Pedibusz Gödöllőn: pedibusszal járhatnak a gyermekek Gödöllőn kisérők segítségével, ezzel is csökkentve a reggeli, gödöllői dugót

Főoldal > Pedibusszal járnak Gödöllőn iskolába a gyerekek, ezzel is csökkentve a reggeli dugót

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Pedibusszal járnak Gödöllőn iskolába a gyerekek, ezzel is csökkentve a reggeli dugót


2023/03/28
NA

Városunkban, Gödöllőn egy csodás kezdeményes során újra divatba jött a pedibusz. A pedibusz konkrétan annyit tesz, hogy a gyermekek gyalog járnak iskolába kisérőik segítéségével, akik önkéntes szülőkből és lelkes nyugdíjasokból állnak. A pedibusz fő célja a reggeli nagy dugó csökkentése, a környezetünk óvása és a mozgás örömének népszerűsítése. 

Pedibusz Gödöllő

Mit jelent a pedibusz?

Magyarul lábbusz, annyit tesz, hogy az iskolás gyermekek csoportosan, gyalog jutnak el az iskolába szervezett formában, szülői kisérettel, biztonságosan. 

 

Pedibusz Gödöllőn

A 2022/23-as tanévben is folytatódott a Pedibusz kezdeményezés, melynek keretein belül a gyermekek biztonságosan, szervezetten juthatnak el az iskolába szülői kisérettel, ezzel is óvva a környezetünket és remélhetőleg a reggeli dugót is csökkentve.  
A gödöllői Pedibusz csapata jelenleg 3 „járatot” indított: ez a H1, H2 ÉS E1 járat. Természetesen az előzetes jelentkezéseket is figyelembe veszik, így tudnak új járatokat is indítani. 

 

A gyermekek élvezik a gödöllői Pedibuszt

A Pedibusszal járó gyerekek kifejezetten élvezik az iskolába járás ezen fajtáját: közösségkovácsoló erejét kihasználva új barátokra tesznek szert, Pedibuszos matricás albumukba pedig gyűjthetik az útjaik során megszerzett matricákat, melyeket a kisérőiktől kapnak meg az út végén. 
A tavaly rendszeresen járó gyermekeknek be is telt a matricás gyűjteményük, ezért ők az év végén a Gödöllői Iparművészeti Műhely által tervezett csodás, egyedi és vízálló tornazsákot kaptak ajándékba. 

 

Csatlakozni szeretnék a gödöllői Pedibuszhoz!

Nagy szeretettel várják az újonnan csatlakozó gyermekeket. A csatlakozáshoz az ITT letölthető jelentkezési lapot kell kitölteni, vagy átvenni papírformában a Polgármesteri Hivatal Petőfi téri 4-6 szám alatti ügyfélszolgálati irodájából (ügyfélfogadási időben hétfőn 8.00-18.00-ig, szerdán 8.00-16.30-ig) 

A kitöltött papírt vagy email formában tudják a szülők elküldeni a pedibusz@godollo.hu címre, vagy egy Pedibuszos reggel a kisőrék kezébe adhatják. A kísérőkön láthatósági mellény és vagy PEDIBUSZ-egyenpóló, valamint PEDIBUSZ-os névkártya lesz. A gyerekeket az önkéntes szülők és a Gödöllői Nyugdíjas Egyesület tagjai kísérik.

Önkéntes szülőket, nyugdíjasokat is várunk, nekik EZT a letölthető jelentkezési lapot kell kitölteniük. 

További részletes információt, többek között az útvonalakat ITT lehet elolvasni!

 

 

Kép forrása: telex.hu


ElemzésekHello

Legfrissebb cikkek


Legendák találkozása Gödöllőn: az ország legszebb barokk kastélyában rock és operett is megszólal
Végre itt a nyáron, jöhetnek a gödöllői nyári programok! A nyáron ismét felhangzik a zene az ország egyik legimpozánsabb barokk épületében, a Gödöllői Királyi Kastélyban. A híres palota, amely réges-régen Sisi egyik kedvenc lakhelyeként ismert volt, izgalmas könnyűzenei eseményeknek ad otthont júliusban, méghozzá szabadtérben.
Bonnie Tyler is fellép a veresegyházi nyári szabadtéri színház fesztiválján
A veresegyházi Mézesvölgyi Nyár fesztivál idén már hetedik alkalommal nyitja meg kapuit Veresegyházon. A rendezvény június 23-tól augusztus 31-ig tart, és izgalmas színházi és zenei produkciókkal várja az érdeklődőket. Fantasztikus programsorozattal kedveznek idén is nézőknek; előadások a Veres1 Színház által, csodás együttesek, vendégelőadások, sőt, még egy nemzetközi sztár is fellép, aki nem más, mint Bonnie Tyler.   
Egész napos programok a családnak május 28-án Gödöllőn az Erzsébet-parkban
A 3. ENC-EDURACE Családi Terepfutó Nap alkalmából a futóverseny mellett az egész napos családi programok izgalmas és színes eseményt kínálnak mindenki számára május 28-án a gödöllői Erzsébet-parkban. Ez a vasárnapi rendezvény nemcsak a futás szerelmeseinek nyújt kiváló lehetőséget a megmérettetésen, hanem a családoknak is remek alkalom arra, hogy együtt töltsenek egy aktív és szórakoztató napot. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!