Találkozzunk október 9-én Gödöllőn a Királyi Váróban, és merüljünk el Price Márton lenyűgöző hegymászó kalandjaiban, hogy erőt merítve inspirálva térjünk haza!

Főoldal > A legfiatalabb magyar hegymászó, aki meghódította a Mount Everestet: a gödöllői Price Mártonnal találkozhatunk október 9-én!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A legfiatalabb magyar hegymászó, aki meghódította a Mount Everestet: a gödöllői Price Mártonnal találkozhatunk október 9-én!


2023/09/25
NA

Budapesten született 1994. február 2-án egy különleges fiatalember, Price Márton Péter, aki egyedülálló eredménnyel dicsekedhet a magyar hegymászás történetében. A Mount Everest meghódítása mindig is az emberiség egyik legnagyobb kihívása volt, és Márton nem csupán elérte ezt a célt, hanem a legfiatalabb magyar hegymászó lett, aki meghódította a csúcsot. Október 9-én Gödöllőn a Királyi Váróban lehetőség nyílik arra 18:00 órakor, hogy találkozzunk vele, és megismerjük a rendkívüli útját a csúcsra.

Price Márton Gödöllő

Price Márton gyermekkorát Gödöllőn töltötte

 

Price Márton Péter gyermekkorát Gödöllőn töltötte, ahol a Gödöllői Waldorf Gimnáziumban érettségizett. Azonban már akkor is látszott rajta, hogy különleges tehetséggel és eltökéltséggel rendelkezik. Szülei támogatásával a magasabb tanulmányokat az angol Cambridge-i Egyetemen folytatta, ahol Land Economy szakon szerzett diplomát. Az itt eltöltött évek nem csupán az oktatásról szóltak, hanem a hegyek iránti szenvedélye is kibontakozott.

 

Price Márton 2021-ben kezdte meg a magaslati hegymászás rögös útját

 

Jelenleg Londonban él, ahol egy magántőke alapnál dolgozik befektetési üzletemberként. Bár a vállalati világban is sikeres, Mártonnak mindig is egy másik cél lebegett szeme előtt: a magaslati hegymászás. 2021 decemberében kezdte meg ezen utazását a himalájai Lobuche 6119 méteres északi csúcsának megmászásával, valamint az Everest 5364 méteres alaptáborának elérésével. Ez csupán a kezdet volt.


Price Márton a hegymászás terén is kiemelkedő teljesítményeket ért el. Felkészülése során célul tűzte ki az 8000 méteres hegyek meghódítását. 2023. május 14-én végre elérte a Mount Everest csúcsát, amely 8848 méterrel a tengerszint felett magasodik. Ezt a hatalmas eredményt Pa Dawa serpa vezetésével és az Imagine Nepal ügynökség támogatásával érte el. Price Márton Péter ezzel a teljesítményével a magyar hegymászat történetének egyik legfiatalabb hőse lett.

 

Price Mártonnal készült Suhajda Szilárd utolsó közös képe

 

Az utolsó közös kép Suhajda Szilárdól Mártonnal együtt készült – Szilárd volt az, aki május 21-én indult a világ teteje felé, oxigénpalack nélkül és egy ország szurkolt neki, hogy megtalálják. Sajnálatos módon, 8780 méteres magasságnál nyoma veszett, de emléke az emberek szívében örökké él.

 

 

Price Márton Gödöllőn tart élménybeszámolót október 9-én

 

Október 9-én Gödöllőn 18:00-kor, a Királyi Váróban Price Márton Péter megosztja majd élményeit, tapasztalatait és azokat az értékeket, amelyekre a hegyek meghódítása során szert tett. A rendezvény remek alkalom lesz arra, hogy találkozzunk vele, és inspirálódjunk az általa elért sikerekből.

 

Forrás: Wikipédia


ElemzésekHello

Legfrissebb cikkek


Lenyűgöző karácsonyi traktoros felvonulás Veresegyházon december 3-án
Az idei év különlegességének ígérkezik Veresegyház, hiszen december 3-án, 17:00 órától először rendezik meg a város első téli karácsonyi traktoros felvonulását. Az eseményre minden traktorost és érdeklődőt szeretettel várnak, hogy együtt ünnepeljék az ünnep közeledtét és egyedi módon tegyenek emlékezetessé egy hideg téli estét!
Ingyenes Adventi Orgonakoncertek hozzák el a karácsonyt a Gödöllői Evangélikus Templomban
Gödöllő városa új zenei élményeket kínál az adventi időszakban, amikor a helyi orgonaművészek egy különleges programsorozattal készülnek az evangélikus templom új orgonájának felavatására. A rendkívüli zenei utazás minden pénteken, 18:00 órai kezdettel veszi kezdetét, meghívva az érdeklődőket egy ingyenes, hangulatos eseménysorozatra.
Varázslatos Adventi Kastélynapok Gödöllőn, amiket kár lenne kihagyni
Gödöllői Kastély, az adventi időszakban, mint egy varázslatos mesebeli kastély, várja látogatóit december 16-17. között az Adventi Kastélynapok alkalmával. Ez a hagyományos rendezvény már több mint két évtizede meghozza az ünnepi hangulatot a városba, és egyedi élményekkel ajándékozza meg a látogatókat.
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!