A gödöllői Szentháromság-templom egy modern templom Gödöllőn

Szentháromság-templom


Gödöllőn, a város keleti részén, a Szent Imre utcában található a Szentháromság-templom. A modern, 2007-ben felszentelt templom a város új, római katolikus temploma, és a hívők mellett a helyi kulturális élet fontos színtere is.

 

A templom épülete

 

A templomot Nagy Tamás Ybl-díjas építész tervezte, aki a 20. század végén és a 21. század elején számos egyházi épületet tervezett Magyarországon. A templom modern stílusú, letisztult vonalvezetésű, és jól illeszkedik a környező lakótelephez. A templom 1000 fő befogadására alkalmas, és a belső térben a modernitás és a hagyomány ötvöződik. A szentélyt egy hatalmas üvegablak díszíti, amely a Szentháromságot ábrázolja.

 

A Szentháromság-templom története

 

A templom építését a 20. század végén egyre növekvő hívőlétszám tette szükségessé. A város régi temploma, a Grassalkovich kastély kápolnája már nem tudta befogadni a vasárnapi misékre érkezőket. A templom alapkövét 2004-ben tették le, a plébániaépület 2006-ban készült el, a templomot pedig 2007-ben szentelték fel.

 

A templom jelentősége

 

A Gödöllői Szentháromság-templom nemcsak a város vallási életének fontos központja, de a helyi kulturális életben is aktívan részt vesz. A templomban rendszeresen tartanak koncerteket, előadásokat és kiállításokat. A templom a város fejlődésének szimbóluma is, amely a 20. század végén és a 21. század elején Gödöllőn tapasztalható dinamikus fejlődést tükrözi.

 

Mikor lehet látogatni a gödöllői Szentháromság-templomot?

 

A templom nyitvatartási idejében bárki szabadon megtekintheti. A templomban vezetett túrákon is részt lehet venni, amelyek során a látogatók megismerhetik a templom történetét és építészetét.


Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 86

Átlagos értékelés: 4.8