petőfi busz; Petőfi-busz; Petőfi-busz Gödöllő; múzeumbusz Gödöllő

Főoldal > Petőfi 200 – Petőfi-busz Gödöllő főterén

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Petőfi 200 – Petőfi-busz Gödöllő főterén


2023/02/07
NA

Csodálatos országos program keretein belül a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára rendezett múzeumbusz egyik állomása Gödöllő lesz, február 21-én, melyet 8-16 óráig tudtok ingyenesen látogatni. Kihagyhatatlan lehetőség, számos érdekes információval. 

Petőfi-busz Gödöllő

Nem mindennapi Petőfi kiállítás Gödöllőn

Kíváncsi vagy hogy mi volt Petőfi kedvenc szabadidős tevékenysége? Hogy milyen hímzett pénztárcát kapott feleségétől Szendrey Júliától? Mindezeket megtudhatod és még sok más érdekességet is a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára rendezett mozgó Petőfi kiállításon február 21-én a Főtéren - olvasható a GVKIK Facebook oldalán.

 

Petőfi 200, a mozgó múzeumbusz

A Petőfi Irodalmi Múzeum által létrejövő projekt egy fantasztikus, úttörő módon bemutatott Petőfi Sándor életmű, teljesen más megközelítésből, mint azt egy múzeumtól megszokhattuk. Az utazó tárlat Magyarországot bejárva, sőt a határokon is túl népszerűsíti a költőt egész évben a születésének 200. évfordulója alkalmából. A kiállítás látogatása ingyenes!
A busz egyfajta motívum, ami Petőfi Sándor folyton mozgásban levését, heves természetét hivatott jelképezni. Ez nem egy egyszerű önéletrajzi kiállítás, itt a hangsúly a költő karakterén, életművének kiemelkedő darabjain van: tárgyak, képek, szövegek kreatív köntösben tálalva a látogatóknak.

 

Petőfi-busz a gödöllői Főtéren

Február 21-én a múzeumbusz egyik állomása Gödöllő lesz: 8-16 óráig látogathatjuk ingyenesen a kiállítást. Városunkba a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ szervezésével sikerült megoldani a Petőfi-busz eljövetelét. Fantasztikus esemény, amire mindenképpen megéri elmenni! 


 


Turizmus Turizmusmarketing UtazásHello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!