Közösségi rollerek Gödöllőn. TIER e-roller vélemény - így használd az e-rollert Gödöllőn

Közösségi rollerek Gödöllőn - Jó lesz? Kell ez nekünk?

2023-03-16 17:45

Tegnap megérkezett és ki is próbáltuk az új roller megosztót, vagy közösségi e-rollereket. Cikkünkben leírjuk, mit tapasztaltunk, hogyan működik, hogyan kell használni az e-rollereket. 

Közösségi rollerek Gödöllőn. Jó lesz? Kell ez nekünk?

Roller megosztó Gödöllőn

Ha annak, aki lusta végigolvasni a cikket, egy mondatban kellene összefoglalnom tapasztalatomat, véleményemet, egy nap gödöllői e-rollerezés után, azt mondanám: szerintem jó dolog, használni fogom, amíg el nem ütnek, vagy hasra nem esek az útburkolat hibáin… ez összefoglalja a gödöllői helyzetet és a nap tapasztalatait. Ha ennyi elég, nézd végig a hirdetéseket az oldalon, legyen pénzünk Gödöllő egyetlen politikailag független újságának fenntartására, lépj a be a csoportunkba a Facebookon (kattints IDE), és, ha végeztél, tudsz mindent.

 

Ha szeretnéd elolvasni, miért erre a következtetésre jutottam, illetve kíváncsi vagy, hogyan használhatod az e-rollereket, olvass tovább, mutatom. 

 

Mennyibe kerül a közösségi roller Gödöllőn?

Gödöllőn a Tier nevű szolgáltató kapott helyet, a mobiltelefonodra le kell töltened a Tier alkalmazást, és elvégezni a regisztrációt. Bankkártyát is tenni kell alá, hiszen fizetni kell a szolgáltatásért. Egyszerű a regisztráció, könnyen használható az applikáció. A roller használatának két díja van. Az egyik az úgynevezett feloldás, ami utanként egyszeri költség. Erre most van akciós havi bérlet 295 forintért. Az akció után ez 1790 forint lesz. Ha ezt megveszed, nincs feloldási díj. Aki gyakran használja majd a rollereket, annak nyilván érdemes lesz ezt választani.

 

Az app szó szerint egyszerű, nem bonyolították túl, a díjakról sem találtam benne többet. Pontosabban van még a percdíj, azaz a második összeg, amit fizetsz a használatért. Miután feloldottad a rollert, 65 forintodba kerül minden perc. Mivel vettem havi bérletet, nekem nem volt a próbaút során feloldási díjam, így egy Csanak-városközpont utat 229 forintból megúsztam. Visszafelé a Szentháromság Templom elől indultam, a Dózsán átjutni sosem egyszerű, még akkor sem, ha rollerrel a sor elejére mehetsz, így a hazafelé út 294 forintba került. 

 

Hogyan működik az e-roller? 

Ha nem vagy 18 éves, nem használhatod. Ennek ellenére ma csak gyerekeket láttam vele közlekedni. Telefonnal a kezedben odamész a lerakott roller kupachoz, kiválasztasz egyet, vagy az applikáció segítségével megcsöngeted a valószínűleg legfeltöltöttebb rollert, megkeresed a rajta elhelyezett QR kódot. Beolvasod az applikációba és rányomsz az kezdésre. Már használhatod is.

 

A rollert először kicsit meg kell hajtani, amikor már gurul, akkor tudod elkezdeni húzni a gázt. Dombon felfelé ez kicsit nehézkes. Útkereszteződésben is. Első és hátsó fék is van rajta, viszonylag jól megfogja a rollert még a meredekebb lejtőkön is. A motorra ez már nem feltétlenül igaz, egy táskával a hátamon már szenvedett az Asbóth Sándor utcán felfelé, a tetején már meglehetősen lassan tudott csak feljönni. Ami jó a Tierben, hogy nem érdemes széthagyni nagyon a rollereket, mert csak akkor tudod leállítani a fizetős időszakot, ha a kijelölt helyen teszed le. Le is kell fotóznod az applikáció segítségével, hogy hogyan hagytad ott a gépet. Ezt feltölti magának, szóval az egészhez természetesen Internet is kell. Megnyomod a leállítás gombot, majd kiírja, mennyi pénzt von le az útért a számládról. 

 

Lapozz a következő oldalra, leírjuk, mit tapasztaltunk használat közben, mi a véleményünk, működőképes lesz-e az e-roller Gödöllőn! 
 

Aktuális híreink

Hírek
A nyár beköszöntével újra megnyílnak a kapuk a Mézesvölgyi Nyár fesztiválra, amely immár nyolcadik alkalommal...
Hírek
Figyelem, sportkedvelők! Gödöllő hamarosan a vízisportok központjává válik, hiszen az Ötpróba Úszónapok következő...
Hírek
A Gödöllői Királyi Kastély egykoron a Habsburgok ragyogó ékköveként csillogott a magyar királyság koronáján....