Az ősz az egyik legszebb évszak, amikor a természet elvarázsol minket: Pest megyében sok gyönyörű park található, ahol az őszi séták különleges élményt nyújtanak.

Főoldal > Ezek a legszebb parkok nagy, őszi sétákhoz Pest vármegyében

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek a legszebb parkok nagy, őszi sétákhoz Pest vármegyében


2023/10/30
NA

Az ősz az egyik legvarázslatosabb évszak, amikor a természet elkápráztat bennünket a színek és hangulatok széles skálájával. Pest vármegyében számos gyönyörű park és természeti kincs található, amelyek az őszi séták ideális célpontjai. Ezek a helyek nemcsak a természet szépségeit kínálják, hanem lehetőséget adnak arra is, hogy kikapcsolódjunk és feltöltődjünk az őszi levegőn. Ebben a cikkben bemutatjuk Pest megye legszebb parkjait az őszi séták kedvelőinek, és különös figyelmet szentelünk a Vácrátóti Arborétumnak.

őszi séta erdő

1. Margitsziget, Budapest 

 

Budapest közepén található a varázslatos Margitsziget, amely az év bármely szakában lenyűgöző. Az őszi hónapokban a sziget fái vörösbe és aranyba öltöznek, és a kellemes séták mellett lehetőség nyílik kerékpározásra és futásra is. A parkban elterülő Margit-szigeti szálloda és a termálfürdő csak tovább fokozza a hely szépségét.

 

2. Gödöllői Királyi Kastélypark, Gödöllő 

 

Gödöllőn található a híres Gödöllői Királyi Kastély, amelyhez egy lenyűgöző park is tartozik. Az Erzsébet park a kastély körül terül el, és számos sétaút vezet végig rajta. Az őszi hónapokban a park fái gyönyörűen színeződnek, és a levelek szállingóznak a sétálók körül. A parkban található szépséges szobor csak emeli a park csodálatos hangulatát. A Gödöllői Királyi Kastélypark tökéletes hely arra, hogy egy kellemes sétával összekössük a múltat és a jelen szépségeit.

 

3. Pilisi Parkerdő, Pilisvörösvár

 

A Pilisi Parkerdő egy hatalmas terület, amely ideális a természet szerelmeseinek. Itt megtalálhatók a Pilis-hegység lenyűgöző lankái és erdei, amelyek az őszi időszakban különösen festői látványt nyújtanak. A parkban több sétálóút is kijelölt, amelyek a legtöbb kirándulót örömmel fogadják.

 

4. Vácrátóti Arborétum, Vácrátót

 

A Vácrátóti Arborétum egy csodálatos hely Pest vámegyében, ahol több száz fa- és cserjefaj található. Az őszi séták során a különféle fafajok színes levelei elkápráztatják a látogatókat. Az arborétumban kijelölt sétálóutak és padok teszik lehetővé a pihenést és a csendes megfigyelést, miközben a természet közelségét élvezhetjük.

 

5. Normafa, Budapest 

 

A Normafa Budapest egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, és ősszel is igazán vonzó. A kilátás a városra páratlan, és az erdő útjai ideálisak séta- és kerékpártúrákhoz. Az őszi színek a Normafa környékét is elragadják, így a hely kiváló választás az őszi kikapcsolódáshoz.

 

Őszi sétához tökéletes helyszínek

 

Ezek csak néhány a sok gyönyörű park közül Pest vármegyében, amelyek tökéletesek az őszi sétákhoz. Minden park saját egyediségével és varázsával rendelkezik, és mindegyik lehetőséget kínál a természet közelségének élvezetére. Legyen szó egy romantikus sétáról, családi kirándulásról vagy egyedül töltött időről, Pest megye parkjai biztosítják az ideális hátteret az őszi kikapcsolódáshoz. Az Erzsébet park Gödöllőn különösen emlékezetes élményt nyújt azoknak, akik a várostól távol, a természetben szeretnék eltölteni az időt. Ne habozz felfedezni ezt a varázslatos parkot és a környező területeket az őszi hónapokban!


Fotó: Máté Balázs
 


FelmérésekHello

Legfrissebb cikkek


Lenyűgöző karácsonyi traktoros felvonulás Veresegyházon december 3-án
Az idei év különlegességének ígérkezik Veresegyház, hiszen december 3-án, 17:00 órától először rendezik meg a város első téli karácsonyi traktoros felvonulását. Az eseményre minden traktorost és érdeklődőt szeretettel várnak, hogy együtt ünnepeljék az ünnep közeledtét és egyedi módon tegyenek emlékezetessé egy hideg téli estét!
Ingyenes Adventi Orgonakoncertek hozzák el a karácsonyt a Gödöllői Evangélikus Templomban
Gödöllő városa új zenei élményeket kínál az adventi időszakban, amikor a helyi orgonaművészek egy különleges programsorozattal készülnek az evangélikus templom új orgonájának felavatására. A rendkívüli zenei utazás minden pénteken, 18:00 órai kezdettel veszi kezdetét, meghívva az érdeklődőket egy ingyenes, hangulatos eseménysorozatra.
Varázslatos Adventi Kastélynapok Gödöllőn, amiket kár lenne kihagyni
Gödöllői Kastély, az adventi időszakban, mint egy varázslatos mesebeli kastély, várja látogatóit december 16-17. között az Adventi Kastélynapok alkalmával. Ez a hagyományos rendezvény már több mint két évtizede meghozza az ünnepi hangulatot a városba, és egyedi élményekkel ajándékozza meg a látogatókat.
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!