Egyszerű, de nagyszerű tejes kifli recept

Kívül roppanós, belül omlós – egyszerű tejes kifli recept

2022-08-23 20:01

Nincs is jobb egy friss, ropogós házi tejes kiflinél, és az íze olyan, amilyet a boltban biztosan nem találsz! Egy kis vajjal magában, vagy felvágottal megpakolva – mindenhogyan finom, azt garantáljuk. 

Suga Paulina recept

Hozzávalók


 8 db puha kiflihez (jobban jársz, ha duplázol egyből)


-    350g liszt 
-    250ml tej 
-    25g élesztő 
-    1 kk. cukor 
-    25g olvasztott vaj 
-    1tk só

 

Elkészítés

 

Langyos tejben kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez és olvasztott vajhoz. Összeállítjuk a tésztát, majd 5p gépi dagasztás után hozzáadjuk a sót is. Kellemes „dögönyöznivaló” tésztát kapunk, amit lisztezett felületen kicsit kinyújtunk. Elosztjuk 8 részre igazságosan, és az így kapott háromszögeket még tovább nyújtjuk. Feltekerjük, és kifli alakúra formázzuk. Sütőpapírozott tepsire helyezzük, megkenjük egy kis tejjel. Amíg felmelegítjük a sütőt 190 fokra addig pihen kicsit, majd aranybarnára sütjük. Kész is!

 

 

Tippek


-    csinálhatod éjszakai kelesztéssel is, dagasztás után lefedve menjen a hűtőbe, reggel egyből lehet nyújtani, formázni
-    ha fagyasztani szeretnéd, feltekerés után mehet egyből a fagyasztóba. Fogyasztás előtt kiveszed, kienged a tepsin, lekened, mehet sülni
-    17cm hosszú volt a háromszögem talpa, amiből csavartam
-    minél hosszabb a szár, annál csavarosabb lesz a kifli

 

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

Paulinát itt és itt tudod követni.

Aktuális híreink

Hírek
Gödöllőn jelentős esemény zajlott le 2024. február 22-én, amikor a helyi közösség tagjai összegyűltek a Bezsilla-villában,...
Hírek
Március 1-től jelentős változások lépnek életbe Gödöllő helyi közlekedési rendszerében, amelyek célja a városi...
Hírek
Visszakerült Lotz Károly "Ménes" című festménye a Gödöllői Királyi Kastély lovardájába, írja az...