A Gödöllői Arbo-parkban tulipánok és nárciszok sokasága vár minket: szedd magad akció Gödöllőn az Arbo-parkban!

Főoldal > Szedd magad akció Gödöllőn az Arbo-kertben: nárciszok és tulipánok sokaságával várnak minket

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Szedd magad akció Gödöllőn az Arbo-kertben: nárciszok és tulipánok sokaságával várnak minket


2023/04/25
NA

Az egyre népszerűbb „Szedd magad” akciók által közelebb kerülhetünk a természethez, a régi időkhöz, amikor leginkább maguknak szedték a gyümölcsöket, virágokat az emberek és ezzel is közelebb kerültek egymáshoz, több időt töltöttek a levegőn. Most Gödöllőn, az Arbo-park mellett lévő Arbo-kertben találkozhatunk ezzel a fantasztikus kezdeményezéssel nárcisz és tulipán formájában.

Szedd magad tulipán Gödöllő

Pár szót a Gödöllői Arbo-parkról

Az évek, háborúk közbe szóltak az arborétum kalandos életében ami 1902-ben kezdődött Darányi Ignác tervei által, de az igazán nagy fordulatig egészen 1960-ig kellett várni. Ekkor egy nagy telepítési program keretein belül az Erdészeti Tudományos Intézet elkezdte bővíteni az állományt, azt, amiben jelenleg is gyönyörködhetünk; a 154 erdőtípusból álló növénygyűjteményt. Ezt követték a 70-es évek génmegőrzési céljai, ami főképp az erdővédelem és növénynemesítés volt.
1989-től lett látogatható, hiszen azelőtt csak kutatási célokra használták.
A családok, kutyasétáltatók kedvelt helye áprilistól szeptemberig 8:00-18:00-ig látogatható -októbertől márciusig 16:00-ig -, melynek látogatási rendje mindenkire vonatkozik. 

 

A parkban sárga, zöld és piros T jelzi az útvonalakat, ezek mentén megismerkedhetünk a 147 fenyővel és nyitvatermővel, illetve 875 lombos fával és cserjével. Megcsodálhatjuk többek között az erdei fenyőt, kocsányos tölgyet, vörösfenyőt és akácot. Gyermekek számára szuper játszótér van, illetve tűzrakóhely, padok, asztalok. 

Az Arbo-kert egy hangulatos kertészeti áruda a Gödöllői Erdészeti Arborétum bejárata mellett, itt található a Szedd magad akció helyszíne.

 

Szedd magad akció Gödöllőn

Az Arbo-kert Facebook posztjában olvashatjuk, hogy szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a készlet erejéig az arborétumban tulipán és nárcisz szedésre. A tulipán ára 200 Ft/szál a nárciszé 250 Ft/szál. 

 

 

Mit érdemes tudni a tulipánokról?

A tulipánok azok a virágok közé tartoznak, amiket szeretünk a tavasz jeleiként tekinteni. Nem is csoda, hogy az emberek miért szeretik ennyire ezeket a színes, csésze alakú virágokat, és miért ültetik el őket a kertjükbe, hogy évről évre visszatérjenek. Több ezer fajta létezik belőle és minden szín más jelentéssel bír. Sajnos ezeknek a csodaszép virágoknak a virágzása mindössze 7-10 napig tart ezért is érdemes a „Szedd magad” akciókra ellátogatni és megörvendeztetni magunkat néhány szállal. 

 

Tudnivalók a nárciszról

A nárciszokat és bátran nevezhetjük a tavasz hírnökeinek, szerencsére ők már jóval hosszabb ideig, 6-8 hétig is virágoznak. Meglepő módon több mint 25.000 nárciszfajta létezik és körülbelül 200 faj! Fontos tudni, hogy mérgező növényről beszélünk, ezért állatoktól és kisgyermekektől tartsd távol. Csodásan mutatnak a tulipánok mellett csokorban szedve, ezért használd ki te is a lehetőséget és menj el a gödöllői Arbo-kertbe nárciszt is szedni!
 


GazdaságHello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!