Igazi élmény, egy szép nyári estén!

Fergeteges augusztusi parkmozi a Gárdonyi téren!

2022-08-05 21:09

Augusztusban ismét itt a B32 Parkmozi, a Gárdonyi téren! Az idei téma „igaz történetek” néven fut, amik egyszerre lebilincselnek, magával ragadnak és a tudat, hogy megtörtént dolgot nézünk, még inkább izgalmassá teszi! Gyertek, szuper lesz, a popcornt a parkmozi biztosítja, ami benne van a jegy árában!

Igazi mozi élmény a szabdban!

2014 szeptembere óta működik az Újbudai Kulturális Intézet új művészeti központja a Csontváry Művészeti Udvarház. A legendás B32 Galériával együtt egyik lényeges és egyik meghatározó pontjává vált a magyar kulturális helyek sokaságának.

Itt lesznek láthatóak augusztusban a parkmozi szuper előadásai.
Jöjjön a lényeg: a filmek! Egy már le is ment, ami a fantasztikus magyar film, A Viszkis volt. Ha már a parkmoziban nem is tudjátok megnézni, mindenképpen keressetek rá alkalmat, hogy lássátok ezt a remekművet! De nézzük a többit!
 

A LÉTEZÉS EUFÓRIÁJA – AUGUSZTUS 10.

 

Egy lebilincselő magyar dokumentumfilm, Fahidi Éváról, aki Auschwitz-Birkenauból egyedül jött haza 20 évesen, úgy, hogy a családjából senki sem maradt hátra, összesen 49 rokonát ölték meg ott, köztük anyját, apját és testvéreit. 
Repülünk 70 évet, Éva már 90 éves. Felkérést kap; életében először lépjen színpadra, szerepeljen az ő róla szóló táncszínházi előadásban. A rendező, Réka elképzelése szerint a színdarab egy duett lesz, egy fiatal táncosnővel kiegészítve, Emesével. Éva és Emese párbeszéde lenne a darab lényege, kettejük teste, ahogy a mozgással eggyé válik. Éva azonnal igent mond a felkérésre. 
Ez a három nő, három hónap alatt hozza létre a darabot, míg a munka közben egy kapocs jön létre közöttük. A film gyönyörűen mutatja be a munkát és a három nő életének egybefonódását.

 

 

 

MESÉK A ZÁRKÁBÓL - AUGUSZTUS 17.

 

Egy magyar-angol-horvát dokumentumfilm, ami börtönben lévő apák és otthon maradt gyermekek kapcsolatát vizsgálja „mesebeli” módon; az apák meséket írnak a börtönből, saját maguk és az otthon lévő gyermekeik szereplésével. Beleláthatnak a nézők ebbe a furcsa, nem egészséges apa-gyermek kapcsolatba, illetve a párhuzamosan futó, börtönön kívüli életre, ahol belenézhetünk az otthonmaradt család mindennapjaiba, fájdalmaiba. 
A film feszegeti a kérdést, mely azt taglalja, vajon ez a mesebeli, képzelt világ ahol a gyermekek újra az apjukkal lehetnek, kielégítő-e a felek számára, vagy csak egy keserédes pótlék?  

 

 

EGY MINDENKIÉRT – AUGUSZTUS 24.

 

Ebben a 80 perces kreatív magyar dokumentumfilmben megismerhetjük egy fantasztikus karrier állomásait, a vívás műfaját és azt, hogyan lesz valaki ünnepelt olimpikon; mindezt büszkeségünk, Szilágyi Áron életén keresztül. 
Megtapasztalhatjuk a film során, milyen érzés „kiválasztottnak” lenni, amikor nem mindennapi tehetsége van az embernek valamiben. Beleláthatunk családi életébe, szerelembe, győzelmekbe, vereségekbe. Egy szóval megismerjük a nagybetűs embert, aki a vívó fejvéd alatt van. 
Példa még nem volt erre, hogy egy olimpikont a teljes ötkarikás cikluson át kövessen végig egy stáb, itt a lehetőség, hogy ebbe, most belelássunk. 

 

 

Mindhárom magyar film lehengerlő, és emlékezetes, főleg ilyen nem mindennapi környezetben, infrás fejhallgató használatával! Jegyek itt kaphatóak, ne hagyjátok ki!
 

Aktuális híreink

Hírek
Május 13-án, hétfő este 19:00 órakor a Gödöllői Művészetek Háza Színháztermében különleges pszichológiai...
Hírek
Április minden csütörtökén a Gödöllői Királyi Kastély különleges lehetőséget kínál a történelem és a királyi...
Hírek
Lőrincz Ágnes gödöllői pszichológus, aki a gyermek- és ifjúsági pszichológia terén szerzett jelentős tapasztalatokkal...