Ezt a piacot neked is látnod kell!

Főoldal > Frissen a termelőtől – ezt a piacot neked is látnod kell!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Frissen a termelőtől – ezt a piacot neked is látnod kell!


2022/07/29
NA

Napjainkban annyi sok megkérdőjelezhető minőségű termékkel találkozhatunk a boltokban, nagy áruházakban. Sokunknak azonban nem mindegy, mit teszünk az asztalra a családunk elé, szeretnénk tudni, mi van pontosan például a kenyérben, vagy a tojások milyen körülmények között élő tyúkoktól származnak. Az ÉN Kosaram Termelői piacon vásárolt árukkal biztosan nem nyúlunk mellé, hisz valós termelőktől származnak a különféle áruk. Mutatjuk, hol található a piac és honnan indult ez a szuper kezdeményezés! 

Isteni termékek

Először a farm, aztán a termelői piac

 

Csancsár Erika és férje 2011 óta vezetik családi gazdaságukat a Kálvária Farmot, a Pest megyei Őrbottyánban. Eleinte gyümölcsöst telepítettek, amikből lekvárt főznek és értékesítenek a mai napig, illetve saját készítésű joghurtjaikat is ezekkel ízesítik. Később vágott baromfiértékesítésbe fogtak; ezeket a csirkéket kis létszámú csoportokban nevelik, annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségű húst tudják előállítani. 

 

„A takarmányozás során különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy csirkéink kiváló ízélményt nyújtsanak akár sütés, akár főzés során kerülnek a család asztalára.” - meséli Erika.


Erikáék 2018-ban valósították meg az ÉN Kosaram Termelői piacot, először az őrbottyáni körforgalomnál, ami minden csütörtökön elérhető a vásárlók számára 16-19 óráig. Lassan egy éve már Szadán is jelen van a piac, minden pénteken 16-18 óráig a Szadai Község Piacon. Sződligeten pedig havonta egyszer települnek ki a Szabadság térre, legközelebb szeptember 17-én, 15-17 óráig.

 

 

Hatalmas siker, régóta visszatérő vásárók

 

A teljesség igénye nélkül rengeteg dolog megtalálható a piacon: konyhakész vágott baromfi, kézműves tejtermékek, joghurtok, kenőkék, kézműves sajtok, házi tojás, kézműves sütemények, friss zöldség, gyümölcs, füstölt áru, homoktövis készítmények, kovászos kenyerek, kézműves kalácsok, péksütemények, kézműves szörpök, lekvárok, méz, füstölt liba különlegességek, kézműves kenyeres zsákok, ékszerek, horgolt cukiságok. laugh

A piac nagy sikernek örvend, mind a három helyszínen kialakultak a törzsvásárók, a termelők is szívesen mennek ki bármelyik piarcra, kölcsönös a szeretet. A piac híre szájról-szájra terjed, a vásárók ajánlják a családtagoknak, barátoknak, ismerősöknek.

Erika így vélekedik:

 

Szeretnek bennünket, megbíznak bennünk, „igazi” valós termelők vagyunk, akik - szoktam mondani -tényleg legelőn legeltetik a teheneiket és a tyúkok tényleg kapirgálnak. 


Fontos kiemelni, hogy aki nem csak nézelődni szeretne és a helyszíni termékekből vásárolni, hanem konkrét elképzelései vannak, annak érdemes megrendelni előre az Én Kosaram oldalán. Ilyen a frissen vágott csirke vagy a termékek, amik nagyon hamar elfogynak; tojás, sajt, gyümölcsök. A termelő névre szólóan elkészíti a következő piacnapra a vásárlónak az oldalon leadott rendelését.
Persze a termelők fel vannak készülve a helyszíni vásárlókra is, lehet rendelés nélkül is beszerezni szuper termékeket.

 

Családi programok, zenés piacozások, igazi közösség hangulat

 

Azért több egy sima piacnál ez, mert itt ténylegesen egy közösség alakult ki, és nem csak gyorsan le akarják tudni a vásárlást, hanem elidőznek, beszélgetnek egymással. 
Erikáék rendszeresen szerveznek programokat a piacok alkalmával. Sződligeten volt egy fantasztikus hangulatú középkori piac tematikájú vásár, Szadán legutóbb „Nyár esti piacozás” volt, Őrbottyánban pedig minden évben megünneplik a piac születésnapját tortával, kóstolókkal, zenészekkel, gyerekeknek csillámtetkóval. Sőt, az egyik szülinapi piac alkalmával a termelők még flash moboztak is egyet! 

 

Jöhetnek az új arcok!

 

Nem csak a vásárlókat, de az új termelőket is szeretettel várja a közösség. Folyamatosan keresik Erikáék az új termelőket, új portékákat. A napokban is csatlakoztak a csapathoz: Fótról jön egy új termelő, aki paradicsomot fog árulni, illetve hamarosan gomba is lesz és savanyúságok.

 

A piac üzenete mindenkinek szól

 

„Helyiektől helyieknek értéket adni és kapni.” – Erika és a termelői közösség ezt az elvet vallja. 


Fantasztikus érzés és tudat, hogy helyben vásárol az ember helyi termelőktől, akik a rövidebb szállítási idejükkel óvják a környezetet, és természetesen csomagolásmentesen árulnak. Egészségesebben is élhetünk a termékeik által, nem mellesleg, támogatva a helyi családi gazdaságokat.
Bármelyik helyszínen is, de érdemes kimenni egy piacra, és megtapasztalni mindezt élőben! Csatlakozzatok a piac Facebook csoportjához ahol mindig aktuális híreket olvashattok, illetve nézzetek körül az Én Kosaram oldalán


TurizmusmarketingHello

Legfrissebb cikkek


BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Bezárják a gödöllői gyárat, 800 embert küldenek el
Oldalunkon nem politizálunk, csupán Gödöllőt is érintő híreket osztunk meg, ezért nem szeretnénk semmilyen politika hangvételt ennek a cikknek sem. A tények: A Lear Corporation Hungary Kft. véglegesen bezárja a gödöllői gyáregységét, az autóipari multi 800 embert küld el emiatt.
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!