Ezt a receptet ki kell próbálnod!

Hortobágyi húsos palacsinta ahogy a nagymamám készíti – rántva a legjobb!

2022-08-16 20:07

Ki ne szeretné a hortobágyi húsos palacsintát, azonban meglepődve szoktam tapasztalni, hogy kevesen kóstolták úgy, ahogy a nagymamám szokta csinálni: kirántva, tartárral és rizzsel vagy sült krumplival tálalva. Annyira megszerettem ezt az ízvilágot, hogy már a sima hortobágyi húsos palacsinta verziót nem is tudnám fogyasztani. Kívül kellemesen ropog, belül pedig a szaftos, darált húsos ragu…szuper kombináció, próbáljátok ki! 

Nosalty kép hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók 


4 adaghoz (de a nagymamám ezt minimum megduplázza) 

 

A palacsintatésztához

 

-    15 dkg finomliszt
-    3 dl tej
-    2 db tojás
-    2 ek napraforgóolaj
-    0,5 dl szódavíz
-    só ízlés szerint

 

A húsos raguhoz

 

-    40 dkg darált sertés vagy csirkehús
-    1 db vöröshagyma
-    2 gerezd fokhagyma
-    1 db paprika
-    1 db paradicsom
-    fűszerpaprika, majoranna, őrölt kömény 
-    só, bors
-    1 kanál zsír

 

A panírozáshoz

 

-    20 dkg finomliszt
-    3 db tojás
-    15 dkg zsemlemorzsa, panírmorzsa
-    5 dl napraforgó olaj

 

Elkészítés

 

Kisütjük a sós palacsintákat, mindenki a saját szokásai szerint, a fent említett hozzávalók egy alap sós palacsinta recept elemei.

A darált húsból hagyományos pörkölt alapú tölteléket készítünk: a zsíron a vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk, mehet rá a só, majd a felkockázott paradicsom, paprika. Miután ez elfőtte a levét, felöntjük vízzel, majd, ha eltűnt a víz, újra megtesszük ezt. Utána mehet a hús és a fűszerek, a fűszerpaprikát kivéve; azt akkor rakjuk rá, mikor már teljesen szaftos az alapunk, a hús is megpirult, ekkor a tűzről lehúzva a fűszerpaprikát is belekeverhetjük.


 Minden palacsintába annyi tölteléket rakunk, hogy kényelmesen fel tudjuk tekerni, mint egy töltött káposztát. Elkészítjük a panírt, beleforgatjuk a palacsintáinkat először abba, majd a zsemlemorzsába. Forró olajban sütjük ki, amíg aranybarnák nem lesznek. 

 

Rizzsel vagy sült krumplival tálaljuk és tartármártással.

 

Jó étvágyat kívánunk! 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
A Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt július 18-21. között jelentős forgalmirend-változások lesznek Gödöllőn...
Hírek
Az utóbbi időben egyre több negatív híradás érkezett a gödöllői HÉV-ről, különösen a Kerepes környéki szakaszról....