Megsemmisül Pécsi Ildikó gödöllői ingatlanja!

A híres magyar színművésznő egykori gödöllői házából nem marad semmi

2023-01-11 10:01

Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 2020.decemberében hunyt el imádott gödöllői otthonában. Évtizedekig lakott Gödöllőn élete szerelmével, a néhai Szűcs Lajos olimpiai bajnok magyar labdarúgóval. A Bors azonban aggasztó híreket derített ki az impozáns gödöllői telekről. 

Pécsi Ildikó gödöllői háza

Pécsi Ildikó 6000 négyzetméteres telke hamarosan más célokat fog kiszolgálni

Pécsi Ildikó hatalmas, gödöllői 6000 négyzetméteres telkére a Bors információ szerint ikerházakat fognak felhúzni az elkövetkező időkben. A telek méretéből kifolyólag akár 10-14 házat is fel tudnak építeni rajta. Ez sajnos azzal jár, hogy az egykori csodás, impozáns kertet, amit a színművésznő annyira imádott meg kell semmisíteni. 

 

A döntést Pécsi Ildikó fogadott fia hozta meg

A telek sorsának a háta mögött Pécsi Ildikó fogadott fia, L. Péterfi Csaba áll, hiszen ő örökölte meg az ingatlant a sokáig elhúzódó hagyatéki tárgyalás során. Régebben így nyilatkozott Csaba a telekről egy napilapnak:

 

"Itt van a kertben még az a hatalmas, Borzaskának elnevezett gesztenyefa is, amit Ildikó nagyapja tett földbe. Itt virul nyaranta a magnólia, nagyobbik unokája születésének emléke. Ildikó szinte mániákusan ültette a fákat és beszélgetett velük. Tucatnyi madáritató van az arborétumnak is beillő kertben. Imádott itt üldögélni, sétálni Lajos bácsival, és figyelni, hallgatni a rengeteg, hozzájuk szokott énekesmadarat, még néhány madárfészket is megőrzött. Autóbalesete után járókeretre támaszkodva fogta a locsolótömlőt, a kertjében talált vigaszra, tanulta a szerepeit. Mindenki tudta, hogy a bemutatók után nem virágcsokornak, hanem kerti növénynek örül."

 

Befektetőé lett Pécsi Ildikó gödöllői ingatlanja

A Bors információ szerint egy befektető vásárolta meg az ingatlant, aki Gödöllőn már több társasházat és épített. A telek értéke 200 millió Forint körüli lehet, ennél azonban jóval kevesebbért kelt el. Várható volt, hogy Pécsi Ildikó fogadott fia megválik a hatalmas telektől és ingatlantól, hiszen tavaly kimentett a kertből kettő liliomfát, amik Pécsi Ildikó kedvencei voltak - ezeket máshol, közterületen ültette el. 

 

A Bors megkereste Csabát, aki a következőket nyilatkozta:

 

“Nem kívánok nyilatkozni a telekeladással kapcsolatban, hiszen, mint ahogy azt korábban is elmondtam, én azzal foglalkozom, hogy tovább vigyem Pécsi Ildikó szellemi örökségét.”

 


Ezzel a mondatával nem cáfolta, de nem is erősítette meg a híreket, azonban nagy valószínűséggel, igazak az információk. 
 

 

Kép: Fortepan / Szalay Zoltán

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
A Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt július 18-21. között jelentős forgalmirend-változások lesznek Gödöllőn...
Hírek
Az utóbbi időben egyre több negatív híradás érkezett a gödöllői HÉV-ről, különösen a Kerepes környéki szakaszról....