petőfi busz; Petőfi-busz; Petőfi-busz Gödöllő; múzeumbusz Gödöllő

Főoldal > Petőfi 200 – Petőfi-busz Gödöllő főterén

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Petőfi 200 – Petőfi-busz Gödöllő főterén


2023/02/07
NA

Csodálatos országos program keretein belül a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára rendezett múzeumbusz egyik állomása Gödöllő lesz, február 21-én, melyet 8-16 óráig tudtok ingyenesen látogatni. Kihagyhatatlan lehetőség, számos érdekes információval. 

Petőfi-busz Gödöllő

Nem mindennapi Petőfi kiállítás Gödöllőn

Kíváncsi vagy hogy mi volt Petőfi kedvenc szabadidős tevékenysége? Hogy milyen hímzett pénztárcát kapott feleségétől Szendrey Júliától? Mindezeket megtudhatod és még sok más érdekességet is a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára rendezett mozgó Petőfi kiállításon február 21-én a Főtéren - olvasható a GVKIK Facebook oldalán.

 

Petőfi 200, a mozgó múzeumbusz

A Petőfi Irodalmi Múzeum által létrejövő projekt egy fantasztikus, úttörő módon bemutatott Petőfi Sándor életmű, teljesen más megközelítésből, mint azt egy múzeumtól megszokhattuk. Az utazó tárlat Magyarországot bejárva, sőt a határokon is túl népszerűsíti a költőt egész évben a születésének 200. évfordulója alkalmából. A kiállítás látogatása ingyenes!
A busz egyfajta motívum, ami Petőfi Sándor folyton mozgásban levését, heves természetét hivatott jelképezni. Ez nem egy egyszerű önéletrajzi kiállítás, itt a hangsúly a költő karakterén, életművének kiemelkedő darabjain van: tárgyak, képek, szövegek kreatív köntösben tálalva a látogatóknak.

 

Petőfi-busz a gödöllői Főtéren

Február 21-én a múzeumbusz egyik állomása Gödöllő lesz: 8-16 óráig látogathatjuk ingyenesen a kiállítást. Városunkba a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ szervezésével sikerült megoldani a Petőfi-busz eljövetelét. Fantasztikus esemény, amire mindenképpen megéri elmenni! 


 


Turizmus Turizmusmarketing UtazásHello

Legfrissebb cikkek


Bach Mindenkinek Fesztivál – ingyenes koncert a Gödöllői Királyi Kastélyban
Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Bach Mindenkinek Fesztivál, mely március 16-tól a Kárpát-medence száz településén összesen kétszáz ingyenes programon keresztül megrendezésre. Az esemény egyik kiemelkedő része március 23-án a Gödöllői Királyi Kastélyban lesz megtekinthető, melyen a Magyar Honvédség Központi Zenekarának koncertjét élvezhetjük ingyenesen. 
Közösségi rollerek Gödöllőn - Jó lesz? Kell ez nekünk?
Tegnap megérkezett és ki is próbáltuk az új roller megosztót, vagy közösségi e-rollereket. Cikkünkben leírjuk, mit tapasztaltunk, hogyan működik, hogyan kell használni az e-rollereket. 
Gödöllői gimnázium csapata nyerte meg az MTA középiskolai tanulmányi versenyét!
A Középiskolai MTA Alumni Program szervezésének keretein belül került megrendezésre egy tanulmányi verseny a fenntarthatóság és klímaváltozás témája köré épülve, melynek döntője a napokban zajlott. Hatalmas öröm Gödöllő számára, hogy ezt városunk egyik neves középiskolájának, a Gödöllői Református Líceum Gimnáziumának a csapata nyerte meg!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!