Találkozzunk október 9-én Gödöllőn a Királyi Váróban, és merüljünk el Price Márton lenyűgöző hegymászó kalandjaiban, hogy erőt merítve inspirálva térjünk haza!

A legfiatalabb magyar hegymászó, aki meghódította a Mount Everestet: a gödöllői Price Mártonnal találkozhatunk október 9-én!

2023-09-25 16:22

Budapesten született 1994. február 2-án egy különleges fiatalember, Price Márton Péter, aki egyedülálló eredménnyel dicsekedhet a magyar hegymászás történetében. A Mount Everest meghódítása mindig is az emberiség egyik legnagyobb kihívása volt, és Márton nem csupán elérte ezt a célt, hanem a legfiatalabb magyar hegymászó lett, aki meghódította a csúcsot. Október 9-én Gödöllőn a Királyi Váróban lehetőség nyílik arra 18:00 órakor, hogy találkozzunk vele, és megismerjük a rendkívüli útját a csúcsra.

Price Márton Gödöllő

Price Márton gyermekkorát Gödöllőn töltötte

 

Price Márton Péter gyermekkorát Gödöllőn töltötte, ahol a Gödöllői Waldorf Gimnáziumban érettségizett. Azonban már akkor is látszott rajta, hogy különleges tehetséggel és eltökéltséggel rendelkezik. Szülei támogatásával a magasabb tanulmányokat az angol Cambridge-i Egyetemen folytatta, ahol Land Economy szakon szerzett diplomát. Az itt eltöltött évek nem csupán az oktatásról szóltak, hanem a hegyek iránti szenvedélye is kibontakozott.

 

Price Márton 2021-ben kezdte meg a magaslati hegymászás rögös útját

 

Jelenleg Londonban él, ahol egy magántőke alapnál dolgozik befektetési üzletemberként. Bár a vállalati világban is sikeres, Mártonnak mindig is egy másik cél lebegett szeme előtt: a magaslati hegymászás. 2021 decemberében kezdte meg ezen utazását a himalájai Lobuche 6119 méteres északi csúcsának megmászásával, valamint az Everest 5364 méteres alaptáborának elérésével. Ez csupán a kezdet volt.


Price Márton a hegymászás terén is kiemelkedő teljesítményeket ért el. Felkészülése során célul tűzte ki az 8000 méteres hegyek meghódítását. 2023. május 14-én végre elérte a Mount Everest csúcsát, amely 8848 méterrel a tengerszint felett magasodik. Ezt a hatalmas eredményt Pa Dawa serpa vezetésével és az Imagine Nepal ügynökség támogatásával érte el. Price Márton Péter ezzel a teljesítményével a magyar hegymászat történetének egyik legfiatalabb hőse lett.

 

Price Mártonnal készült Suhajda Szilárd utolsó közös képe

 

Az utolsó közös kép Suhajda Szilárdól Mártonnal együtt készült – Szilárd volt az, aki május 21-én indult a világ teteje felé, oxigénpalack nélkül és egy ország szurkolt neki, hogy megtalálják. Sajnálatos módon, 8780 méteres magasságnál nyoma veszett, de emléke az emberek szívében örökké él.

 

 

Price Márton Gödöllőn tart élménybeszámolót október 9-én

 

Október 9-én Gödöllőn 18:00-kor, a Királyi Váróban Price Márton Péter megosztja majd élményeit, tapasztalatait és azokat az értékeket, amelyekre a hegyek meghódítása során szert tett. A rendezvény remek alkalom lesz arra, hogy találkozzunk vele, és inspirálódjunk az általa elért sikerekből.

 

Forrás: Wikipédia

Aktuális híreink

Hírek
A nyár beköszöntével újra megnyílnak a kapuk a Mézesvölgyi Nyár fesztiválra, amely immár nyolcadik alkalommal...
Hírek
Figyelem, sportkedvelők! Gödöllő hamarosan a vízisportok központjává válik, hiszen az Ötpróba Úszónapok következő...
Hírek
A Gödöllői Királyi Kastély egykoron a Habsburgok ragyogó ékköveként csillogott a magyar királyság koronáján....