Kívül roppanós, belül omlós – egyszerű tejes kifli recept
Nincs is jobb egy friss, ropogós házi tejes kiflinél, és az íze olyan, amilyet a boltban biztosan nem találsz! Egy kis vajjal magában, vagy felvágottal megpakolva – mindenhogyan finom, azt garantáljuk.
 
															Hozzávalók
 8 db puha kiflihez (jobban jársz, ha duplázol egyből)
-    350g liszt 
-    250ml tej 
-    25g élesztő 
-    1 kk. cukor 
-    25g olvasztott vaj 
-    1tk só
Elkészítés
Langyos tejben kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez és olvasztott vajhoz. Összeállítjuk a tésztát, majd 5p gépi dagasztás után hozzáadjuk a sót is. Kellemes „dögönyöznivaló” tésztát kapunk, amit lisztezett felületen kicsit kinyújtunk. Elosztjuk 8 részre igazságosan, és az így kapott háromszögeket még tovább nyújtjuk. Feltekerjük, és kifli alakúra formázzuk. Sütőpapírozott tepsire helyezzük, megkenjük egy kis tejjel. Amíg felmelegítjük a sütőt 190 fokra addig pihen kicsit, majd aranybarnára sütjük. Kész is!

Tippek
-    csinálhatod éjszakai kelesztéssel is, dagasztás után lefedve menjen a hűtőbe, reggel egyből lehet nyújtani, formázni
-    ha fagyasztani szeretnéd, feltekerés után mehet egyből a fagyasztóba. Fogyasztás előtt kiveszed, kienged a tepsin, lekened, mehet sülni
-    17cm hosszú volt a háromszögem talpa, amiből csavartam
-    minél hosszabb a szár, annál csavarosabb lesz a kifli

 
         
										 
										 
										