Pedibusz Gödöllőn: pedibusszal járhatnak a gyermekek Gödöllőn kisérők segítségével, ezzel is csökkentve a reggeli, gödöllői dugót

Pedibusszal járnak Gödöllőn iskolába a gyerekek, ezzel is csökkentve a reggeli dugót

2023-03-28 11:04

Városunkban, Gödöllőn egy csodás kezdeményes során újra divatba jött a pedibusz. A pedibusz konkrétan annyit tesz, hogy a gyermekek gyalog járnak iskolába kisérőik segítéségével, akik önkéntes szülőkből és lelkes nyugdíjasokból állnak. A pedibusz fő célja a reggeli nagy dugó csökkentése, a környezetünk óvása és a mozgás örömének népszerűsítése. 

Pedibusz Gödöllő

Mit jelent a pedibusz?

Magyarul lábbusz, annyit tesz, hogy az iskolás gyermekek csoportosan, gyalog jutnak el az iskolába szervezett formában, szülői kisérettel, biztonságosan. 

 

Pedibusz Gödöllőn

A 2022/23-as tanévben is folytatódott a Pedibusz kezdeményezés, melynek keretein belül a gyermekek biztonságosan, szervezetten juthatnak el az iskolába szülői kisérettel, ezzel is óvva a környezetünket és remélhetőleg a reggeli dugót is csökkentve.  
A gödöllői Pedibusz csapata jelenleg 3 „járatot” indított: ez a H1, H2 ÉS E1 járat. Természetesen az előzetes jelentkezéseket is figyelembe veszik, így tudnak új járatokat is indítani. 

 

A gyermekek élvezik a gödöllői Pedibuszt

A Pedibusszal járó gyerekek kifejezetten élvezik az iskolába járás ezen fajtáját: közösségkovácsoló erejét kihasználva új barátokra tesznek szert, Pedibuszos matricás albumukba pedig gyűjthetik az útjaik során megszerzett matricákat, melyeket a kisérőiktől kapnak meg az út végén. 
A tavaly rendszeresen járó gyermekeknek be is telt a matricás gyűjteményük, ezért ők az év végén a Gödöllői Iparművészeti Műhely által tervezett csodás, egyedi és vízálló tornazsákot kaptak ajándékba. 

 

Csatlakozni szeretnék a gödöllői Pedibuszhoz!

Nagy szeretettel várják az újonnan csatlakozó gyermekeket. A csatlakozáshoz az ITT letölthető jelentkezési lapot kell kitölteni, vagy átvenni papírformában a Polgármesteri Hivatal Petőfi téri 4-6 szám alatti ügyfélszolgálati irodájából (ügyfélfogadási időben hétfőn 8.00-18.00-ig, szerdán 8.00-16.30-ig) 

A kitöltött papírt vagy email formában tudják a szülők elküldeni a pedibusz@godollo.hu címre, vagy egy Pedibuszos reggel a kisőrék kezébe adhatják. A kísérőkön láthatósági mellény és vagy PEDIBUSZ-egyenpóló, valamint PEDIBUSZ-os névkártya lesz. A gyerekeket az önkéntes szülők és a Gödöllői Nyugdíjas Egyesület tagjai kísérik.

Önkéntes szülőket, nyugdíjasokat is várunk, nekik EZT a letölthető jelentkezési lapot kell kitölteniük. 

További részletes információt, többek között az útvonalakat ITT lehet elolvasni!

 

 

Kép forrása: telex.hu

Aktuális híreink

Hírek
A nyár beköszöntével újra megnyílnak a kapuk a Mézesvölgyi Nyár fesztiválra, amely immár nyolcadik alkalommal...
Hírek
Figyelem, sportkedvelők! Gödöllő hamarosan a vízisportok központjává válik, hiszen az Ötpróba Úszónapok következő...
Hírek
A Gödöllői Királyi Kastély egykoron a Habsburgok ragyogó ékköveként csillogott a magyar királyság koronáján....