petőfi busz; Petőfi-busz; Petőfi-busz Gödöllő; múzeumbusz Gödöllő

Petőfi 200 – Petőfi-busz Gödöllő főterén

2023-02-07 13:21

Csodálatos országos program keretein belül a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára rendezett múzeumbusz egyik állomása Gödöllő lesz, február 21-én, melyet 8-16 óráig tudtok ingyenesen látogatni. Kihagyhatatlan lehetőség, számos érdekes információval. 

Petőfi-busz Gödöllő

Nem mindennapi Petőfi kiállítás Gödöllőn

Kíváncsi vagy hogy mi volt Petőfi kedvenc szabadidős tevékenysége? Hogy milyen hímzett pénztárcát kapott feleségétől Szendrey Júliától? Mindezeket megtudhatod és még sok más érdekességet is a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára rendezett mozgó Petőfi kiállításon február 21-én a Főtéren - olvasható a GVKIK Facebook oldalán.

 

Petőfi 200, a mozgó múzeumbusz

A Petőfi Irodalmi Múzeum által létrejövő projekt egy fantasztikus, úttörő módon bemutatott Petőfi Sándor életmű, teljesen más megközelítésből, mint azt egy múzeumtól megszokhattuk. Az utazó tárlat Magyarországot bejárva, sőt a határokon is túl népszerűsíti a költőt egész évben a születésének 200. évfordulója alkalmából. A kiállítás látogatása ingyenes!
A busz egyfajta motívum, ami Petőfi Sándor folyton mozgásban levését, heves természetét hivatott jelképezni. Ez nem egy egyszerű önéletrajzi kiállítás, itt a hangsúly a költő karakterén, életművének kiemelkedő darabjain van: tárgyak, képek, szövegek kreatív köntösben tálalva a látogatóknak.

 

Petőfi-busz a gödöllői Főtéren

Február 21-én a múzeumbusz egyik állomása Gödöllő lesz: 8-16 óráig látogathatjuk ingyenesen a kiállítást. Városunkba a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ szervezésével sikerült megoldani a Petőfi-busz eljövetelét. Fantasztikus esemény, amire mindenképpen megéri elmenni! 


 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...