg mi is. Soha ne próbáljuk meg kikerülni a megálló autót, mert gyalogosok lehetnek az úttesten.


5. Legyünk különösen figyelmesek iskolák és játszóterek közelében


Az iskolák és játszóterek közelében gyakran közlekednek gyerekek. Ilyen helyeken mindig lassítsunk, és legyünk különösen óvatosak.


6. Ne használjuk a telefont vezetés közben


A figyelemelterelés, mint például a telefon használata vezetés közben, növeli a baleset kockázatát. Mindig összpontosítsunk a vezetésre, különösen a zebrák közelében.


7. Létesítsünk szemkontaktust a gyalogosokkal


Ha lehetséges, próbáljunk szemkontaktust létesíteni a gyalogosokkal. Ez segít abban, hogy biztosak legyünk, észrevették, hogy megálltunk, és biztonságban átkelhetnek.


8. Legyünk türelmesek és előzékenyek


A gyalogátkelőhelyeknél mindig legyünk türelmesek és előzékenyek. Egy kis odafigyelés és előzékenység nagyban hozzájárulhat a közlekedés biztonságához.

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
A Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt július 18-21. között jelentős forgalmirend-változások lesznek Gödöllőn...
Hírek
Az utóbbi időben egyre több negatív híradás érkezett a gödöllői HÉV-ről, különösen a Kerepes környéki szakaszról....