Ez a programsorozat megkoronázza a nyarat!

Szentendre Éjjel-Nappal Fesztivál: a nyár utolsó hétvégéjén!

2022-08-23 22:30

Idén is megmutatja legszínesebb arcát Szentendre a kedves látogatóknak, ráadásul éjjel-nappal! Városismereti séták, gyermekprogramok, táncszínház, moziest, gasztrokalandok. Cikkünkben a rengeteg program közül kiemelünk néhányat, kihagyhatatlan lesz! 

Szentendre este ki lesz világítva

Egy falat Szentendre

 

A gasztro kedvelőinek szép számmal akad majd „fogára való” program a szentendrei fesztiválon, hiszen a helyi vendéglátósok különleges ételkreációkkal, fogásokkal készülnek külön erre az eseményre, művészek közreműködésével. 

 

 

Czóbel Párizsban


Amikor egy fantasztikus desszert találkozik a művészettel…
Modok Mária és Czóbel Béla kiállításához kapcsolódva jött létre a sós-karamellás csokoládés forró desszert, absztrakt módon tálalva. 

 

Pizzasütés Szentendrén? Naná!

 

Vegyetek részt a Passata Pizza rövid workshopján, és kóstoljatok bele ebbe a több száz éves múltra visszatekintő mesterségbe, a pizzakészítésbe. Tanuljatok, okosodjatok és egyetek isteni finom pizzákat! 

 

A borok szerelmesei is jól fogják magukat érezni Szentendrén

 

A kultúra újra párosul a gasztronómiával: Hamvas Béla A bor filozófiája művéből olvas fel nekünk egy színművész, miközben Hidegkuti Gergely borász bemutat nekünk borkülönlegességeket, érdekességeket mesél és fantasztikus borokat kóstolhatunk.

 

 


Kézműveskedjünk Szentendrén! 

 

A kézműves foglalkozásokból se lesz hiány, gyerekek és felnőttek is egyaránt élvezhetik a különféle kreatív programokat. 

 

Kerámiafestést a Regentag Műhelygalériában

 

A műhely égetett kerámiatárgyai között válogathatunk majd kis is színezhetjük őket. Ez a hely nem csak műhely, galéria, de kávézó is egyben, itt alkotnak és kiállítanak is egyidőben. Többször vannak kiállítások, workshopok, ami gyerekeknek és felnőtteknek is szólnak. A Műhelygaléria szeretné bemutatni azt, amit az ezerarcú Szentendre is képvisel – mindig változatos, mindig tud valami újat adni.

 

Gyertek a Skanzenbe!

 

A Skanzen-ház szeretettel várja a gyerekeket kiflisütésre és vajköpülésre, memóriakarkötő és papírsárkány készítésre, illetve este Stefaich Tibor örvendezteti meg a kedves nézőket önálló estjével. Akik részt vesznek a Skanzenben a programokon, azok reggeliket, uzsonnákat, limonádékat, fröccsöket és házi süteményeket fogyaszthatnak. 
 

 

Ezek mellett még rengeteg program vár rátok, tájékozódjatok a programsorozat honlapján illetve Facebookon!

Aktuális híreink

Hírek
Gödöllőn jelentős esemény zajlott le 2024. február 22-én, amikor a helyi közösség tagjai összegyűltek a Bezsilla-villában,...
Hírek
Március 1-től jelentős változások lépnek életbe Gödöllő helyi közlekedési rendszerében, amelyek célja a városi...
Hírek
Visszakerült Lotz Károly "Ménes" című festménye a Gödöllői Királyi Kastély lovardájába, írja az...