Suga Paulina sajtos pogácsa receptje!

A legjobb vendégváró : extra gyors sajtos pogácsa!

2022-08-09 20:09

Mindenkinek van egy jó sajtos pogácsa receptje amire esküszik; van aki saját maga kisérletezte ki, más pedig a nagymamájától tanulta. Ezt a pogácsát nem kell egész nap hajtogatna, és kelesztened, ha kedved érzel egy gyorsabb, “fornettis pogácsa” jellegű pogihoz, amit mindenki imádni fog, akkor próbáld ki, nem fogsz csalódni!

Isteni sajtos pogácsa

Hozzávalók

 

  • 100ml tej
  • 1kk cukor
  • 30g élesztő
  • 500g liszt
  • 250g vaj
  • 200g tejföl
  • 100g reszelt sajt
  • 2db toj.sárga
  • 3kk só

 

Tetejére kerül:

 

  • 1 tojás
  • reszelt sajt

 

Elkészítés

 

Langyos tejben eloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet és a kockára vágott hideg vajat morzsásra keverjük, majd hozzáadjuk a futtatott élesztőt és a többi hozzávalót. 5 percig dagasztjuk, megformázzuk, és olajozott tálban duplájára kelesztjük 1-1,5óra alatt.

Vékony téglalapra kinyújtjuk, felcsavarjuk a hosszabbik oldalától mint egy csigát (vagy mint egy bejglit). Ellapítjuk a kezünkkel az így kapott rudat, képzeletben elharmadoljuk és meghajtjuk (szimpla hajtás). Ezután ujjnyi vastagságúra ismét nyújtunk, lekenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, kiszaggatjuk, sütőpapírozott tepsire helyezzük. Újra kelesztjük, és 180 fokos sütőben kb. 13 perc alatt aranybarnára sütjük

 

Ezt a pogácsát vadíthatjuk bármivel; akár kis kolbászokkal, hagymával, fűszerekkel, magvakkal, többféle sajttal.

Jó étvágyat!

 

Paulinát itt és itt tudod követni, ezen a videón pedig bemutatja a pogi elkészítését:

 

Aktuális híreink

Hírek
Május 13-án, hétfő este 19:00 órakor a Gödöllői Művészetek Háza Színháztermében különleges pszichológiai...
Hírek
Április minden csütörtökén a Gödöllői Királyi Kastély különleges lehetőséget kínál a történelem és a királyi...
Hírek
Lőrincz Ágnes gödöllői pszichológus, aki a gyermek- és ifjúsági pszichológia terén szerzett jelentős tapasztalatokkal...