Paleolit étrend - nem csak divat

Paleolit étrend - nem csak divat

2014-03-11 09:16

A paleolit táplálkozás egy étrend, amely az új tudományos kutatások által rekonstruálta a paleolitikumban élő ősemberek és a ma élő környezeti népek táplálkozását és életmódját. Aki csak azokat az ételeket fogyasztja, amit a paleolit kor emberei, az hosszabb életű lesz azoknál, akik finomított liszttel, cukorral, kukoricával és egyéb "újkeletű" táplálékkal tömik magukat.

 

Paleolit étrend alapjai

A paleolit-diéta hívei és kutatói azt javasolják: felejtsük el a kenyeret, a finomított ételeket, a cukrot. Mert ahhoz ennyi évezred után sem szokott még hozzá a szervezetünk.

 

Paleolit táplálkozás lényege

A tudósok azt is megállapították, hogy a modern étrend jelentősen több inzulint igényel, mint a hagyományos paleolit táplálkozás, melynek a lényege: minél több húst és zöldséget együnk, és a lehető legkevesebb pékárut, tésztát, müzlit és édességet.

 

Paleolit étrenddel a cukorbetegség ellen

Az emberi szervezet az evolúció során nem készült fel az állandó, nagy szénhidrátterhelésre, ezért a hullámzó, de mégis folyamatosan magas inzulinszint a sejteket védekezésre készteti a túlzott cukorbevitellel szemben, és egyre több van a véráramban. A folyamatosan magas vércukorszintet egy ideig kordában tudja tartani, aztán a hasnyálmirigy feladja a harcot, és kialakul a cukorbetegség.

 

 

Cukor, liszt és tej nélkül készült  Paleo süteményekkel várunk a Tűztorony Kávézóban!

 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...