Ezt a piacot neked is látnod kell!

Frissen a termelőtől – ezt a piacot neked is látnod kell!

2022-07-28 21:35

Napjainkban annyi sok megkérdőjelezhető minőségű termékkel találkozhatunk a boltokban, nagy áruházakban. Sokunknak azonban nem mindegy, mit teszünk az asztalra a családunk elé, szeretnénk tudni, mi van pontosan például a kenyérben, vagy a tojások milyen körülmények között élő tyúkoktól származnak. Az ÉN Kosaram Termelői piacon vásárolt árukkal biztosan nem nyúlunk mellé, hisz valós termelőktől származnak a különféle áruk. Mutatjuk, hol található a piac és honnan indult ez a szuper kezdeményezés! 

Isteni termékek

Először a farm, aztán a termelői piac

 

Csancsár Erika és férje 2011 óta vezetik családi gazdaságukat a Kálvária Farmot, a Pest megyei Őrbottyánban. Eleinte gyümölcsöst telepítettek, amikből lekvárt főznek és értékesítenek a mai napig, illetve saját készítésű joghurtjaikat is ezekkel ízesítik. Később vágott baromfiértékesítésbe fogtak; ezeket a csirkéket kis létszámú csoportokban nevelik, annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségű húst tudják előállítani. 

 

„A takarmányozás során különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy csirkéink kiváló ízélményt nyújtsanak akár sütés, akár főzés során kerülnek a család asztalára.” - meséli Erika.


Erikáék 2018-ban valósították meg az ÉN Kosaram Termelői piacot, először az őrbottyáni körforgalomnál, ami minden csütörtökön elérhető a vásárlók számára 16-19 óráig. Lassan egy éve már Szadán is jelen van a piac, minden pénteken 16-18 óráig a Szadai Község Piacon. Sződligeten pedig havonta egyszer települnek ki a Szabadság térre, legközelebb szeptember 17-én, 15-17 óráig.

 

#GALERIA2-41#

 

Hatalmas siker, régóta visszatérő vásárók

 

A teljesség igénye nélkül rengeteg dolog megtalálható a piacon: konyhakész vágott baromfi, kézműves tejtermékek, joghurtok, kenőkék, kézműves sajtok, házi tojás, kézműves sütemények, friss zöldség, gyümölcs, füstölt áru, homoktövis készítmények, kovászos kenyerek, kézműves kalácsok, péksütemények, kézműves szörpök, lekvárok, méz, füstölt liba különlegességek, kézműves kenyeres zsákok, ékszerek, horgolt cukiságok. laugh

A piac nagy sikernek örvend, mind a három helyszínen kialakultak a törzsvásárók, a termelők is szívesen mennek ki bármelyik piarcra, kölcsönös a szeretet. A piac híre szájról-szájra terjed, a vásárók ajánlják a családtagoknak, barátoknak, ismerősöknek.

Erika így vélekedik:

 

Szeretnek bennünket, megbíznak bennünk, „igazi” valós termelők vagyunk, akik - szoktam mondani -tényleg legelőn legeltetik a teheneiket és a tyúkok tényleg kapirgálnak. 


Fontos kiemelni, hogy aki nem csak nézelődni szeretne és a helyszíni termékekből vásárolni, hanem konkrét elképzelései vannak, annak érdemes megrendelni előre az Én Kosaram oldalán. Ilyen a frissen vágott csirke vagy a termékek, amik nagyon hamar elfogynak; tojás, sajt, gyümölcsök. A termelő névre szólóan elkészíti a következő piacnapra a vásárlónak az oldalon leadott rendelését.
Persze a termelők fel vannak készülve a helyszíni vásárlókra is, lehet rendelés nélkül is beszerezni szuper termékeket.

 

Családi programok, zenés piacozások, igazi közösség hangulat

 

Azért több egy sima piacnál ez, mert itt ténylegesen egy közösség alakult ki, és nem csak gyorsan le akarják tudni a vásárlást, hanem elidőznek, beszélgetnek egymással. 
Erikáék rendszeresen szerveznek programokat a piacok alkalmával. Sződligeten volt egy fantasztikus hangulatú középkori piac tematikájú vásár, Szadán legutóbb „Nyár esti piacozás” volt, Őrbottyánban pedig minden évben megünneplik a piac születésnapját tortával, kóstolókkal, zenészekkel, gyerekeknek csillámtetkóval. Sőt, az egyik szülinapi piac alkalmával a termelők még flash moboztak is egyet! 

 

Jöhetnek az új arcok!

 

Nem csak a vásárlókat, de az új termelőket is szeretettel várja a közösség. Folyamatosan keresik Erikáék az új termelőket, új portékákat. A napokban is csatlakoztak a csapathoz: Fótról jön egy új termelő, aki paradicsomot fog árulni, illetve hamarosan gomba is lesz és savanyúságok.

 

A piac üzenete mindenkinek szól

 

„Helyiektől helyieknek értéket adni és kapni.” – Erika és a termelői közösség ezt az elvet vallja. 


Fantasztikus érzés és tudat, hogy helyben vásárol az ember helyi termelőktől, akik a rövidebb szállítási idejükkel óvják a környezetet, és természetesen csomagolásmentesen árulnak. Egészségesebben is élhetünk a termékeik által, nem mellesleg, támogatva a helyi családi gazdaságokat.
Bármelyik helyszínen is, de érdemes kimenni egy piacra, és megtapasztalni mindezt élőben! Csatlakozzatok a piac Facebook csoportjához ahol mindig aktuális híreket olvashattok, illetve nézzetek körül az Én Kosaram oldalán

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
A Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt július 18-21. között jelentős forgalmirend-változások lesznek Gödöllőn...
Hírek
Az utóbbi időben egyre több negatív híradás érkezett a gödöllői HÉV-ről, különösen a Kerepes környéki szakaszról....